x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Tradiționalul românesc ia locul inovației în noul sezon ,,Chefi la cuțite”

0
05 Sep 2017 - 16:05
Tradiționalul românesc ia locul inovației în noul sezon ,,Chefi la cuțite” Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie
Vezi galeria foto

Savoarea tradiției câștigă teren în fața juraților ,,Chefi la cuțite” care se bucură de ingrediente pe care le cunosc foarte bine, dar într-o manieră reinterpretată. Din toamnă, emisiunea revine cu un nou sezon pe 11 şi 12 septembrie, de la 20.00, la Antena  1,  iar concurenții care au trecut deja prin prima probă ce testează abilitatea culinară și imaginația s-au prezentat într-un număr cât mai mare cu o farfurie specifică culturii noastre. Bucătăria românească este o diversitate de arome și influențe, ce își păstrează gustul unic. Fie că vorbim despre un fel principal preluat din palmaresul fiecărei gospodine, sau despre unul dintre deserturile copilăriei pregătite de bunici, preparatele autentice au reușit să impresioneze și să se evidențieze prin specificul caracteristic fiecărei zone.

Larionesi Ioan s-a prezentat în fața lui Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu cu momițe de vițel pe pat de mămăliguță. Preparat cunoscut din perioada interbelică, momițele au o textură aparte și sunt regăsite chiar și în mâncarea de stradă a argentinienilor, sub denumirea de mollejas.  De meserie merceolog, Miclea Ioan Romulus îmbină pasiunea pentru gătit cu ocupațiile sătenilor, căci se ocupă și de o fermă de 500 de oi. Farfuria finală a concurentului le-a adus chefilor ocazia să deguste o ciorbă de miel cu gușită de mațe și tarhon, dar acesta nu este singurul care a optat pentru gustul autentic al borșului românesc. Îmbrăcată în port popular, Bontea Florița, în vârstă de 73 de ani, nu a pus mare preț pe aspectul preparatului, ci a încercat să redea gustul pe care-l stăpânește mai bine de jumătate de veac, de aceea s-a prezentat în competiție cu majoritatea ingredientelor. Păsulă cu hospă este denumirea unei ciorbe de fasole puțin mai densă,  ce surprinde savoarea unui preparat făcut ca la mama acasă.

Pentru că gătitul înseamnă a împărtăși experiențe, Florile Dumitrene, așa cum au fost denumite după prima apariție la bancul de lucru sunt un grup de șase femei din provincie care au încântat și cu personalitatea plină de viață, transformând locul din fața mesei de jurizare într-o adevărată scenă. Balmoș cu urdă și jintuit, sau un fel de mămăligă cu lapte dulce de oi, zeamă de salată șau piroște, făcute din aluat de casă și umplut cu urdă și slănină au purtat amprenta tradiției în cel mai inedit mod.

Stăpânirea rețetelor tradiționale românești reprezintă și cunoștințe în ceea ce privește specificul fiecărei regiuni. Moșocoarne cu groscior, mălai dulce, tocană acră de mangaliță și șălate cu jumări sunt alte exemple ce au confirmat că savoarea unui preparat specific culturii noastre înseamnă mai mult decât respectarea unor pași stabiliți la bancul de lucru. Dacă tradiția a luat locul inovației în acest sezon și dacă o degustare cu amprentă românească este de ajuns pentru a merge mai departe în competiție, telespectatorii Antena 1 pot vedea începând din 11 şi 12 septembrie, de la 20.00, la Antena 1.

Citeşte mai multe despre:   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Combinații de vinuri și mâncare cu care nu mergi la noroc, ci la sigur

Combinații de vinuri și mâncare cu care nu mergi la noroc, ci la sigur
În general, dar mai ales în apropierea sărbătorilor, cei care se pregătesc să primească la masa de Crăciun rude și prieteni se întreabă care este felul ideal în care se combină bunătățile atent...

Jurnalul, demers de excepţie: album cu fotografiile celor mai importante evenimente ale ultimelor trei decenii: "România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani"

Jurnalul, demers de excepţie: album cu fotografiile celor mai importante evenimente ale ultimelor trei decenii: "România, momente de istorie. 90 de imagini cât 30 de ani"
*Albumul va fi disponibil la difuzorii de presă începând de vineri, 13 decembrie, împreună cu ziarul Jurnalul   S-a schimbat România în ultimii 30 ani? Trăind cu grijile de zi cu zi, poate nu ne dăm...

