x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vesnic tanar - Horia Serbanescu si vremurile sale

Vesnic tanar - Horia Serbanescu si vremurile sale

de Dana Andronie    |    08 Ian 2007   •   00:00
Vesnic tanar - Horia Serbanescu si vremurile sale
UMOR **** - Moliere vorbeste in locul lui Horia Serbanescu: "Bate-ma, dar lasa-ma sa rad!"
Ce s-a intamplat cu Horia Serbanescu de nu mai apare la televizor? A plecat sa moara putin? Nici pomeneala! E mai tanar ca niciodata. Pai, daca dimineata, la pranz si seara isi ia medicamentul (care se numeste umor)!

Jurnalul National: Mai tineti minte vreun moment placut din cariera dumneavoastra?
Horia Serbanescu: La Restaurantul Minerva din Craiova, un admirator infocat a dat bacsis chelnerului ca sa-i dea o masa langa mine. Mi-a oferit si o sticla de sampanie…

Va e frica de ceva?
De toate. Dar cel mai rau mi-e frica sa nu ma prostesc la batranete. Sper sa nu se intample. Vorba lui Anton Pann, "cand esti mort, esti mort pana la Inviere. Cand esti prost, esti prost pentru totdeauna!".

Idolii scenei din vremea dumneavoastra...?
Tinand seama ca trebuie s-o iau de la pasopt, nu poate fi vorba despre vremea mea, poate despre vremurile mele (rade). Pe idoli ii puteai numara pe degetele de la o mana: George Vraca si Ion Iancovescu. Iar barbatii oftau dupa Elvira Godeanu sau Mimi Bot.

Cum erau onorariile de la teatru de altadata?
Ceream 100 de mii de lei, imi oferea 10 mii, ne intelegeam la 15 mii si povesteam tuturor ca am 50 de mii.

Cine v-au fost parinti spirituali?
Am avut trei: George Timica, Ion Iancovescu si fiul meu, Mugur, care atunci cand a plecat din tara m-a intrebat: Ce vrei sa fac aici? Sa ajung ca tine?

Sunteti cel mai in masura sa vorbiti despre Ora Vesela...
A fost creata si transmisa in eter de un mare actor al Teatrului National, Ion Manu. Indiferent cum s-a numit de-a lungul vremurilor, Unda Vesela, Radio Magazin, Emisiunea de satira si umor, Ora vesela n-a fost vesela intotdeauna. Acum vreo 30 de ani, pentru o asa-zisa greseala dintr-un cuplet a fost data afara intreaga redactie. Astazi nu stiu sa se fi gresit cu ceva, dar Unda respectiva nu mai e vesela, nici macar bosumflata! A fost desfiintata cu totul. Nu cunosc motivele si nici nu sunt in masura sa comentez. Il las pe Moliere s-o faca: "Bate-ma, dar lasa-ma sa rad!".

Care-i starea actuala a umorului la romani?
Este admirabila si deplorabila. Aplauzele mele de meserias batran pentru Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Nae Lazarescu, Vasile Muraru, Nicu Constantin, Cristina Stamate si inca cativa care nu-mi vin in minte acum. Ii felicit pe cei de la grupul Divertis, la care rad din toata inima care mi-a mai ramas. In ceea ce priveste partea deplorabila, am vazut la televizor un moment de asa-zisa comedie care era atat de vesela ca o aleluia la Sfanta Vineri. Se practica un umor de proasta calitate. Este o mare batjocura la adresa spectatorului. Parca am fi cu totii obsedati sexual...

Ce este de facut?
Ar trebui infiintat un Oficiu pentru Protectia Spectatorului.

×
Subiecte în articol: antimonden horia serbanescu