x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Eveniment caritabil pentru copiii defavorizați în Parcul Alexandru Ioan Cuza

Eveniment caritabil pentru copiii defavorizați în Parcul Alexandru Ioan Cuza

29 Sep 2018   •   10:30
Eveniment caritabil pentru copiii defavorizați în Parcul Alexandru Ioan Cuza

Voluntarii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov îi vor învăţa pe copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copiii Străzii - Sector 3 să salveze vieţi în cadrul evenimentului caritabil "Festivalul Mărului", care are loc până duminică în Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la Biserica Maramureşeană). 

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Centrul European pentru Prevenirea Adicţiilor transmis AGERPRES, copiii vor fi, de asemenea, invitaţi speciali ai evenimentului culinar, unde vor afla secretele prelucrării mustului şi se vor implica activ în procesul de fabricare. 

Cei mici vor participa activ şi la realizarea celei mai mari plăcinte cu mere din această toamnă, în lungime de 10 metri, care va fi atracţia principală a "Festivalului Mărului". 

"Evenimentul pentru copii este unul caritabil şi îşi propune promovarea educaţiei şi integrării sociale a grupurilor defavorizate", precizează organizatorii. 

Târgul se organizează pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste, care reprezintă factorul de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi, se mai arată în comunicat. 

Bucureştenii care vor fi prezenţi la 'Festivalul Mărului' vor avea ocazia să găsească pe aleile târgului must proaspăt, bunătăţi la ceaun, sărmăluţe cu mămăliguţă, hamsii cu mujdei, dar şi produse de toamnă şi o serie de preparate tradiţionale şi delicatese dulci.

AGERPRES

×