x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Zece întâmplări din zece oraşe

Zece întâmplări din zece oraşe

de Dana Andronie    |    08 Iun 2009   •   00:00
Zece întâmplări din zece oraşe
Sursa foto: Karina Knapek/JURNALUL NAŢIONAL

Turneul naţional al "autistului" Florin Chilian are ca loc de pornire oraşul Arad, chiar astăzi. "E luni, tot luni, iar luni/ E luni, ce zi de căcat...!/" Aşa sună una dintre cele "Zece porunci" ale lui Chilian.



Chiar aşa, de luni, cu Aurel Mitran la cârma navei, artistul demarează o serie de cântări prin cinematografele din ţară. "Habar n-am ce o să cânt, de regulă cânt ce-mi vine la gură. Apropo de locaţie, pot să spun că sălile de cinema reprezintă, după mintea mea, un soi de colac de salvare, în ceea ce priveşte spectacolul pe bilete, cu bilete de intrare, cu afişe, cu tot ce trebuie, mai puţin cu mici şi mitocănie la nivel guvernamental sau de oricare altă natură"- spune artistul. Oricum vor fi, aşa cum tot el declara, "zece oraşe, zece întâmplări ce ni le vom aduce aminte şi împărtăşi în final şi la Bucureşti, la Cinema Patria, la început de iulie".

După Arad urmează Timişoara (mâine), Craiova (11 iunie), Botoşani (14 iunie), Iaşi (16 iunie), Bacău (18 iunie), Piatra-Neamţ (20 iunie), Ploieşti (22 iunie), Târgu-Mureş (23 iunie), Cluj-Napoca (25 iunie) şi Bucureşti (6 iulie).

"Este al doilea turneu naţional pe care-l fac. Primul s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 20 de ani, alături de Valeriu Sterian", a declarat Florin Chilian. De ce un turneu naţional musai acum, când suntem toţi puţini... crizaţi? "Pentru că am alături de mine o echipă extraordinară... Sunt un om foarte norocos", mărturiseşte Chilian. Toate spectacolele din turneu vor începe la ora 20:00, iar biletele sunt puse în vânzare la casele cinematografelor unde are loc spectacolul din fiecare oraş, la preţul de 50 de lei.

Ei, acum e acum! Ideea lui Aurel Mitran de a se folosi de cinematografe şi de a pleca cu un "nebun" şi-o chitară prin ţară poate fi atât de apreciată de mai-marii deştepţi ai organizărilor de spectacole, încât e posibil să auzim că toate cinematografele sunt antamate pentru cinci ani de acum încolo! Vorba proverbului: "ce face un nebun se chinuie să desfacă nouă deştepţi!"

×
Subiecte în articol: antimonden iunie