x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Videoclipuri populare

Videoclipuri populare

de Adrian Vaduva    |    14 Iul 2005   •   00:00
Videoclipuri populare

Una dintre cele mai eficiente metode de promovare a unui artist este videoclipul. Cantaretii de muzica populara au inteles tarziu acest lucru, dar mai asteapta inca sa apara si regizorii.

Beni este un campion in materie de clipuri populare. Din punctul sau de vedere, videoclipul ajuta foarte mult folclorul. "In acest fel se pune mai bine in valoare melodia. Si nu in ultimul rand se schimba imaginea muzicii nationale in bine. Deci, este un lucru benefic ca si artistii cantecului popular au inceput sa faca clipuri. De ce sa fi ramas melodia populara Cenusareasa muzicii autohtone?", s-a intrebat retoric Benone Sinulescu. Cu toate acestea, interpretul are si nemultumiri: videoclipurile unor colegi de breasla lasa mult de dorit. "Nu vreau sa dau nume, pentru ca nu-mi doresc sa jignesc pe cineva, insa au fost cateva clipuri care m-au deranjat", a incheiat interpretul.

TIGANII. In schimb, Maria Carneci nu are la activ nici un "filmulet muzical". Dupa parerea sa, multe dintre cele aparute la posturile tv sunt departe de a fi realizate de oameni care se pricep. "Sunt simple tiganii. N-au nici o tema, nu transmit nici un mesaj. Nu poti spune ca, daca pun doua flori si o iapa intr-un cadru, gata am filmat un videoclip. Sau cantecul vorbeste despre despartire, iar eu pun in cadru unul si cu una care se pupa pe o banca in Gara de Nord. Cam asa arata videoclipurile unor cantareti de muzica populara", a comentat Maria Carneci.

Fostul senator PRM, Ion Dolanescu, crede ca este un lucru bun ca si artistii de muzica populara sa aiba propriile videoclipuri. Insa este nevoie de multi bani, iar cantaretii din aceasta bransa nu se pot lauda cu averile lor uriase. "Nu poti face nimic daca nu sunt bani. Am si eu un videoclip, insa nu am nici o idee cat s-a cheltuit pentru realizarea lui, intrucat nu am platit eu, ci Eurostar, casa mea de discuri", ne-a spus Dolanescu. Cantaretul a mai adaugat ca nu-l intereseaza sa mai filmeze si altele, deoarece "ma cunosc si cainii de pe strada".

FILMARI DE LA NUNTI. Nici Ileana Ciuculete nu s-a dat inapoi si a intrat in categoria "interpretilor moderni". "Am investit 800 de dolari intr-un videoclip. Insa am apelat la serviciile un regizor adevarat, pentru ca am vrut un profesionist sa se ocupe de aceasta treaba. Cred ca este foarte bine ca si noi am inceput sa ne promovam muzica in acest mod", ne-a declarat solista. De asemenea, cantareata a tinut sa sublinieze ca, desi multi solisti de muzica populara se lauda cu propriile videoclipuri, lucrurile stau putin altfel in realitate. Dupa spusele sale, aceste realizari sunt doar simple filmari ale unor nunti si doar atat.

REGIZORI PROFESIONISTI
Maria Dragomiroiu are doua videoclipuri. Unul la o melodie populara, iar celalalt la un cantec de petrecere. Solista s-a declarat incantata de faptul ca si muzica populara a inceput sa aiba videoclipuri. Singura conditie pe care interpreta o pune este legat de calitatea piesei. "Daca este promovata muzica autentica romaneasca, muzica de valoare, foclorul adevarat este o idee nemaipomenita. Este adevarat ca nu prea avem videoclipuri populare. Dar trebuie facute cu cap. Cel mai potrivit ar fi sa ceara ajutorul unor profesionisti. Eu, cel putin, asa am procedat, am apelat la un regizor adevarat, o persoana care stie ce sa faca in astfel de situatii", a punctat solista.
×
Subiecte în articol: antimonden muzica video populara