x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Trei zile de spectacol în cinstea Bucureștiului

Trei zile de spectacol în cinstea Bucureștiului

15 Sep 2017   •   11:25
Trei zile de spectacol în cinstea Bucureștiului
Sursa foto: Victor Stroe

În acest weekend Bucureștiul sărbătorește, printr-o serie de spectacole, 558 de ani de la prima sa atestare istorică. La toate evenimentele, organizate de Primăria Capitalei, intrarea este liberă. Acestea vor avea loc în piețe, în parcuri dar și în afara orașului, la Mogoșoaia.

Un concertul extraordinar susţinut de Angela Gheorghiu va marca, în această seară, deschiderea Zilelor Bucureştiului. Spectacolul-eveniment va avea loc de la ora 20:30, în Piaţa Constituţiei. Angela Gheorghiu va concerta alături de Filarmonica „George Enescu'' şi de tenorul Teodor Ilincăi, iar dirijorul spectacolului va fi maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care soprana concertează încă de la începutul carierei sale.

Tot în Piața Constituției, sâmbătă, de la ora 21, va avea loc un concert Pink Martini, urmat de concursul internaţional de 3D video mapping - iMapp Bucharest. În aceeași locație, duminică, la ora 18:00, începe concertul maraton Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band.

Primăria şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului" vor organiza la Palatul Mogoşoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii şi concerte de muzică românească veche. Și tot de Zilele Bucureștiului se deschide "Grădina cu sculpturi", prima expoziţie de sculptură semnată de artista Alexandra Nechita, cunoscută în copilărie ca ''Micuţa Picasso''. Spaţiul expoziţional va putea fi vizitat în perioada 19 septembrie - 19 octombrie, chiar în faţa Ateneului Român, unde vor fi expuse opt lucrări. 

În acest weekend, Poliția Locală București va restricționa traficul rutier în zonele Bulevardul Unirii și Bulevardul Libertății. Zonele în care vor avea loc manifestările dedicate Zilelor Bucureștiului vor fi monitorizate video.

 

×
Subiecte în articol: angela gheorghiu zilele bucureştiului