x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Anul Nou Chinezesc, celebrat printr-o Gală de dansuri tradiționale

Anul Nou Chinezesc, celebrat printr-o Gală de dansuri tradiționale

23 Ian 2017   •   14:09
Anul Nou Chinezesc, celebrat printr-o Gală de dansuri tradiționale

Ateneul Român a găzduit un spectacol-eveniment, prilejuit de intrarea în Anul Nou Chinezesc - programul de dansuri tradiționale „Comori Folclorice din China”, susținut de Academia de Dans din Beijing, un ansamblu de largă recunoaștere și apreciere internațională.

Evenimentul a fost Organizat de Casa Româno-Chineză și Ambasada Republicii Populare Chineze la București, cu sprijinul „NIRO Investement Group”. Printre invitați s-au aflat ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall, înalți demnitari și diplomați, conducerea „NIRO Investement Group” şi a Casei Româno-Chineze, președinții filialelor instituției din întreaga țară, personalități din mediul academic și cultural, printre care acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici, oameni de  afaceri, membri ai comunității chineze din România, șefi de organizații și asociații non-profit, precum și un numeros public.

În deschiderea Galei a luat cuvântul E.S. Xu Feihong, Ambasador al R.P. Chineze la București, care a urat tuturor celor prezenţi un călduros bun venit:  „Astăzi veți vedea un spectacol care reprezintă un cumul de comori tradiționale chinezești. Pentru reușita acestei seri trebuie să menționez faptul că Grupul de firme NIRO, Casa Româno-Chineză și Filarmonica George Enescu au depus eforturi considerabile. Tuturor celor care au contribuit la acest eveniment vreau să le mulțumesc”.

În numele Casei Româno-Chineze s-a adresat celor prezenți E.S. Ambasador Ioan Donca, vicepreşedinte executiv: „Mulțumesc pentru cuvintele de apreciere la adresa Casei Româno-Chineze și vreau să vă asigur că vom depune în continuare toate eforturile pentru a ne aduce contribuția la buna dezvoltare a relațiilor dintre România și China”.

În scenă au intrat apoi membrii Academiei de Dans din Beijing, care au prezentat un program de lumină, sunet și culoare. Spectacolul de gală susținut de Academia de Dans din Beijing cu ocazia Anului Nou Chinezesc a fost o ocazie deosebită pentru publicul din România de a se conecta cultural cu strălucirea, vitalitatea și culoarea tradițiilor chinezești.

×