x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Piton prăjit, sushi panda și steak de vită gătit de un copil, printre preparatele inedite ale serii

Piton prăjit, sushi panda și steak de vită gătit de un copil, printre preparatele inedite ale serii

25 Apr 2018   •   15:02
Piton prăjit, sushi panda și steak de vită gătit de un copil,  printre preparatele inedite ale serii

Ediția de marți seară a emisiunii ,,Chefi la cuțite” a inclus în meniu toate ingredientele: chefii au jurizat dur, s-au amuzat în culise, dar și în platou și au încercat să ghicească cine se află în spatele farfuriilor misterioase de pe bandă. “Un iranian înalt cu rochie”, “un cioban fotbalist”, sau “vărul lui Angie de la Bârgău” au fost doar o parte dintre presupunerile de la masa jurizării, însă concurenții care s-au aflat aseară în platoul celui mai iubit culinar au fost cu totul și cu totul diferiți. Surprinzători prin apariție, pasionați de gătit, juniori talentați și oameni cu o poveste de viață impresionantă, toți și-au încercat norocul în competiția gustului. Tot aseară, chefii s-au întrecut în provocările ruletei, care le-a impus să respecte fiecare pedeapsă pe care o extrag. Dacă chef Florin Dumitrescu a jurizat fără să vorbească, folosindu-se semne și de grimase, chef Cătălin Scărlătescu a degustat preparate purtând o coroniță de zână pe cap.

Piton prăjit cu sos mata și ghimbir a fost, cu siguranță, cel mai inedit preparat al serii. Hilda Ioniță este curajoasa concurentă ce le-a propus chefilor o rețetă din țara sa de origine, Indonezia, sperând că jurații vor fi suficient de noncomformiști încât să-i acorde votul de încredere. Textura cărnii i-a intrigat pe Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, care au crezut că degustă crocodil gătit chiar de un ,,călugăr budist”. Cu toate acestea, aroma bogată a rețetei tradițional asiatice și prospețimea ingredientelor i-au convins pe cei trei chefi că Hilda merită să ajungă în etapa următoare a show-ului. Un alt preparat din aceeași bucătărie asiatică a fost reinterpretat de una dintre concurente într-o variantă simpatică de plating: a gătit sushi, pe care i-a așezat pe farfurie sub forma unei familii de ursuleți panda. Chiar dacă chef Scărlătescu a încurajat-o acordându-i un cuțit, nu a fost îndeajuns pentru a o trece pe concurentă mai departe.

La doar 1,35 m și 26 de ani, Irina Bardița le-a arătat chefilor că este suficient de talentată pentru a le încânta papilele gustative, în ciuda faptului că ajunge cu greu la bancul de lucru. A intrat în competiție pentru a învăța, dar și pentru a-i demonstra iubitului bucătar că se pricepe cel puțin la fel de bine în domeniul culinar, reușind să obțină în etapa jurizării pe nevăzute un cuțit binemeritat și toată aprecierea chefilor. În meniul competiției de aseară, o altă junioare de doar 9 ani a demonstrat că pasiunea pentru bucătărie poate începe încă din copilărie. Sofia Ciocan cântă la pian, a jucat în filme alături de Stela Popescu, a făcut școala de televiziune și a învățat să gătească rețetele preferate ale părinților. Micuța i-a lăsat fără replica pe cei trei jurați, atât prin savoarea preparatului pe care a ales să-l gătească, steak de vită, cât și prin degajarea cu care a intrat într-o competiție unde emoțiile dau în clocot în fiecare etapă: ”Mi-a lăsat impresia că ați născut-o deja mare.”, a afirmat Cătălin Scărlătescu. Talentul Sofiei a calificat-o mai departe în concurs, unde se va confrunta cu oameni a cărui experiență în bucătărie este mai mare ca vârsta ei, dar acest lucru nu a descurajat-o deloc.

Săptămâna viitoare, luni și marți de la ora 20:00, degustările și analizele preparatelor continuă, în alte două ediții de poveste ale show-ului ,,Chefi la cuțite”. Oameni care au făcut din gătitul cu pasiune un stil de viață, multe povești impresionante, dar și multe farfurii care îi vor convinge pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor afla în meniul de care telespectatorii Antena 1 se vor bucura și în edițiile următoare.

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite Piton prăjit