x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

21 Dec 2018   •   07:50
De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

De ani de zile, oamenii numesc luna ianuarie drept „luna divorțurilor”. Chiar dacă un studiu de la Universitatea din Washington a arătat că cele mai multe divorțuri au loc în august și martie, tribunalele tot văd o creștere în divorțuri imediat după Anul Nou, conform Readers Digest.

Mulți experți în drept cred că motivul este unul simplu: oamenii nu vor să divorțeze de sărbători. Dacă cuplurile, în special cele cu copii, au luat în considerare divorțul înainte de sărbători, ele rămân împreună până la finalul anului pentru ca familia să aibă un ultim sezon împreună.

Luna ianuare înseamnă începuturi noi și planificări pentru noul an, așa că cuplurile ar putea să își reevalueaze căsnicia. Avocatul de divorțuri, James Gross, spune că „Sărbătorile sunt și timpul în care emoțiile sunt mari, iar dacă nu ești mulțumit sau nu mai suporți căsnicia, sărbătorile s-ar putea să fie picătura care a umplut paharul”.

Alții ar putea fi luați de valul luminițelor, muzicii și fericirii în surplus, crezând că relația va funcționa. Însă, după Anul Nou, viața reală își spune cuvântul, iar cuplurile ajunt la tribunal.

 

×
Subiecte în articol: divort cupluri sarbatori