x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Tudor Gheorghe aduce "Toamna Simfonic” şi la Timişoara

Tudor Gheorghe aduce "Toamna Simfonic” şi la Timişoara

30 Aug 2016   •   12:02
Tudor Gheorghe aduce "Toamna Simfonic” şi la Timişoara

Șapte oraşe ale ţării îl așteaptă pe Tudor Gheorghe, să aducă "Toamna Simfonic". Și timişorenii au ales ca „olteanul universal” să-i încânte cu muzica lui unică, la Sala Filarmonicii. Tudor Ghorghe îşi va prelungi călătoria muzicală, astfel încât, pe 7 noiembrie, la ora 19.00, Tudor Gheorghe va fi acompaniat de corul şi membrii orchestrei Banatului.  

Turneul va începe pe 3 octombrie, la Teatrul Naţional Marin Sorescu, din Craiova. Urmează oraşul Constanţa, pe 7 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar pe 10 octombrie, „Toamna Simfonic” va fi la Opera Naţională din Iaşi. Pe 13 octombrie este programat concertul de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, pe 17 octombrie, cel de la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, iar pe 26 octombrie, turneul se va încheia cu un concert extraordinar, la Sala Palatului din Bucureşti.

„Nu sunt deloc un tip bogat, aş fi putut să fiu, dacă făceam câteva compromisuri. De exemplu, dacă aş fi cântat la nunţi, la botezuri, la colonei, la generali sau la directori. Nu m-am 'încurcat' nici cu prietenii din astea, cu aşa-zise VIP-uri. Constat că nu sunt un tip monden. Nu mă duc la recepţii unde se 'trag sforile' şi se 'învârt' afaceri, interese, se  încurcă şi se descurcă iţe, se ţes personajele zilei... Nu pot să fiu aşa. N-am nimic în comun cu mondenitatea. Sunt un tip de casă”, mărturiseşte „olteanul universal”. Tudor Gheorghe oferă publicului o stare se spirit. Pentru a se exprima, se sprijină pe marea poezie românească şi pe o muzică de inspiraţie populară. Totul se topeşte, însă, laolaltă într-o stare poetică proprie. E teatru? E muzică folk sau muzică uşoară sau simfonică? E recital folcloric sau de poezie cultă? Da, este din toate câte ceva şi mai mult, acestea toate. Tudor Gheorghe este un artist care nu încape într-o definiţie.

Biletele se pot achiziţiona de la agenţiile salilor de spectacole din fiecare oraş unde are loc spectacolul, iar pentru cel din Bucureşti - de la Sala Palatului şi de pe site-ul oficial www.tudor-gheorghe.ro.

 

×