x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Evenimente culturale japoneze 2016

Evenimente culturale japoneze 2016

25 Mar 2016   •   20:15
Evenimente culturale japoneze 2016

9-10 aprilie, Festivalul de Cultură Japoneză "Taiju Matsuri", la Colegiul Național „Ion Creangă” din București

Colegiul Național „ Ion Creangă” este singura instituție de învățământ liceal din România unde limba japoneză se studiază ca specialitate. Pentru rezultatele sale deosebite În anul 2015 a primit Premiul Ministrului Afaceri al Japoniei. Acest festival anual a ajuns anul acesta la cea de-a XX-a ediție.

 

14 aprilie și 15 aprilie, spectacol cu piesa ”Richard II” de W. Shakespeare, la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, Craiova

Cele două reprezentații vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Shakespeare de la Craiova și vor fi susținute de către actorii Teatrului Saitama din Japonia sub conducerea reputatului regizor Yukio Ninagawa.

17 aprilie, Festivalul de cultură japoneză "Michibiraki" la Grădina Botanică a Universității București

Universitatea București este cea mai importantă instituție de studiu și cercetare a limbii japoneze din România. Festivalul de cultură japoneză este un eveniment tradițional pe care Secția de limbă japoneză a Universității,  care în 2015 a aniversat patruzeci de ani de la înființare,  îl organizează anual  la Grădina Botanică, în perioada când înfloresc cireșii.

13-22 mai, Zilele culturii japoneze, la Universitatea Româno-Americană din București

Printre activitățile promovate de Centrul de studii româno-japoneze ”Angela Hondru” din cadrul Universității Româno-Americane se numără și cursurile de limbă și cultură japoneză care se adresează publicului larg. Anul trecut, la aniversarea unui deceniu de activitate, Centrul a primit  Diploma acordată de Ambasadorul Japoniei în România.

În cadrul Zilelor culturii japoneze vor avea loc conferințe și demonstrații de ikebana susținute de profesori și maeștri din Japonia.

 

×