x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Ghid de bune maniere. Cine și cui va fi prezentat

Ghid de bune maniere. Cine și cui va fi prezentat

20 Ian 2020   •   09:30
Ghid de bune maniere. Cine și cui va fi prezentat

Azi mi-am zis că n-ar fi rău deloc să fim prezentați unii altora. Dar… nu oricum, ci respectând bunele maniere. Nu de puține ori suntem în dificultate atunci când ne aflăm într-o societate în care apare o persoană nouă.

Cine, cui și cum va fi prezentat. Mai ales că, dacă nu vom face asta, unii dintre musafiri – respectând, firește, tot o normă de conduită – va fi nevoit să tacă mâlc pe tot parcursul întrevederii. Nu vorbești cuiva pe care nu l-ai cunoscut… oficial.

Mai întâi e de știut că acela care va face prezentările trebuie să cunoască bine amândouă persoanele ce urmează a fi prezentate. El poate fi stăpânul casei, organizatorul unui eveniment sau pur și simplu un prieten comun al celor doi. Apoi, cuviincios e să le rostească și prenumele și numele de familie, eventual cu câteva cuvinte care să explice cine sunt ei de fapt, ca profesie, poziție, grad de rudenie etc.

În stabilirea priorităților (asta însemnând identificarea cel căruia îi va fi prezentat celălalt) se va ține cont de câteva lucruri: 

.................

Citește mai departe AICI

×