x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Tradiționalul românesc ia locul inovației în noul sezon ,,Chefi la cuțite”

0
05 Sep 2017 - 16:05
Tradiționalul românesc ia locul inovației în noul sezon ,,Chefi la cuțite” Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie
Vezi galeria foto

Savoarea tradiției câștigă teren în fața juraților ,,Chefi la cuțite” care se bucură de ingrediente pe care le cunosc foarte bine, dar într-o manieră reinterpretată. Din toamnă, emisiunea revine cu un nou sezon pe 11 şi 12 septembrie, de la 20.00, la Antena  1,  iar concurenții care au trecut deja prin prima probă ce testează abilitatea culinară și imaginația s-au prezentat într-un număr cât mai mare cu o farfurie specifică culturii noastre. Bucătăria românească este o diversitate de arome și influențe, ce își păstrează gustul unic. Fie că vorbim despre un fel principal preluat din palmaresul fiecărei gospodine, sau despre unul dintre deserturile copilăriei pregătite de bunici, preparatele autentice au reușit să impresioneze și să se evidențieze prin specificul caracteristic fiecărei zone.

Larionesi Ioan s-a prezentat în fața lui Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu cu momițe de vițel pe pat de mămăliguță. Preparat cunoscut din perioada interbelică, momițele au o textură aparte și sunt regăsite chiar și în mâncarea de stradă a argentinienilor, sub denumirea de mollejas.  De meserie merceolog, Miclea Ioan Romulus îmbină pasiunea pentru gătit cu ocupațiile sătenilor, căci se ocupă și de o fermă de 500 de oi. Farfuria finală a concurentului le-a adus chefilor ocazia să deguste o ciorbă de miel cu gușită de mațe și tarhon, dar acesta nu este singurul care a optat pentru gustul autentic al borșului românesc. Îmbrăcată în port popular, Bontea Florița, în vârstă de 73 de ani, nu a pus mare preț pe aspectul preparatului, ci a încercat să redea gustul pe care-l stăpânește mai bine de jumătate de veac, de aceea s-a prezentat în competiție cu majoritatea ingredientelor. Păsulă cu hospă este denumirea unei ciorbe de fasole puțin mai densă,  ce surprinde savoarea unui preparat făcut ca la mama acasă.

Pentru că gătitul înseamnă a împărtăși experiențe, Florile Dumitrene, așa cum au fost denumite după prima apariție la bancul de lucru sunt un grup de șase femei din provincie care au încântat și cu personalitatea plină de viață, transformând locul din fața mesei de jurizare într-o adevărată scenă. Balmoș cu urdă și jintuit, sau un fel de mămăligă cu lapte dulce de oi, zeamă de salată șau piroște, făcute din aluat de casă și umplut cu urdă și slănină au purtat amprenta tradiției în cel mai inedit mod.

Stăpânirea rețetelor tradiționale românești reprezintă și cunoștințe în ceea ce privește specificul fiecărei regiuni. Moșocoarne cu groscior, mălai dulce, tocană acră de mangaliță și șălate cu jumări sunt alte exemple ce au confirmat că savoarea unui preparat specific culturii noastre înseamnă mai mult decât respectarea unor pași stabiliți la bancul de lucru. Dacă tradiția a luat locul inovației în acest sezon și dacă o degustare cu amprentă românească este de ajuns pentru a merge mai departe în competiție, telespectatorii Antena 1 pot vedea începând din 11 şi 12 septembrie, de la 20.00, la Antena 1.

Citeşte mai multe despre:   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Dezvăluiri șocante ale lui Duffy: Am fost drogată, violată şi ţinută captivă timp de mai multe zile

Dezvăluiri șocante ale lui Duffy: Am fost drogată, violată şi ţinută captivă timp de mai multe zile
Cântăreaţa galeză Duffy a povestit despre calvarul prin care a trecut: a fost răpită, drogată şi violată timp de patru săptămâni. Aceasta este pentru prima dată când artista a oferit detalii despre...

Viața la țară: peisaje de vis și internet de mare viteză

Viața la țară: peisaje de vis și internet de mare viteză
Galerie Foto Satele din România nu mai sunt așa cum le știam cu 20 de ani sau chiar cu 10 ani în urmă. Multe localități din țara noastră au drumuri asfaltate, electricitate, alimentare cu gaze naturale, apă curentă și...

Apel al Uniunii Europene de Radio și Televiziune

Apel al Uniunii Europene de Radio și Televiziune
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a făcut un apel la guverne să nu profite de măsurile de urgență luate de criza coronavirus pentru a restrânge libertatea de expresie, libertatea mass-media și...

