x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Turneu sfant - Vasile Seicaru, recital in biserica

Turneu sfant - Vasile Seicaru, recital in biserica

de Catalina Iancu    |    19 Dec 2006   •   00:00
Turneu sfant - Vasile Seicaru, recital in biserica

Decembrie este luna concertelor de Craciun. Artisti din toate genurile muzicale, de la nea Beni pana la Paula Seling sau Fuego, se intrec la colindat. Anul acesta, Vasile Seicaru a pierdut un inger. Pe Gabriela, sotia sa. Cand toata lumea lui a luat-o la vale, Vale a cantat si s-a adunat.

Decembrie este luna concertelor de Craciun. Artisti din toate genurile muzicale, de la nea Beni pana la Paula Seling sau Fuego, se intrec la colindat. Anul acesta, Vasile Seicaru a pierdut un inger. Pe Gabriela, sotia sa. Cand toata lumea lui a luat-o la vale, Vale a cantat si s-a adunat.

Dar asa cum spune si Cervantes "muzica vindeca sufletele sfarsite si usureaza suferintele". Seicaru si-a dedicat tot timpul concertelor. Ultimul pe anul acesta, dar evident, nu cel din urma, se numeste simplu, "Vasile Seicaru - de Craciun".

CALENDARUL. Turneul a inceput la 1 decembrie, iar artistul a colindat la propriu si la figurat prin Bals, Drobeta Turnu Severin, Arad, Hunedoara, Oradea, Cluj, Sibiu. Ieri a cantat la Ploiesti, astazi la Galati. Va intrerupe turneul pentru festivalul "Om bun", unde va sustine un recital, in seara de gala. Doar e invitat special! Urmeaza, in ordinea datelor din calendar: la 21 decembrie va fi in Brasov, iar la 22 in Simeria si Deva. Si in Seara Sfanta va avea program: va canta colinde intr-o mica biserica din Bucuresti, la "Acoperamantul Maicii Domnului". "Am ales acest sfant lacas, fiindca aici vin si se roaga parintii mei. Am intrebat preotul daca trebuie o dispensa pentru a-mi aduce si chitara in biserica, si mi-a spus ca nu este nevoie", ne-a marturisit cantautorul.

DE POVESTE. Si Bistrita il cheama. La 26 decembrie, aici va avea loc un concert de colinde pentru Europa. Organizatorii i-au dat de inteles ca fara el nu se tine show-ul, asa ca trebuie neaparat sa semneze condica. "Toate aceste spectacole s-au tinut in sali speciale, la filarmonici, la Casa Armatei, totul a fost ca-ntr-o poveste", a adaugat folkistul. Nu poate fi o bucurie mai mare pentru artist decat faptul ca publicul il aplauda la scena deschisa si il cheama la "bis" de cate sase ori! Nu din povestite, nici din auzite, ci pe demonstrate si din palme date.

AVE TRAISTARIU! De Craciun, Mihai Traistariu vine la tine cu cel mai frumos cadou, primul album de colinde din cariera. 11 piese orchestrate intr-un mod deosebit (cum altfel, doar este vorba despre Traistariu!) care ii pun in evidenta vocea: "O ce veste minunata", "Silent Night", "Sus la poarta raiului", "The first Noel" sau "Ave Maria". Te asteptam astazi, la ora 17:00, in Carrefour Orhideea la lansare.

COMUNICAT. "In legatura cu articolul «E veritabil! Darul lui Ducu Hotima», aparut in Jurnalul National la 15.12.2006, casa de discuri Intercont Music se afla in dezacord cu declaratiile dlui Daniel Fat la adresa artistului nostru Ducu Bertzi si le catalogheaza ca fiind nefondate si lipsite de adevar", ne-au comunicat oficial George Maracine (CEO Intercont Music) si George Onea (director muzical). Va amintim declaratia lui Daniel Fat care "este lipsita de adevar": "La colinde este inaintea lui Hrusca. Pe Ducu Bertzi nici nu-l mai punem la socoteala, pentru ca el nu are nici o legatura cu preluarea folclorica"
×
Subiecte în articol: antimonden