x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Verigheta lui Meghan Markle ar putea fi din aur galez, conform tradiţiei regale

Verigheta lui Meghan Markle ar putea fi din aur galez, conform tradiţiei regale

25 Mar 2018   •   17:40
Verigheta lui Meghan Markle ar putea fi din aur galez, conform tradiţiei regale

Conform unei tradiţii regale vechi de aproape 100 de ani, pe care va trebui să o urmeze şi prinţul Harry la nunta sa cu Meghan Markle, verigheta miresei este confecţionată din aur galez, informează Reuters. 

Străbunica sa, Regina Mamă Elisabeta, a fost prima din familia regală care a purtat verighetă din aur galez atunci când s-a căsătorit cu regele George VI, în 1923. 

Tradiţia a fost continuată de regina Elisabeta a II-a când s-a căsătorit cu prinţul Philip, în 1947, apoi de alţi membri ai familiei regale până la nunta prinţului William cu Catherine Middleton, în 2011. 

Pentru căsătoria lui Harry cu Meghan Markle, verigheta din aur rar, cu dragonul galez în relief, va fi realizată probabil de casa de bijuterii Wartski, la atelierul din Londra, a spus Ben Roberts, directorul compania Clogau, furnizorul de aur al familiei regale de peste un secol. 

Roberts crede că inelul va fi într-o nuanţă galbenă pentru a se asorta cu inelul de logodnă a lui Markle, al cărui design a fost făcut de prinţul Harry şi are trei diamante. 

''Dacă ne uităm la inelul ei de logodnă, cel mai probabil va trebuie să fie ceva asortat, aşa că probabil va fi galben'', a spus acesta pentru Reuters, şi nu nuanţa de galben spre roz pe care o au de obicei modelele firmei. 

În 1981, Clogau i-a oferit reginei un lingou din aur galez provenind de la una dintre cele două mine ale sale, Clogau St David's, pentru a confecţiona din acesta verighetele viitoarelor mirese regale. 

Aurul galez de 24 de carate conţine un procent mai mare de aur pur decât aurul standard de 18 carate, ceea ce îi conferă o culoare caldă şi intensă. 

Confirmarea oficială că verigheta logodnicei lui Harry a fost făcută din aur galez va veni doar după nuntă. 

Cele două mine deţinute de companie, ambele în Bontddu, în nord-vestul Ţării Galilor, sunt în prezent închise, ultima oară fiind operative în anii '90. 

Întrucât minereurile de aur sunt aproape epuizate, Roberts are în plan să redeschidă mina Gwynfynydd în viitorul apropiat şi să-l invite pe fiul reginei şi moştenitorul tronului, prinţul Charles, să o viziteze.AGERPRES

×