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus
Designerul de încălțăminte de lux, Sergio Rossi, a murit la vârsta de 85 de ani,din cauza infecției cu coronavirus, a anunţat primarul localităţii unde s-a născut, transmite AFP. Acesta era...

(P) Recomandarea săptămânii: Ingrediente pentru mâncăruri sofisticate, cu „atestat” de la clienți

(P) Recomandarea săptămânii: Ingrediente pentru mâncăruri sofisticate, cu „atestat” de la clienți
Bazarul cu bunătăți orientale, condimente, fructe uscate sau confiate, nuci, alune, semințe și alte minunății poate fi găsit acum, foarte ușor, în mediul online. Magazinul de condimente din Piața Obor, din...

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns pânã acum în cadrul Teledonului Români Împreunã 48.000 de mãşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns pânã acum în cadrul Teledonului Români Împreunã  48.000 de mãşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava
Solidaritatea poate salva România, iar acest lucru este confirmat de fiecare sumã nouã de bani care ajunge zilele acestea în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, în urma Teledonului Români Împreunã, cea mai...

Pasionaților de paste, totul e mai ușor când gătiți cu pasiune!

Pasionaților de paste, totul e mai ușor când gătiți cu pasiune!
Cum vă sună: macaroane cu șuncă și sos de roșii, tăiței vego, fusilli cu salatã mediteraneeană, cous-cous cu telemea și broccoli, supă cu pătrate mici, fidea cu legume și cașcaval, fusilli cu brânză de...

Viața e frumoasă și sănătoasă, chiar în izolare

Viața e frumoasă și sănătoasă, chiar în izolare
Galerie Foto Mulți dintre cei care stau în casă în această perioadă au reușit să transforme situația de criză în oportunitate și transmit zilnic mesaje mobilizatoare pentru semenii lor. Lucrul cu cei mici, pentru...

Rețeta sosului de merișoare de la Ikea

Rețeta sosului de merișoare de la Ikea
După rețeta cunoscutelor chifteluțe de la Ikea, urmează și cea a sosului de merișoare. "4 căni de merișoare, 1 cană cu zahăr, 1/2 cană cu apă. Se spală și se scurg merișoarele, se pun...

Delicii culinare din Delta Dunării: istoria faimosului Storceac de sturion

Delicii culinare din Delta Dunării: istoria faimosului Storceac de sturion
Galerie Foto Mulți iubitori ai Deltei Dunării au mâncat, cel puțin o dată, storceac. Rețeta a fost făcută celebră de Radu Anton Roman, deși a schimbat-o puțin, modificându-i și numele, în „storceag”. Astăzi,...

Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe

Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe
Pentru a veni în sprijinul românilor care sunt obligați să stea în casă, în această perioadă, dar și pentru a-și face cunoscută oferta culinară, Ambasada Suediei a publicat rețeta unor chifteluțe celebre,...

Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului Români Împreunã organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape

Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului Români Împreunã organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape
Galerie Foto La nici 24 de ore de la încheierea teledonului Români Împreunã, difuzat simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, vreme de 6 ore, au început deja primele demersuri cu banii...

Facebook va sprijini presa cu încă 100 milioane de dolari, în timpul crizei COVID-19

Facebook va sprijini presa cu încă 100 milioane de dolari, în timpul crizei COVID-19
Compania Facebook donează încă 100 milioane de dolari pentru a sprijini presa în timpul crizei, primii bani urmând să ajungă în 50 de redacţii din SUA şi Canada. Facebook Inc. a anunţat, luni, că va invest...

Teledonul Români Împreunã, difuzat simultan pe 5 canale tv, urmãrit de peste 6.6 milioane de telespectatori

Teledonul Români Împreunã, difuzat simultan pe 5 canale tv, urmãrit de peste 6.6 milioane de telespectatori
Galerie Foto Teledonul Români Împreunã, transmis în direct, vreme de 6 ore, simultan pe 5 canale tv,  Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, fiind totodatã şi cea mai lungã transmisiune tv de acest tip...

Trump a anunțat că SUA nu vor plăti paza pentru ducii de Sussex, mutați recent în California

Trump a anunțat că SUA nu vor plăti paza pentru ducii de Sussex, mutați recent în California
SUA nu vor plăti pentru asigurarea protecţiei ducilor de Sussex, prinţul Harry şi soţia sa Meghan, care au ajuns zilele trecute în California, a declarat preşedintele american Donald...
Serviciul de email marketing furnizat de