x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Un Crăciun de poveste la Casa artelor Dinu Lipatti

Un Crăciun de poveste la Casa artelor Dinu Lipatti

19 Dec 2018   •   15:24
Un Crăciun de poveste la Casa artelor Dinu Lipatti
Sursa foto: Mediagraph

Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor "Dinu Lipatti", vă invită pe 20 și 21 decembrie, de la orele 18.00, la evenimentul extraordinar  Crăciun de poveste la Casa Artelor "Dinu Lipatti", minunat prilej de a întâmpina, împreună, sărbătorile de iarnă.

Joi, 20 decembrie, de la ora 18.00, vă așteptăm să descoperiți Expoziția în aer liber Moș Crăciun – Legendă, istorie și tradiții, ce cuprinde legendele din jurul lui Moș Crăciun și a casei sale fermecate din Laponia, referințele religioase din care este inspirat Moș Crăciun, tradițiile românești din preajma Crăciunului - împodobitul bradului, bucatele tradiționale, masa de sărbătoare. Expoziția este completată de o secțiune dedicată cărților și filmelor ce au ca subiect această sărbătoare, precum și de fotografii ce înfățișează orașele planetei cuprinse de magia Crăciunului.

De la aceeași oră, va avea loc proiecția filmului “O viață minunată”, un film de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra, votat pe locul 11 în lista celor mai bune 100 de filme, listă realizată de Institutul American de Film. Pelicula este considerată ca fiind una dintre cele mai îndrăgite din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizualizarea acestuia în timpul sezonului de Crăciun.

De la ora 20.00, Salonul de muzică al Casei Artelor “Dinu Lipatti” va găzdui Recitalul extraordinar “Crăciunul Feliciei”, susținut de îndrăgita soprană Felicia Filip, alături de tenorul Bogdan Lupea, acompaniați, la pian, de Ioana-Valentina Cojuharov. Programul muzical cuprinde colinde și cântece de Craciun, românești și internaționale, precum “Sus boieri”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „Din lumină întrupat”, „Ave Maria”, „I'm dreaming of a white Christmas” sau „Gloria in excelsis”.

Vineri, începând cu ora 18.00, în Salonul de muzică al Casei Artelor “Dinu Lipatti” va fi proiectată o altă producție cinematografică americană de success – “Miracolul din Strada 34”, un film de Crăciun din 1947, regizat de George Seaton.

De la ora 20.00, nonconformistul violoncelist Adrian Naidin va fi oaspetele Casei Artelor “Dinu Lipatti”, în recitalul extraordinar “Măturătorul Raiului”. Adrian Naidin vestește Sărbătoarea Crăciunului în maniera sa autentică, purtând publicul printre cele mai profunde emoții ale poporului român într-un recital de excepție în care trecutul întâlnește prezentul, în care colindele vechi românești de acum sute de ani se cântă acapella, cu influențe sensibile și inedite.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

×