x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cum recunoști un mincinos

Cum recunoști un mincinos

27 Oct 2017   •   16:56
Cum recunoști un mincinos

Îmi plac oamenii sinceri, care nu se ascund după măști sau pretexte. Au curajul să spună lucrurilor pe nume. De aceea, prefer un adevăr amar decât o minciună dulce, scrie clickpentrufemei.ro.

Cine spune că nu a mințit niciodată minte. Motivațiile pot fi multiple – de la evitarea conflictelor, până la dorința de a nu fi prins pe picior greșit ori de a-și trăda adevăratele sentimente. Nu este întotdeauna simplu să-ţi dai seama dacă o persoană minte sau nu. Totuși, limbajul trupului îl dă de gol pe mincinos. În cazul unei conversații, câteva semne pot fi citite și îți pot arăta că cel de lângă tine minte sau spune adevărul.

Ochi mari, privire nevinovată

Uneori, o simplă privire poate spune mai mult decât o mie de vorbe. Lipsa contactului vizual este unul dintre primele semne non-verbale că partenerul te minte. Se spune că mincinoșii întâmpină dificultăţi în a minţi pe cineva privindu-l în ochi. Totuși, mulți dintre ei măresc intenționat contactul vizual pentru a crea impresia că spun adevărul. Atunci când purtați o discuție, ține cont de mișcarea ochilor lui. Dacă el privește în stânga înseamnă că își amintește ceva, iar dacă privește în dreapta minte. Clipitul rapid  este un alt semn al minciunii, ritmul în care clipești poate deveni de până la 4 – 5 ori mai mare.

Gesturi care trădează

Unii bărbați devin agitați atunci când mint. Sunt dominați de nervozitate, își mângâie părul, își mișcă stângaci mâinile – gesturi tipice pentru mincinoși. Dacă vorbește cu tine și arată cu degetul în altă direcție decât privește poate fi un semn că te minte. Unii duc mâna la ureche sau își acoperă gura cu mâna, când se pregătesc să spună un neadevăr.

×
Subiecte în articol: minciuna mincinos