x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", un spectacol cu casa închisă

"Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", un spectacol cu casa închisă

01 Noi 2017   •   14:06
"Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", un spectacol cu casa închisă

Spectacolul "Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu", care va avea loc vineri la Sala Palatului, se va ţine cu casa închisă, a anunţat miercuri Andrei Păunescu, organizator al evenimentului. 

"N-a fost un spectacol cu invitaţii. Se pare că va fi primul spectacol la Sala Palatului în care mai mult de 4.000 de bilete s-au pus în vânzare şi s-au vândut, pentru că sala are 4.060 de locuri. E o trufie că spun asta, este o aroganţă, dar este şi o mândrie pentru care mulţumesc publicului", a spus Andrei Păunescu, într-o conferinţă de presă. 

El a informat că numeroşi membri ai Cenaclului Flacăra se reunesc vineri pentru o întâlnire de trei ore cu publicul, "într-un eveniment excepţional de muzică, poezie şi dialog", la şapte ani de la dispariţia poetului Adrian Păunescu (20 iulie 1943 - 5 noiembrie 2010), cel care a înfiinţat, a condus şi prezentat cenaclul timp de 37 de ani (1973 - 2010). 

La spectacol, plănuit încă din luna martie, şi-au anunţat participarea Ştefan Hruşcă, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Emeric Imre, Doru Stănculescu, Evandro Rossetti, George Nicolescu, Radu Gheorghe, Zoia Alecu, Eugen Cristea, Ecoul (Magda Puşkaş, Sorina Feier-Bloj), Adrian Ivaniţchi, Mircea Bodolan, Dan Chebac, Dinu Olăraşu, Mihaela Popescu, Sorin Minghiat, Arpad Domokos, Valentin Moldovan, Vali Şerban, Mircea Rusu, Poesis (Eugen Baboi, Marius Baţu), Cristian Buică, Maria Gheorghiu, Majay Gyözö, Florin Săsărman, Vasile Mardare, Vanghele Gogu, Raul Cârstea & Adi Manolovici, Mădălina Amon, Fraţii Chiriac, Cătălin Condurache, Dan Iliescu (Timpuri Noi), Mihai Napu, Adrian Sărmăşan, Dan Vană, Adi Bezna, Walter Ghicolescu, Tică Lumânare, Eugen Avram, Cătălin Stepa, George Stanca, Andrei Păunescu şi trupa "Totuşi". 

Andrei Păunescu nu a exclus "prezenţele-surpriză", dar şi "absenţe neaşteptate", lista rămânând deschisă. El a promis "un spectacol de excepţie", axat pe câteva mari coordonate: dragostea de cuplu, dragostea de părinţi şi de copii, nevoia de dreptate socială, nevoia de cultură şi de artă, dragostea de identitate şi de ţară, patriotismul, naţionalismul. 

Spectacolul din 3 noiembrie, "un eveniment dedicat deopotrivă trecutului, prezentului şi viitorului Cenaclului Flacăra", va fi urmat de un turneu la Zalău - 6 noiembrie, Năsăud - 7 noiembrie, Bistriţa - 8 noiembrie, Craiova, pentru inaugurarea noului stadion - 10 noiembrie, Satu Mare - 10 şi 11 noiembrie. 

"Ajungem şi la Milano pe 19 noiembrie şi la Dumbrăveni, în Suceava, pe 16 decembrie, şi la Galeşu, în munţii de lângă Curtea de Argeş, pe 27 decembrie. Nu în ultimul rând, în perioada 1 - 3 decembrie la Craiova vom fi la tradiţionalul Festival Adrian Păunescu", a spus Andrei Păunescu. 

El a menţionat că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale s-a implicat în organizarea spectacolului, care se doreşte unul "de identitate". 

"MCIN a observat interesul pentru acest fenomen, a observat că oameni din toate spaţiile, din toate categoriile sociale doresc să participe şi chiar participă la acest eveniment şi şi-a oferit sprijinul de a acoperi parţial uriaşa povară care înseamnă organizarea acestui eveniment, de la sală, echipamente, aducerea unor oameni de departe", a spus Andrei Păunescu. 

El a precizat însă că ministerul nu a acordat încă nicio finanţare, fiind exprimate doar intenţii în acest sens. 

Andrei Păunescu a menţionat că l-a invitat şi pe ministrul Lucian Romaşcanu, dar nu i-a putut oferi un bilet. 

"Sper să nu se supere pe mine, îl aşteptăm acolo, dar mizez pe faptul că oamenii care sunt cu hăţurile în mână se pot descurca să ajungă la Sala Palatului, măcar pe un bilet, mă rog, în zona aceea oficială", a spus Păunescu. 

La conferinţa de presă a fost prezent şi managerul general al Clubului de fotbal Rapid, Ovidiu Burcă, care a adus un omagiu lui Adrian Păunescu, pentru crearea imnului echipei. 

Potrivit lui Andrei Păunescu, Cenaclul Flacăra, o puternică mişcare de cultură tânără şi nonconformistă din Europa de Est, a reunit peste 2.000 de manifestări, care au avut loc între 1973 şi 2010, la care au participat peste şapte milioane de spectatori. 

Pe scena cenaclului s-au lansat ori şi-au consolidat cariera cantautori, unii dintre ei nume de vârf ale muzicii folk, rock şi din alte genuri, trupe rock, coruri. Au fost prezenţi mari scriitori, actori, regizori, mari sportivi. 

La cenaclu s-a cântat şi s-a recitat în română, engleză, franceză, rusă, spaniolă, italiană, greacă, turcă, maghiară, germană, ebraică, arabă, tătară, dialect aromân, idiş, japoneză, chineză, sârbo-croată, ţigănească, poloneză. 

Cenaclul Flacăra a avut chiar şi o echipă de fotbal care a disputat, de-a lungul celor circa 10 ani de activitate, peste o sută de partide, cu diverse echipe din ţară, nefiind niciodată înfrântă. AGERPRES

×