x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vocea SNAP vine in Romania pentru Ogasanu

Vocea SNAP vine in Romania pentru Ogasanu

17 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
ACTIVITATE - Penny Ford a colaborat cu Barry White, Prince, Jennifer Lopez si Toni Braxton Prin anii ’90, SNAP, formatia c-un Penny si-un Ford, facea furori prin toata Europa. Penny Ford era, de fapt, vocea si "creierul" SNAP. La cateva decenii de la decesul trupei, cantareata de culoare are "bucurii" la un compozitor roman.
DANA ANDRONIE

AMBITIE. Penny stie ca mai are resurse si nu vrea sa dispara de pe piata muzicala
Saptamana trecuta, ProTV Magazin a publicat un articol in care protagonistii erau Penny Ford si Mihai Ogasanu. Ce legatura sa aiba Ogasanu cu Ford? Sau invers. Desi scria negru pe alb ca al nostru compatriot face o muzica de calitate care a impresionat-o pana si pe cantareata de culoare fosta SNAP, tot nu ne venea a crede ca nu-s doar povestiri adevarate. Astfel ca i-am trimis lui Penny Ford o scrisoare electronica, la o adresa pe care am obtinut-o de pe site-ul ei oficial. I-am pus cateva intrebari legate de venire ei in Romania, la cererea compozitorului Loredanei Groza, Mihai Ogasanu, si am rugat-o sa ne impartaseasca cateva planuri. De viitor, bineinteles. Nu ne-am asteptat sa ne raspunda. Cel putin atat de repede. Dar iata ca, in doar doua zile, ne-a trimis raspunsuri mai mult decat complete.

Jurnalul National: Un compozitor roman te-a convins sa vii in Romania?
Penny Ford: Iti dai seama ce bun e! (Rade)… Mihai Ogasanu este cel care m-a convins sa mai vin in Romania. Imi place muzica lui Mihai. L-am cunoscut prin intermediul unui producator american si imediat ne-am placut. Ma bucur ca de atunci am pastrat legatura. Am fost in Romania de mai multe ori, dar n-am avut niciodata timp sa explorez tara voastra sau sa vizitez muzeele, asa cum mi-am dorit. Dar sunt sigura ca o voi face in curand. Poate chiar in luna iunie.

"Parintii m-au «produs» intr-o pauza de lucru"

Poti sa ne faci biografia romantata a lui Penny Ford?
(Rade). Sa vedem… Versiunea lunga sau scurta?! Ah, da… M-am nascut si am crescut in Cincinnati, Ohio. Mama mea, Carolyn Ford (cantareata de blues), a lucrat impreuna cu tatal meu, Gene Redd (producator la King Records). Cred ca intr-o pauza de lucru m-au "produs" pe mine. Am parasit orasul natal si m-am mutat in Los Angeles. La putin timp dupa ce am absolvit liceul, am scos primul meu album, cu ajutorul celor de la Gap Band. Apoi am inlocuit solista trupelor Klymaxx si SOS Band. Tot in acea perioada am colaborat foarte mult cu George Clinton. Mai tarziu am lucrat cu Chaka Khan, dupa care am intrat in SNAP.

Cu SNAP ti-ai castigat notorietatea!
Da, dar eu am continuat sa cant si dupa ce n-a mai fost SNAP. Am lucrat impreuna cu Barry White, Prince, Brandy, Jennifer Lopez, Toni Braxton etc.

Dar n-ai dus lipsa de muzicieni de top!
Am avut noroc. Iar cu ultimul proiect am dat lovitura. Peste 75 de instrumentisti, dirijati de Jerry Hay, m-au ajutat sa realizez un superconcert de jazz. A fost o mare realizare pentru mine.

"Mi s-a pus eticheta, ca si cum as fi un produs expirat"

Crezi ca a venit momentul sa te retragi din industria muzicala?
Nu, desi acum am grija de mama si de bunica. Din cand in cand mai scriu si incerc sa ma redescopar.

Mai ai resurse sa revii in forta?
Nu prea imi place cuvantul "revenire". Parca mi s-a pus eticheta, ca si cum as fi un produs expirat. Cred ca o data ce ma relaxez, ma repar si ma redescopar, ar fi bine sa ma prezint cu niste piese care sa se ridice la nivelul celor din anii ’80 si ’90, dar sa aduca ceva nou. Trebuie sa fiu in pas cu vremurile. Si stiu ca pot. Muzica a fost si va fi pasiunea mea. Am proiecte pentru vara, care mi se potrivesc de minune. De abia astept sa va fac partasi. Asa ca fiti cu ochii pe mine!

POTRIVIRE

"Mihai Ogasanu este cel care m-a convins sa mai vin in Romania. Imi place muzica lui Mihai. L-am cunoscut prin intermediul unui producator american si imediat ne-am placut"

CONSECVENTA

"Am continuat sa cant si dupa ce n-a mai fost SNAP. Am lucrat impreuna cu Barry White, Prince, Brandy, Jennifer Lopez, Toni Braxton"

REUSITA

"Cu ultimul proiect am dat lovitura. Peste 75 de instrumentisti, dirijati de Jerry Hay, m-au ajutat sa realizez un superconcert de jazz. A fost o mare realizare pentru mine" - Penny Ford, muzician

LA TREABA
Dupa ce i-a compus Loredanei Groza hit dupa hit, se pare ca Mihai Ogasanu (foto) este hotarat sa demonstreze ca in Romania se face si muzica de calitate. Cu talentul pe care-l are in dotare, Mihai vrea sa puna bazele unei case de discuri, care va aduna cantareti unul si unul. Are mare incredere in reusita, cu atat mai mult cu cat Penny Ford va fi prima artista care va fi produsa de "Casa Ogasanu". "Dupa ce am intalnit-o pe Penny, am stiut ca muzica mea este tocmai ceea ce ea are nevoie.

I-am trimis prin Internet cateva demmo-uri si am convins-o sa vina in Romania, ca sa scoatem un CD impreuna. Este la fel de nerabdatoare ca si mine sa trecem la treaba!", ne-a declarat Ogasanu.
×