x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Topul celor mai aşteptate cinci concerte de la Festivalul Enescu

Topul celor mai aşteptate cinci concerte de la Festivalul Enescu

02 Mai 2015   •   11:47
Topul celor mai aşteptate cinci concerte de la Festivalul Enescu
Sursa foto: Silvio Bacchetta Morningfrost

În jur de 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia de anul acesta a Festivalului George Enescu. Pentru concertele-vedetă – cel al Filarmonicii din Berlin sau cel al violonistului David Garrett – biletele s-au terminat imediat după ce au fost puse în vânzare.
Festivalul George Enescu începe pe 30 august şi va dura până pe 20 septembrie. Biletele sunt aproape epuizate, date fiind numele mari care vor concerta în Bucureşti. Iată mai jos cele mai anticipate concerte:

1. Concertul Royal Concertgebouw Amsterdam Orchestra, care va avea loc pe 20 septembrie, la Sala Palatului. În program se află Simfonia a doua a lui Brahms şi Rapsodia a doua a lui Enescu. Orchestra din Amsterdam este în primele 10 orchestre ale lumii, iar criticii internaţionali vorbesc despre ea ca având un „sunet catifelat”, inconfundabil. Este formată din 120 de muzicieni din peste 20 de ţări, iar spectacolele au fost urmărite până acum de mai bine de un sfert de milion de persoane.

2. Concertele susţinute de San Francisco Symphony Orchestra,
pe 6 şi 7 septembrie, la Sala Palatului. La concertul din 6 septembrie solistă va fi pianista-vedetă Yuja Wang, considerată cea mai rapidă pianistă din lume, plus unul dintre simbolurile modei actuale. Pe 7 septembrie, orchestra va interpreta şi o lucrare a lui George Enescu. Orchestra din San Francisco are în palmares şi un premiu Pulitzer pentru muzică şi este prima care a făcut transmisii simfonice la radio, în 1926.

3. Concertele susţinute de London Symphony Orchestra,
pe 8 şi 9 septembrie, tot la Sala Palatului. Ca o premieră, la pupitru se va afla Ion Marin, unul dintre cei mai aclamaţi dirijori de origine română din lume, fiul fondatorului Corului Madrigal. Ion Marin a lucrat mult cu Angela Gheorghiu, cu Luciano Pavarotti şi a fost un apropiat al dirijorului legendă Herbert Von Karajan.

4. Concertul Royal Liverpool Philarmonic Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu,
sub bagheta lui Vasily Petrenko, pe 18 septembrie, la Sala Palatului. Acesta e unul dintre momentele-cheie ale festivalului, unde publicul va avea parte de o nouă audiţie a lucrării lui Enescu.

5. Concertul Orchestrei Române de Tineret,
acompaniată de una dintre cele mai importante violoniste ale momentului, Sarah Chang. The New York Times scria despre Chang că „talentul ei se află la un nivel atât de ridicat faţă de noi, încât tot ce putem face e să simţim veneraţie în faţa ei şi să ne minunăm în faţa misterelor naturii”. În urmă cu 9 ani, Sarah Chang a fost înclusă în Top 20 Femei al revistei Newsweek. Concertul va avea loc pe 30 august, la Sala Palatului, chiar în deschiderea Festiva-lului George Enescu.


 

×
Subiecte în articol: Festivalul George Enescu