Sabina Petre va fi Vicepreședinte în Consiliul de Administrație Antena Group, începând cu 1 ianuarie 2020

Sabina Petre va fi Vicepreședinte în Consiliul de Administrație Antena Group, începând cu 1 ianuarie 2020
Sabina Petre va fi Vicepreședinte al Consiliului de Administrație Antena Group, începând cu 1 ianuarie 2020. În ultimii 13 ani, Sabina Petre a construit şi a coordonat proiecte şi echipe de media, s-a implicat...

O destinație surpriză în topul preferințelor de vacanță ale românilor

O destinație surpriză în topul preferințelor de vacanță ale românilor
Iordania a fost destinaţia de zbor cea mai căutată în anul 2019 de către români pe site-ul momondo.ro, cu o creştere a căutărilor cu 222% faţă de anul 2018, potrivit informaţiilor publicate de motorul de...

Cine sunt cei 12 finaliști iUmor

Cine sunt cei 12 finaliști iUmor
După 11 ediții de audiții și o semifinală, iUmor, cel mai urmărit show de umor din România, a ajuns la marea finală în cadrul căreia 12 concurenți se vor lupta pentru marele premiu în valoare de 20.000 de...

O instanță din SUA a dat câștig de cauză fripturilor fără carne și burgerilor vegetarieni

O instanță din SUA a dat câștig de cauză fripturilor fără carne și burgerilor vegetarieni
Fripturile şi burgerii vegetarieni şi vegani, o nouă tendinţă culinară în Statele Unite, au înregistrat o primă victorie în instanţă în lupta pentru libertatea de a utiliza referinţe la carne pe...

Ce utilizări are „cartoful săracului”

Ce utilizări are „cartoful săracului”
Topinamburul este o plantă de cultură de la care se folosesc, asemenea cartofului, tuberculii subterani. Cunoscut şi sub numele de „cartoful ciorii”, „nap porcesc” sau „cartoful săracului”, e o sursă exc...

Oana Roman a anunţat separarea de soţul său, Marius Elisei

Oana Roman a anunţat separarea de soţul său, Marius Elisei
Oana Roman a anunţat separarea de soţul său, Marius Elisei. Vedeta a precizat că este vorba doar de o separare și nu despre un divorț.  „Am ezitat de zeci de ori să fac aceasta postare ! Am scris o si...

Numere de stand-up, magie, dar și interpretări originale vor fi în marea finală iUmor

Numere de stand-up, magie, dar și interpretări originale vor fi în marea finală iUmor
După 11 ediții de audiții și o semifinală, iUmor, cel mai urmărit show de umor din România, a ajuns la marea finală în cadrul căreia 12 concurenți se vor lupta pentru marele premiu în valoare de 20.000 de...

Tânăra activistă Greta Thunberg, desemnată Persoana Anului 2019 de revista Time

Tânăra activistă Greta Thunberg, desemnată Persoana Anului 2019 de revista Time
Suedeza Greta Thunberg, o tânără activistă pentru climă în vârstă de 16 ani, a fost desemnată Persoana Anului 2019 de revista americană Time, potrivit unui anunţ ce a fost făcut miercuri în emisiunea...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume ar putea fi vândută la licitație cu peste 15.000 de lire sterline

Cea mai mare sticlă de whisky din lume ar putea fi vândută la licitație cu peste 15.000 de lire sterline
Cea mai mare sticlă de whisky ''single malt'' este scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii online şi ar putea obţine peste 15.000 de lire sterline. Sticla de 105,3 litri conţinând whisky cu o vechime de 14...

Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona

Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona
Casa de modă italiană Dolce&Gabbana a fost condamnată să-i plătească 70.000 de euro, reprezentând daune şi interese, fostei legende a fotbalului argentinian Diego Armanda Maradona pentru folosirea numelui...

S-au ales semifinaliștii sezonului 7 Chefi la cuțite

S-au ales semifinaliștii sezonului 7 Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima confruntare pe echipe din sezonul 7, difuzată luni seară pe Antena 1, a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detașat de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 20.00-23.55 în care a fost...

Numele semifinaliștilor sezonului 7 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară

Numele semifinaliștilor sezonului 7 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, concurenții rămași în competiția celui mai iubit show culinar își vor începe ziua cu același gând, acela de a se întoarce în bucătăria Chefi la cuțite, conștienți însă ca de...

Amalia Bellantoni părăsește Chefi la cuțite

Amalia Bellantoni părăsește Chefi la cuțite
Galerie Foto Ediția de luni seară a adus un nou record de audiență pentru emisiunea Chefi la cuțite: show-ul a înregistrat cea mai bună audiență la nivelul publicului comercial, de la lansarea sezonului 7. 29,3 procente...
Serviciul de email marketing furnizat de