x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ziarist pe hârtie, muzician din inimă

Ziarist pe hârtie, muzician din inimă

de Dana Andronie    |    26 Oct 2008   •   00:00
Ziarist pe hârtie, muzician din inimă

ARE ŞI NUME, ŞI PRENUME  •  LA 13 ANI S-A APUCAT SĂ COMPUNĂ MUZICĂ UŞOARĂ
Elvin Dandel. A început cu muzica clasică, a trecut la alte muzici (mai mult sau puţin uşoare), a descoperit lumea filmului, interpretând diferite roluri pentru micul şi marele ecran, a susţinut concerte prin lumea întreagă, prezintă festivaluri, compune... Ce nu face?! 



La 17 ani a participat în Germania la preselecţia pentru Eurovision. A ieşit pe locul patru. A apărut pe o compilaţie alături de Britney Spears. A absolvit cursurile Facultăţii de Jurnalism. A jucat în filme. A făcut de toate până la 26 de ani.

        Jurnalul Naţional: Nu ai fost nevoit să munceşti să-ţi faci un nume. A trebuit să-ţi faci un prenume.

Elvin Dandel: (Râde) Aşa e! Lumea îl cunoaşte pe tata, iar eu a trebuit să lucrez pentru ca oamenii să-l accepte pe Elvin Dandel. Acest lucru m-a provocat să fiu mereu bun. Trebuie să demonstrezi că ai ajuns în vârf pentru că meriţi, nu pentru că te-a ajutat numele. Practic, ţi se deschide uşa, dar de tine depinde să intri şi să rămâi acolo.

        Ai vrut muzică şi asta ai avut. Când a început povestea?

De când aveam doar câţiva ani. Am început cu muzica clasică. Am cântat la pian până la vârsta de 15 ani. Pe la 13 ani m-am apucat să compun muzică uşoară şi am lăsat muzica clasică.

        Atât ţi-a trebuit... Au urmat concertele...

Am fost prin Finlandia, Turcia, America, Franţa. Aşa am învăţat să fiu pe scenă. Cele mai frumoase momente din viaţa mea sunt cele petrecute pe scenă.

Primul CEC


        Ai intrat şi în lumea filmului?

Prima oară am jucat într-o producţie germană pentru televiziunea publică. În rolul principal era celebra actriţă germană Katja Riemann. Eram convins că nu o să trec de casting. Nu aveam nici o experienţă şi eram doar elev. Onorariul a fost destul de mult, şocant chiar pentru vârsta mea. Şi acum mai am acasă cecul, îl păstrez ca amintire. Am mai jucat în patru producţii americane care s-au realizat alături de Castel Film.

        Ai intrat în pielea multor personaje, consideri că practici o meserie?

Nu, este o plăcere. La fiecare filmare mă gândesc că poate este ultima dată când joc.  

        Ce meserie ai?

Sunt jurnalist pe hârtie şi muzician din toată inima. Am absolvit Facultatea de Jurnalism...

        Când nu stai de vorbă cu ziariştii, când nu joci sau când nu prezinţi festivaluri, la ce lucrezi?

(Râde) Culmea, mai am timp să şi lucrez la un album. Muncesc la el de doi ani, cu o echipă extraordinară, cu Nicu Patoi, cu Lapi, cu Adi Ciuplea. Îl voi lansa şi în România.  

Oglindă, oglinjoară


        Ai făcut de toate până la 26 de ani. Ce mai ai pe listă?

Să călătoresc!

        Când te uiţi în oglindă se strâmbă oglinda la tine?

(Râde) Chiar am terminat de scris o piesă în care spun că mă uit în oglindă şi nu ştiu cine se uită înapoi. Piesa se numeşte "Loosing track". De multe ori în viaţă ţi se întâmplă să-ţi pierzi urma. Nu mai ştii cine eşti, nu te mai recunoşti.

        Ce nu-ţi place la tine?

Uneori sunt mult prea perfecţionist.


"Prima oară am jucat într-o producţie germană pentru televiziunea publică. În rolul principal era celebra actriţă germană Katja Riemann. Eram convins că nu o să trec de casting. Nu aveam nici o experienţă şi eram doar elev"

"Lumea îl cunoaşte pe tata, iar eu a trebuit să lucrez pentru ca oamenii să-l accepte pe Elvin Dandel. Acest lucru m-a provocat să fiu mereu bun. Trebuie să demonstrezi că ai ajuns în vârf pentru că meriţi, nu pentru că te-a ajutat numele"



Elvin Dandel

×
Subiecte în articol: antimonden