x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cele mai frumoase felicitări de Sfinții Mihail și Gavril. Ce NU trebuie să faci în această zi!

Cele mai frumoase felicitări de Sfinții Mihail și Gavril. Ce NU trebuie să faci în această zi!

08 Noi 2017   •   14:25
Cele mai frumoase felicitări de Sfinții Mihail și Gavril. Ce NU trebuie să faci în această zi!

Creştinii îi sărbătoresc în fiecare an, în data de 8 noiembrie, pe Sfinţii Mihail şi Gavriil, cei doi arhangheli purtători de sabie ca simbol al biruinței care sunt, potrivit credinței ortodoxe, conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai. În această zi este interzis cu desăvârșire să lucrezi sau să faci treburi în casă, în curte sau pe câmp. Cine nu se va supune va avea parte de chin în ziua morții. În ziua Sfinților Arhanghel Mihail și Gavriil se împarte pentru sufletul morților, se aprind lumânări atât pentru cei vii, cât și pentru cei morți fără lumânare sau în împrejurări năprasnice.

Cei care poartă numele de Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavriil, Gavrilă sau alte derivate își serbează miercuri, 8 noiembrie, ziua numelui.

In continuare vă prezentăm câteva mesaje pe care le puteţi trimite celor care îşi serbează onomastica:

Mesaje de Sfinţii Mihail şi Gavriil

„La mulţi ani, de Sfinţii Mihail şi Gavriil! Să ai parte de multă sănătate, bucurii, împliniri şi să te bucuri de această zi frumoasă mereu!”

„Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine “La mulţi ani!”

„Arhanghelul Mihail, înger al adevărului şi al dreptăţii, să-ţi stea alături mereu, la bine şi la greu, să-ţi lumineze calea şi să-ţi arate destinul. La mulţi ani Mihai/Mihaela!”

............

Citește mai departe AICI

×