x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Televiziunile Intact pot emite de la Romexpo; CNA a aprobat noile sale studiouri

Televiziunile Intact pot emite de la Romexpo; CNA a aprobat noile sale studiouri

22 Mar 2016   •   13:01
Televiziunile Intact pot emite de la Romexpo; CNA a aprobat noile sale studiouri

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să autorizeze noile studiouri de emisie şi producţie ale televiziunilor grupului media Intact, care sunt situate la complexul Romexpo din Bucureşti.


Astfel, Antena 3, Antena Internaţional, Antena 1, Zu TV şi Happy Channel, care sunt deţinute de trustul Intact prin intermediul societăţilor Antena 3 SA, respectiv Antena TV Group SA, vor putea să înceapă să emită de la Romexpo şi să renunţe la studiourile din şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa CNA, respectiv Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu (preşedinte), Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu (vicepreşedinte) şi Radu Călin Cristea.

Totodată, marţi, CNA a aprobat şi modificarea sediului social al Antena 3 din clădirea din Bucureşti-Ploieşti, numerele 25-27, într-o clădire din Bulevardul Ficusului, numărul 44A.

Sorin Alexandrescu, Chief Executive Officer (CEO) al Antena Group, a declarat, în şedinţa de marţi a CNA, că Romexpo este o soluţie tranzitorie, Iride Business Park din bulevardul Dimitrie Pompeiu din Bucureşti urmând să fie din aprilie sediul definitiv al studiourilor televiziunilor Intact. În acest sens, urmează să fie solicitat la momentul respectiv acordul CNA.

Alexandrescu a spus că a decis să apeleze la această soluţie tranzitorie după o întâlnire din 18 februarie cu membrii CNA şi după ce reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nu au răspuns solicitărilor grupului Intact, care a dorit să îşi exercite dreptul de preempţiune pentru a achiziţiona spaţiul din Bucureşti-Ploieşti, în care îşi desfăşoară activitatea pe baza unor contracte de închiriere.

"După întâlnirea cu dumneavoastră am avut o întâlnire cu reprezentanţii ANAF, la foarte scurt timp, în care nu am primit nicio soluţie pentru toate solicitările noastre transmise anterior acestora. În schimb, ni s-a solicitat să facem un material explicativ cu privire la argumentele pentru care facem acea solicitare, era vorba de acel termen de nouă luni de zile (în care trustul Intact şi-ar fi putut muta definitiv studiourile, n.r.). La respectivul document ni s-a răspuns cu două acţiuni în instanţă, una dintre ele privind blocul turn (al Intact, n.r.) şi cea de-a doua privind locaţia din Bucureşti-Ploieşti, al cărei termen în instanţă este peste două zile", a mai spus Sorin Alexandrescu.

Acesta a afirmat că noua structură din Iride Business Park în care vor fi mutate definitiv sistemele de producţie şi emisie ale Intact va fi disponibilă din 29 aprilie.

Dorina Rusu, membru CNA, a arătat că grupul Intact a reuşit să îşi mute studiourile foarte repede şi nu a avut nevoie de nouă luni, adăugând că "imensul scandal mediatic" care a fost făcut de reprezentanţii trustului în acest context a fost o "mare problemă".

"Eu nu l-aş califica sub nicio formă scandal mediatic. Acel termen de nouă luni nu reprezintă nicio eroare (...) Am luat o măsură extraordinară pentru ca acest trust să nu se închidă", a răspuns Sorin Alexandrescu, referindu-se la mutarea televiziunilor Intact la Romexpo şi precizând că această "soluţie tranzitorie" este vizibilă. "Sunt foarte multe nesincronizări, distorsionări de sunet", a susţinut Alexandrescu.

Demersurile trustului Intact pentru mutarea la Romexpo au fost făcute după ce ANAF a notificat, în februarie, televiziunile acestui grup să părăsească actualul sediu. Decizia ANAF a venit în contextul în care, în august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pe fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Pentru recuperarea prejudiciului total în acest dosar, care este de aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa a dispus confiscarea mai multor imobile, printre care şi sediile televiziunilor Intact.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Romexpo intact cna studiouri televiziuni