x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete - Copiatul: "materia" preferata

Vedete - Copiatul: "materia" preferata

12 Oct 2004   •   00:00
Vedete - Copiatul: "materia" preferata

MONDEN

Nu de putine ori vedetele au apelat la copiute pentru a scapa de corigente. Andreea Banica trecea la istorie cu ajutorul fituicilor ascunse in maneca hainei. Nu de putine ori s-a nimerit sa mergem la scoala cu lectia neinvatata exact cand profesorii aveau chef de extemporal. Singura salvare pentru a lua o nota de trecere era copiatul. Am fost curiosi sa vedem cum s-au descurcat vedetele din Romania, intr-o asemenea situatie.
ADRIAN VADUVA

Mihai Gainusa ne-a declarat ca matematica i-a dat foarte multe dureri de cap si ca, de fiecare data, trebuia sa gaseasca cate o sursa de inspiratie.

ARMONICA. Cum formulele nu-i prea intrau in cap, pentru a fi sigur ca nu le va uita cand ii era lumea mai draga, Mihai le scria pe banca sau pe colturile de la tabla, daca banuia ca va fi scos la lectie. "Acum trebuie sa recunosc ca matematica a fost un cosmar pentru mine in liceu. Succesul meu la aceasta materie a depins exclusiv de copiat. Daca stiam ca vom da lucrare, scriam formulele pe banca si le acopeream cu caietul. Le treceam si pe coltul tablei daca banuiam ca voi fi scos la lectie. Foloseam si copiute tip armonica, ascunse in palma, pe care aveam rezolvate probleme intregi. Nu m-a surprins nici un profesor copiind pentru ca eram foarte indemanatic", ne-a marturisit "Carcotasul".

Cu toate ca a copiat la greu fara a fi prinsa, Andreea Banica recunoaste cu modestie ca nu a fost o adevarata specialista. "Am fost foarte buna, dar nu intr-atat incat sa ma consider o experta. Scriam pe banci sau faceam fituici foarte mici pe care le tineam ascunse in maneca hainei. Nu pot sa spun ca am fost prinsa vreodata asupra faptului, insa profesorul de istorie mi-a facut o data observatie: «Domnisoara Banica, nu va mai miscati atat in banca!», dar nu mi-a scazut nota. Probabil a banuit ca incercam sa copiez, dar nu m-a vazut facand asta", a spus amuzata Blondy.

"SERVITA". Intrebata daca a copiat vreodata, Gianina Corondan a raspuns afirmativ. In ceea ce priveste metodele, acestea erau destul de diversificate. Scrisul pe banca sau chiar in palme, copiute mici ascunse in maneca de la sacou sunt doar cateva exemple. "De obicei, sursa mea de inspiratie era cartea, pe care o lasam pe banca si dupa care scriam cand aveam lucrari de control. Acest lucru se intampla in liceu. In facultate, unii dintre profesori ne dadeau listele cu subiectele pentru examen. In asemenea situatie, cea mai buna solutie era «servita». Adica aveam subiectele deja scrise de acasa si, la momentul oportun, le inmanam examinatorului, avand grija ca acesta sa nu se prinda ca venisem cu ele gata facute. Am fost surprinsa copiind o singura data. Eram in liceu, si m-a vazut profesoara de chimie cand incercam sa ma inspir din caiet. Norocul meu a fost ca nu scrisesem decat un singur rand si doar mi-a taiat acea fraza, fara sa-mi scada din nota", ne-a povestit Gianina.

MAESTRU. Dan Negru a copiat de foarte multe ori. "Trebuie sa recunosc ca eram un adevarat maestru cand era vorba de asa ceva. Aveam chiar si un pix special in care imi ascundeam fituicile. Pe de alta parte, fiind singurul baiat intre 34 de fete, am terminat liceul economic, am beneficiat din plin de ajutorul colegelor. Am fost prins de foarte multe ori copiind, dar niciodata nu am renuntat la acest obicei. Imi amintesc ca am luat nota 2 la matematica si chiar am avut nota scazuta la purtare", ne-a declarat prezentatorul emisiunii "Ciao, Darwin!".

"Pistol"-ul din National TV ne-a declarat ca, in ciuda legendei potrivit careia posesoarele unei cosite balaioare sunt deficitare in ceea ce priveste materia cenusie, Gina a venit la scoala, de cele mai multe ori, cu lectia bine invatata. "Doar in gimnaziu am copiat, dar si atunci foarte rar. Eu am fost o eleva constiincioasa si nu am avut nevoie sa apelez la astfel de metode. Chiar daca se spune ca inteligenta blondelor nu o depaseste pe cea a unei gaini, nimic nu este mai fals. Nu am fost prinsa niciodata inspirandu-ma, in timpul unui examen, tocmai pentru faptul ca am copiat foarte rar", a spus Gina Pistol.

TACTICA

"Daca stiam ca vom da lucrare, scriam formulele pe banca si le acopeream cu caietul. Le treceam si pe coltul tablei daca banuiam ca voi fi scos la lectie. Foloseam si copiute tip armonica, ascunse in palma" - Mihai Gainusa

TEMEINIC

"Prima data am copiat cand eram la facultate. In general, am fost un student bun si de fiecare data m-am pregatit temeinic" - Adrian Enache

PREGATIRE

Adrian Enache a fost un elev silitor si nu le-a creat batai de cap profesorilor sai. De altfel, el a copiat pentru prima data in facultate, dar chiar si atunci, nu pentru ca era nepregatit, ci pentru a confrunta ceea ce scrisese el cu ce era in cursuri. Cel putin asa ne-a declarat interpretul. Acesta s-a "inspirat" ori de cate ori a avut ocazia, dar numai atunci cand se afla pe bancile facultatii.
×
Subiecte în articol: antimonden copiat