x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Ziua Europei, sărbătorită duminică în Parcul Cişmigiu

Ziua Europei, sărbătorită duminică în Parcul Cişmigiu

06 Mai 2017   •   11:50
Ziua Europei, sărbătorită duminică în Parcul Cişmigiu
Sursa foto: San Jose (map), Hayden120 (retouch)

"Piaţa Statelor Membre ale Uniunii Europene", ajunsă la a patra ediţie, va avea loc, duminică, în Parcul Cişmigiu, reprezentând o ocazie pentru bucureşteni de a intra în contact cu obiceiurile, tradiţiile, ofertele turistice şi gastronomia specifice ţărilor care fac parte din UE. 

"Cei prezenţi în Parcul Cişmigiu, părinţi sau copii, vor putea interacţiona, într-un cadru nonformal, cu reprezentanţi ai ambasadelor ţărilor membre ale Uniunii Europene participante la acest eveniment. (...) Vor fi organizate ateliere de creaţie de coifuri, rame, steaguri, cutii şi face-painting, iar pe aleile ce conduc la foişorul din Parcul Cişmigiu meşteri tradiţionali români vor aduce la viaţă obiceiuri mai puţin cunoscute, prin intermediul demonstraţiilor de olărit, fierărit, linogravură, ţesut la război orizontal şi vertical", informează Primăria Capitalei. 

De asemenea, bucureştenii se vor putea bucura şi de un program artistic internaţional unde vor fi prezentate momente de muzică şi dans, specifice atât României, cât şi altor ţări membre ale Uniunii Europene. 

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Proedus, împreună cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, va avea loc între orele 10,00 - 18,00. Iniţiativa celebrează în Bucureşti Ziua Europei, diversitatea culturală a Uniunii Europene şi împlinirea a zece ani de la integrarea ţării noastre în UE. 

În octombrie 2008, Parlamentul European a recunoscut oficial ziua de 9 Mai ca sărbătoare oficială, aceasta fiind celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale UE şi în ţările din jur.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ziua europei cişmigiu