x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Voci de spot - Fulga, Tedi si Kinder sunt in Allegretto

Voci de spot - Fulga, Tedi si Kinder sunt in Allegretto

de Dana Andronie    |    11 Ian 2007   •   00:00
Voci de spot  -  Fulga, Tedi si Kinder sunt in Allegretto

Corul de copii detine monopolul pe piata reclamelor. "De ce ai laptele atat de bun?" "De vaca!" V-ati intrebat probabil cui ii apartine vocea care i-a dat viata personajului animat cu uger? Ei bine, vacuta este nimeni alta decat o fetita allegrettista, care se numeste Irina Ghionea.

Corul de copii detine monopolul pe piata reclamelor. "De ce ai laptele atat de bun?" "De vaca!" Bineinteles ca ati recunoscut-o pe Fulga, vacuta-vedeta de pe micile ecrane. V-ati intrebat probabil cui ii apartine vocea care i-a dat viata personajului animat cu uger? Ei bine, vacuta este nimeni alta decat o fetita allegrettista, care se numeste Irina Ghionea.

Adriana Codreanu este mama Corului de Copii Allegretto. Iar Radu Gherasim Chirita este tatal (sunetist). In 1974, Adriana a infiintat grupul vocal, fiind profesoara de pian la Palatul National al Copiilor. "Intai am scris eu piesele. La vremea aceea n-aveam cultura unui repertoriu de cor. Incet-incet, m-am specializat, iar in 1991 Allegretto a luat amploare. Atunci colegul meu, Radu Gherasim Chirita, mi-a propus sa se ocupe el de sonorizare si de aranjamentele muzicale. La sugestia unui parinte, care era presedintele sectiei Contencios Administrativ din cadrul tribunalului, am infiintat fundatia Allegretto. Asa am reusit sa ne atragem sponsorizari si au inceput turneele", ne-a marturisit Adriana Codreanu, mama, ce profesoara! Datorita ei astazi Allegretto este un cor de elita.

AU CRAVATA DE... Copiii canta in 16 limbi, sunt dotati cu un repertoriu care contine peste 100 de piese si au la activ peste 50 de turnee pe toate continentele (mai putin Australia)! "Tocmai ne-au sunat de la Ambasada Chinei pentru a participa la Anul Chinezesc. In 2006 am sustinut acolo un recital si asa bine ne-am simtit! Chinezii au aflat ca suntem invitati la un festival in Hong-Kong si ne-au transmis ca nu se poate sa nu venim si la ei. Ne-am dus si ne-au facut pionieri! Toti avem cravate rosii...", ne-a povestit Adriana.

Corul Allegretto are in total 130 de cursanti la Palatul National al Copiilor. Plaja de varsta este intre 4 si 12 ani. An de an, allegrettistii sustin un examen pentru a intra in grupa de performanta care pleaca in turnee. Fiecare trage un biletel si trebuie sa cante la microfon exact piesele care i-au picat la "extragere". Jurizarea se face la sange, astfel ca numai cei mai buni dintre cei mai buni sunt selectionati in echipa de aur!

PE LISTA. Ce mai, allegrettistii sunt buni! Chiar foarte buni. Dictia perfecta le asigura o sursa substantiala de venit. Corul de copii detine monopolul pe piata reclamelor. Aproape tot ce se aude in spoturile tv sunt vocile Allegretto. Deconspiram lista cu "reclamantii". Irina Ghionea este: Fulga, Danonino, Colgate, Johnson Baby, Tedi, Ascovit, La Dorna, Romania Turistica, Neoset. Andreea Popescu este "anticoruptie". Oana Stancu este Pipo. Yaseen Hanaan este: Colgate, La Dorna, Cheetos, Primola, Tedi, Nesquik. Irina Leoveanu este: card BRD si Danone. Ana Budai este: Ascovit si Tedi. Emanuel Mircea este si el Ascovit. Yaseen Yaseen este: Colgate, Dr ötker, Ifantis, Danonino, Mucosolvan, Tedi, VW Passat, Mc Donald, Fairy, Grania, card BRD, La Dorna. Yaseen Amal este: Chock up, La Dorna, Colgate. Andrada Tuzar este Hochland. Antonia Alalitei este ülker. Si... Ana Baniciu - fata de folkist (acel Mircea Baniciu) - este: Pampers, Colgate si Kinder.

PIONIERI IN CHINA
"Ne-au sunat de la Ambasada Chinei pentru a participa la Anul Chinezesc. Anul trecut am sustinut un recital acolo si asa bine ne-am simtit! Chinezii au aflat ca suntem invitati la un festival in Hong-Kong si ne-au transmis ca nu se poate sa nu venim si la ei. Ne-am dus si ne-au facut pionieri! Toti avem cravate rosii..."

IMPRUMUT
"Imi place foarte mult ce fac. Ma inteleg foarte bine cu copii. Bineinteles ca mai fac ei nazdravanii... Si parintii sunt extraordinari. Unii parinti au facut imprumut la banca pe doi ani pentru a-si trimite copii in cel mai lung turneu al Corului Allegretto, in Austria, Germania, Italia si Belgia, care a durat 22 de zile"
  • Adriana Codreanu
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden allegretto