x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cum poți să eviți certurile în cuplu

Cum poți să eviți certurile în cuplu

29 Iun 2017   •   17:45
 Cum poți să eviți certurile în cuplu

Există o mulţime de clişee legate de cearta în cuplu. Unii spun că certurile fac bine unei relaţii, căci sunt ca sarea şi piperul, alţii susţin că disputele între îndrăgostiţi reprezintă primul semn al rupturii. De cele mai multe ori, partenerii observă efectele neînțelegerilor, însă nu se gândesc şi la modul în care le-ar putea evita, scrie clickpentrufemei.ro.

Uitaţi de reproşuri

Dacă nu eşti de acord cu modul în care gândeşte sau acţionează partenerul tău de viaţă într-o anumită privinţă, nu te grăbi să îi reproşezi acest lucru. Reproşurile acţionează exact ca un bumerang şi orice cuvânt dur se va întoarce înzecit împotriva ta. Dacă ştiţi că sunteţi amândoi caractere puternice, evitaţi să vă reproşaţi lucrurile negative şi încercaţi să le spuneţi într-un mod cât mai plăcut, care nu ar deranja nici pe cea mai morocănoasă persoană din lume.

Mai puţine contraziceri

Ţi s-a întâmplat, cu siguranţă, să te contrazici măcar o dată cu cel sau cea care îţi stă alături. Ba aveţi concepţii diferite despre viaţă, poate planurile de viitor nu corespund în totalitate sau pur şi simplu banii sunt un motiv de scântei. Nu spune nimeni că trebuie să fii de acord cu cel de lângă tine şi să îl urmezi îndoctrinată, dar poţi să îi respecţi opiniile şi să îi dai dreptate acolo unde merită. Reciproca e valabilă.

×
Subiecte în articol: cupluri relaţii cearta casatorie