x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Despre abuzurile emoţionale: "Soţul meu nu a mai vorbit cu mine trei săptămâni pentru că mi-am făcut unghiile roşii"

Despre abuzurile emoţionale: "Soţul meu nu a mai vorbit cu mine trei săptămâni pentru că mi-am făcut unghiile roşii"

13 Dec 2018   •   15:54
Despre abuzurile emoţionale: "Soţul meu nu a mai vorbit cu mine trei săptămâni pentru că mi-am făcut unghiile roşii"

O soţie abuzată a vorbit despre cum soţul ei “manipulator” a ignorat-o pentru săptămâni întregi, pentru că şi-a dat unghiile cu ojă roşie, potrivit Mirror.

Femeia, care a cerut să rămână anonimă, a spus că prima dată când şi-a întâlnit fostul soţ a crezut că a dat de un prinţ. Aceasta spune că era orbită de iubire înainte ca relaţia lor să ia o întorsătură neaşteptată.

Astăzi, aceasta a hotărât să-şi spună povestea pentru a sublinia problema în creştere a abuzului emoţional domestic, care poate fi mult mai comun decât abuzul fizic şi care poate lăsa “aceleaşi răni emoţionale”.

Aceasta spune că nu îşi doreşte să fie identificată, dar că este o persoană cunoscută în comunitatea ei din Grimsby. “Este momentul să nu mai fim tăcute şi să ne opunem abuzului”, a spus aceasta.

Nu erau de mult într-o relaţie când a început să vadă adevărata faţă a soţului ei, dar fiind îndrăgostită de el, nu a putut abandona relaţia timp de ani.

Vreau să-mi spun povestea pentru ca alte femei şi bărbaţi care trec prin aceleaşi lucruri prin care am trecut şi eu să ştie că nu sunt singuri. Abuzul domestic nu este doar violenţă fizică, poate fi emoţional şi verbal, şi chiar dacă nu eşti acoperit de tăieturi şi vânătăi , tot ai vânătăi. Corpul meu ar fi acoperit de ele, dacă le-ai putea vedea. Când mi-am întâlnit fostul partener am crezut că l-am întâlnit pe Prince Charming. Dar, peste ani, am trecut de la a mă simţi o femeie norocoasă care şi-a găsit sufletul pereche la a mă simţi complet nefolositoare şi pierdută.

Partenerul meu era un narcisist, ceea ce înseamnă că se concentra extrem de mult pe propria persoană şi tot timpul se purta de parcă ar fi fost o victimă. Comportamentul său era foarte manipulator, dar o făcea într-un mod foarte deştept, când mă făcea să mă simt de parcă ar fi fost vina mea în orice ceartă şi problemă din relaţia noastră. El nu greşea niciodată. Chiar dacă locuiam în aceeaşi casă şi dormeam în acelaşi pat, mă putea ignora pentru săptămâni întregi uneori, dar de fiecare dată când eram în public sau cu prietenii noştri se purta ca un adevărat gentleman, de parcă ar fi fost imaginea soţului perfect. Acest lucru se termina imediat cum ajungeam acasă, pentru că tot timpul exista ceva ce făcusem.

Mă simţeam de parcă îmi trăiam viaţa mergând pe coji de ouă, pentru că tot ce făceam era greşit. Am descoperit că mi-am schimbat propriul comportament doar pentru a nu-l supăra. Tot timpul părea că există o regulă pentru el şi alta pentru mine, era foarte ipocrit. A fost un moment când s-a supărat atât de tare încât nu a mai vorbit cu mine timp de trei săptămâni.

Am fost cu o prietenă să ne facem unghiile şi amândouă ne-am decis să optăm pentru ojă roşie. Nu am crezut niciodată că asta o să fie o problemă, pentru că deşi îmi aminteam că mi-a zis că nu e cel mai mare fan al acestui tip de ojă, m-am gândit că doar mi-am făcut unghiile şi nu e mare lucru. Curând am aflat că era o problemă mare pentru el, pentru că imediat cum am ajuns acasă şi mi-a văzut unghiile a început o ceartă imensă, în care el ţipa la mine pentru că l-am rănit profund şi l-am jignit făcându-mi unghiile roşii şi nu a mai vorbit cu mine timp de trei săptămâni.

Cu o altă ocazie, eram la o cină cu prietenii, iar el a petrecut tot timpul comportându-se ca fiind un bărbat grozav, cu un minunat simţ al umorului, dar deşi stăteam unul lângă altul nu mi-a spus niciun cuvânt toată noaptea. Prietenii mei spun că sunt şocaţi când se gândesc la asta, pentru că de ce s-ar comporta aşa un soţ iubitor?

Cele mai groaznice momente aveau loc în jurul aniversării mele, în jurul Crăciunului sau oricărui alt eveniment special, nu puteam avea niciodată momente frumoase, existau mereu certuri şi era tot timpul vina mea. Chiar şi când mergeam cu prietenii în vacanţa anuală, totul se transforma într-un război, pentru că deşi mergeam în fiecare an, era cumva un lucru oribil pe care îl făceam şi jur că am petrecut mai mult timp certându-mă că merg în vacanţă decât am stat în vacanţă.

Eram tot timpul acuzată că nu sunt fidelă şi întotdeauna inventa lucruri, până în punctul în care aveam impresia că el credea că minciunile pe care le spune sunt adevărate. M-am găsit în punctul în care nu îmi mai doream să plec de la locul de muncă, pentru că acolo eram în siguranţă, departe de toate certurile şi abuzurile. O persoană nu trebuie să fie nevoită să trăiască aşa.”

×