x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Trupa ExclussiV, la Expo Zaragoza

Trupa ExclussiV, la Expo Zaragoza

de Catalina Iancu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Trupa ExclussiV, la Expo Zaragoza

LA BALCONY OF CULTURES ● Melodii din vechiul Bucureşti, în Spania
"Trurli", "Lalele, lalele", "Fetiţe dulci ca-n Bucureşti", "Suflet candriu" şi alte asemenea melodii se vor auzi în ţara coridelor. Bianca şi Marian Sârbu vor duce cîntecul românesc în Spania, cu ocazia Zilei României la Expo Zaragoza.



LA BALCONY OF CULTURES ● Melodii din vechiul Bucureşti, în Spania
"Trurli", "Lalele, lalele", "Fetiţe dulci ca-n Bucureşti", "Suflet candriu" şi alte asemenea melodii se vor auzi în ţara coridelor. Bianca şi Marian Sârbu vor duce cîntecul românesc în Spania, cu ocazia Zilei României la Expo Zaragoza.

După nenumărate scandaluri, iată că pînă la urmă va fi sărbătorită Ziua României la Expo Zaragoza. Şi, cum nu se putea un program fără componenta artistică, au fost invitaţi interpreţi care să mai spele păcatele prin "pavilionul neputinţei". Dacă la "impuse" n-am fost gata la timp, măcar la "liber alese" să fim la înălţime. Şi ne referim aici la muzica de pe plaiurile mioritice, care a plecat deja spre Spania. Aşadar, programul oficial va fi completat de spectacolele care vor avea loc în cursul dimineţii şi al serii de 10 iulie, pe cîteva scene sau amplasamente speciale aflate în interiorul expoziţiei.

DE STRADĂ.
Programul cultural românesc va debuta cu spectacole de stradă susţinute de Ansamblul Ciocîrlia, care va oferi audienţei un repertoriu inedit de dansuri folclorice tradiţionale. La orele prînzului, delegaţiile oficiale ale Spaniei şi României vor lua parte la un scurt program cultural, ce va avea loc la Congress Hall. Şi tot în Congress Hall, începînd cu ora 20:00, cei de la Romanian Brass vor susţine un recital de 30 de minute. În partea a doua a programului, Loredana Groza va oferi spectatorilor un show cu accente etno, care se doreşte a fi "o altă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă să fii român".

EXCLUSIV.
Începînd cu ora 20:30, pe altă scenă dedicată evenimentelor româneşti – Balcony of Cultures, ExclussiV Band va oferi ascultătorilor un mix de melodii din Bucureştiul vechi. Au ştiut organizatorii ce să le ofere compatrioţilor noştri din Spania! Solista ExclussiV, Bianca Sârbu, este şi o talentată actriţă, dar şi o voce deosebită, timbrul ei aducînd cu cel al Mariei Tănase. Alături de Marian Sârbu, care s-a ocupat de aranjamentele orchestrale, Bianca va interpreta melodii de pe dublul album ExclussiV, "Povestiri din Bucureştiul de altădată".

Pavilionul neputinţei, deschis cu mare întîrziere

Pavilionul României la Expoziţia de la Zaragoza a stîrnit un adevărat scandal la Bucureşti. Deşi expoziţia a fost inaugurată în luna iunie, şi de atunci şi pînă acum aproape 150.000 de vizitatori i-au trecut pragul, standul României a fost deschis abia zilele trecute. În ciuda faptului că a costat 4,9 milioane de euro, amenajarea pavilionului a fost amînată din cauză că autorităţile române nu au reuşit să obţină avizele de construcţie de la spanioli, iar firma care cîştigase licitaţia (Grupul Imobiliar Trustee) a refuzat să lucreze fără documente legale. Ca atare, contractul a fost reziliat, iar pavilionul românesc a rămas în aer. Subiectul a fost discutat într-o şedinţă de Guvern, iar prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului Mediului, Attila Korodi, să ia măsuri. Acesta l-a înlocuit pe managerul de proiect Daniel Popescu, numindu-l în locul acestuia pe consilierul său personal, Zsolt Bogos. Acesta a coordonat lucrările, executate de o altă firmă, iar România a avut în sfîrşit pavilion la Zaragoza. Ţara noastră a fost una dintre puţinele care nu au avut standul gata la inaugurarea expoziţiei internaţionale.
  • Alexandru Năstase

×
Subiecte în articol: antimonden