x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Cum sărbătorim Anul Nou

Cum sărbătorim Anul Nou

28 Dec 2018   •   21:40
Cum sărbătorim Anul Nou

Prilej de petrecere şi bucurie, zilele sfârşitului de an ne aşteaptă cu distracţii de tot felul. În săli de spectacole, în cafenele, cluburi şi restaurante, ori chiar în stradă, concertele, dansurile şi voia bună vor fi nelipsite. Petrecerile de Anul Nou vor fi cu siguranţă de neuitat.

Spectacole în ultimele zile din decembrie

Ultimul spectacol „Mama Mia !” din acest an va avea loc la Sala Palatului, pe 28 decembrie, ora 19.00.

„Concertul Tradiţional de Anul Nou” se va desfăşura la Sala Palatului, pe 30 decembrie, ora 19.30.

Concerte în noaptea dintre ani

Bucureşti

„Inside Festival NYE 2019”, un spectacol de muzică house, va avea loc la Romexpo, pe 31 decembrie, ora 20.00. Participanţi: Dennis Cruz, Reelow, B2B, Andre Buljat, The Gang, Marco Briguglia, Rin F, Cezar Ştefan.

La Berăria H vor cânta Delia, Maria Buză şi Taraf. Revelionul începe pe 31 decembrie, la 20.30 şi se va termina a doua zi, la 06.00.

La Casa Presei Libere va avea loc  #revelionorocos2019 cu open bar şi mâncăruri tradiţionale româneşti şi internaţionale. Ţinuta va fi elegantă. Toată noaptea va fi muzică live, coveruri după piese renumite, interpretate de Doru Isăroiu şi Red Parlament.

Sibiu

Evenimentul „Iarna – Concert  de Anul Nou 2019”  va avea două reprezentaţii şi se va desfăşura la Sala Thalia din Sibiu, pe 31 decembrie, ora 18.00 şi 1 ianuarie, ora 18.00.

„Poveşti şi dans” este un concert de muzică clasică susţinut de ”Orchestra Icon Arts”, dirijată de Peter Ash din Marea Britanie. Programul serii va fi alcătuit din lucrări ale compozitorilor JB Lully, A. Piazzolla, J.Sibelius, Gershwin. E.Grieg, Saint-Saens, B:Bartok. Invitaţi vor fi: Analia Selis, Răzvan Suma, Ciprian Dancu. Seara va continua cu un spectacol de balet al Teatrului din Sibiu, în coregrafia Adelei Floricioiu. În încheiere va fi o degustare de vinuri oferite de Jidvei.

Sinaia

„Revelion Extragavanza”, cu muzică live, DJ şi VJ, se va desfăşura într-un loc istoric şi elegant, Casino Sinaia.

Revelion în stradă

Bucureşti

Revelionul Centernar, organizat de Primăria Capitalei şi ARCUB, va marca 100 de ani de la Marea Unire. Spectacolul va începe la 19.30 în Piaţa Constituţiei şi timp de şase ore vor cânta Delia, Carla’s Dreams, Smiley, The Motans, Antoni, Nicoleta Nucă, Mark Stan, Alex Calancea şi Lupii, Irina Rimes, Vescan, Noaptea Târziu, Dorian Popa şi Vanotek&Lori. Pe lângă artiştii români, va urca pe scenă şi DJ-ul Andre Tanneberger, cu numele de scenă ATB, care va mixa live. Show-ul se va încheia cu un foc de articifii.

„Liberi sub cerul liber – 3 decenii de libertate” este conceptul Revelionului 2019 organizat de Primăria Sectorului 3 în Parcul Titan din Bucureşti, platforma de la intrarea din str. Liviu Rebreanu, în apropierea statuii ecvestre, începând cu ora 19.00. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan  Simion. Vor susţine recitaluri live artiştii Silviu Biriş&Taraf, Lidia Buble&Band, Nicu Alifantis&ZAN, Byron, ROA, Paraziţii, Mihai Mărgineanu&Band, Vunk, Adrian Naidin Cvintet şi Carla’s Dreams. Accesul publicului este liber.

Timişoara

În Piaţa Victoriei vor cânta trupele Subcarpaţi şi Box Office, artiştii Basska, Kamelia, Sean Norvis&McSteliano. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Timişoara.

Braşov

În deschiderea spectacolului din Piaţa Sfatului vor urca pe scenă Suzana şi Daciana Vlad şi Ciro de Luca. Surpriza serii va fi concertul trupei Phoenix.

Sibiu

În Piaţa Mare din Sibiu, petrecerea începe la ora 22.00, când vor urca pe scenă The Noise şi Riff. Va urma Ştefan Bănică&Band. Trecerea dintre ani va fi marcată de un foc de artificii, urmat de concertul formaţiei olandeze BZN. Evenimentul costă 900.000 de lei, din fonduri publice locale.

Ploieşti

Primăria Ploieşti nu va mai organiza Revelion în centrul oraşului din cauza lipsei banilor dar va oferi un foc de artificii, care va costa 40.000 de lei.

Revelionul din Capitală este tot mai apreciat de străini

Spre deosebire de marile capitale europene, unde restaurantele se închid imediat după miedul nopţii, petrecerile de Anul Nou din cluburile, barurile, cazinourile bucureştene durează până dimineaţa. Este motivul pentru care petrecerile de Revelion atrag tot mai mulţi turişti străini. Aşa se face că hotelurile sunt aproape pline, fiind ocupate în proporţie de aproximativ 80%, potirvit unei analize efectuate de Ibis Continental Hotels.  Majoritatea străinilor care vin să se distreze în Capitală de Revelion au sub 45 de ani, stau în oraş două nopţi şi provin mai ales din ţările vecine, Bulgaria, Serbia şi Polonia, dar şi din ţări vest europene, precum Marea Britanie, Italia, Germania şi Franţa. Bugetul alocat de un turist străin pentru distracţiile de Anul Nou este de peste 400 de euro, bani care includ cazarea, masa şi petrecerea de Revelion.

Cât costă noaptea de Anul Nou

Revelionul la un restaurant costă, în medie, între 400 şi 800 de lei/persoană. Un sejur la munte însă poate ajunge şi la 800 de euro/persoană pentru o săptămână la un hotel de 5 stele, cu piscină, SPA şi sală de jocuri.

×