x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Târgul Mărtişorului, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Târgul Mărtişorului, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

de Luminita Ciobanu    |    25 Feb 2013   •   15:28
Târgul Mărtişorului, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Sursa foto: Andreea Aron/Intact Images

Muzeul Naţional al Ţăranului Român îi aşteaptă pe bucureştenii de toate vârstele, precum şi pe cei aflaţi în trecere prin Capitală, la Târgul Mărtişorului, care se desfăţoară în perioada 27 februarie – 3 martie.

Intrat în obişnuinţa publicului bucureştean, Târgul Mărţişorului continuă să experimenteze, prin criteriile de selecţie care vizează valoarea obiectului handmade şi inovaţia, un grad de creativitate care să situeze participanţii în sfera artistică şi a unui meşteşug capabil să fie reînnoit. Selecţia urmăreşte şi anul acesta ca Târgul Mărţişorului să aibă o ofertă foarte bogată, uşor reperabilă prin diversitatea şi unicitatea mărţişoarelor, fie că au ca sursă de influenţă lumea ţărănească, fie că aceste obiecte recuperează stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenată sau personaje din mitologia ţărănească şi urbană) să comunice cu expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului şi o bună stăpânire a materiilor cu care sunt create. Reprezentanţii Muzeului Naţional al Ţăranului Român au avut în vedere, de această dată, în târg să se regăsească şi mărţişoare care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent ca, de exemplu, mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creaţiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade.

Nu vor lipsi dulciurile, precum turta dulce, kürtős kalács, merele şi prăjiturile de casă, sucul natural de mere, fructele uscate şi mierea.
Între participanţi se vor regăsi şi reprezentanţi ai unor şcoli, fundaţii, asociaţii  şi organizaţii care au ca activitate acţiuni cu caracter umanitar.


×