x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Tudor Constantinescu : “Eu mă hrănesc spiritual cu emoţii, mâncând”

Tudor Constantinescu : “Eu mă hrănesc spiritual cu emoţii, mâncând”

de cristina stamatescu    |    10 Noi 2013   •   16:44
Juratul Top Chef  povesteşte cum emoţiile pe care i le dă o mâncare bună o fac pe soţia sa geloasă

Două evenimente importante i s-au întâmplat de curând în viaţă lui Tudor Constantinescu, juratul de la Top Chef: şi-a întâlnit dragostea, pe Olena, o ucraineancă frumoasă, şi a devenit tată. Olena i-a dăruit, acum şapte luni, o fetiţă superbă, pe care au botezat-o Eva. Tudor povesteşte despre viaţa de familie şi plăcerea de a mânca, despre cel mai aprig critic al său, bunica, şi noul sezon Top Chef.

Tudor Constantinescu, juratul de la Top Chef, show-ul de fiecare luni, de la Antena 1, este impresionat de concurenţii acestui sezon: ”Această ediţie de Top Chef va scrie istorie pentru arta culinară din România! Nu mă aşteptam să fiu atât de surprins de metodele noi cu care au venit câţiva dintre concurenţii care au ajuns aproape de finală. Oamenii ăştia sunt excepţionali, au venit din şcoli internaţionale şi din nouvelle cuisine, este noua generaţie de chefi bucătari care vor schimba tendinţele şi trendurile în tot ceea ce înseamnă preparat gastronomic. şi eu am învăţat aici, tehnic, patru-cinci preparate.”

În acest sezon, concurenţii au de trecut doar trei probe pe ediţie. ”Astfel, spectatorii se pot ataşa mai simplu şi mai clar de un concurent sau altul, îl pot înţelege şi descoperi mai bine. Pe de altă parte, am dorit să punem mai mult accent pe partea de gătit. Am filmat mai mult cum ei gătesc şi pregătesc fiecare farfurie. Cred că va fi pasionant nu numai pentru amatorii de artă culinară, ci pentru oricine vrea să vadă un show în sine. Pentru că Top Chef e mai mult decât o emisiune pentru gătit. Aşadar, avem personajele, avem elementul principal – mâncarea, care este fabuloasă, cu mai multe şi spectaculoase deserturi decât data trecută. Mai mult, personajele s-au omogenizat între ele atât de bine, au creat atât de multe poveşti şi au reuşit să se deschidă într-un mod natural, aşa cum sunt ele, încât, cu siguranţă vor capta atenţia publicului într-un mare fel.”

Bunica, de care este foarte ataşat, i-a spus că a fost prea rău la Top Chef. ”Bunica a avut tot timpul ceva de comentat, dar asta se întâmplă de când mă ştiu. A spus că sunt prea rău. Că nu sunt aşa în realitate şi că nu înţelege de ce a trebuit să fiu atât de rău. Am ascultat-o şi, de data asta, am încercat să arăt mai mult latura reală a personalităţii mele, chiar dacă nu e uşor. Deşi în faţa camerelor e imposibil să fii tu. Cel puţin din punctul meu de vedere. Acum înţeleg ce înseamnă un mare actor. Am trac. E un examen personal incredibil. Să stai în faţa camerelor probabil că e cea mai cumplită oglindă pe care un om o poate avea... M-am uitat şi eu la mine, la primul sezon, “Top Chef”, cum să nu? şi m-am băgat sub plapumă (râde). Îmi venea să-mi dau o tigaie în cap. Pe cuvânt. Acum sper să mă îndrăgostesc de mine, pentru că am încercat să evoluez foarte mult”.

În ultimul an, în viaţa lui Tudor Constantinescu s-au întâmplat două evenimente importante: s-a îndrăgostit de o frumoasă ucraineancă, Olena, şi a făcut un copil. ”Am făcut un copil, o fetiţă, Eva, care are şapte luni. Cred că e cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viaţa mea. Am avut grijă şi de mămică, că, deh, sunt depresiile de după naştere... Dar mergem înainte, învăţăm, ne maturizăm. Dar e greu. După părerea mea, un băiat devine bărbat atunci când devine tată. Nu mai pot să copilăresc (râde). Dar am o soţie superbă, care mă înţelege... Olena o cheamă, e ucraineancă. Care are mentalitatea sănătoasă a familiei şi a cuplului. şi înţelege nebuniile mele artistice, că sănătos nu sunt (râde). Latura mea artistică îşi spune cuvântul şi, fără nebunia care mă caracterizează, n-aş fi putut face meseria asta, la nivelul ăsta”.

Atunci când mănâncă ceva bun, Tudor intră într-un soi de transă. Atât de mare e, pentru el, plăcerea de a mânca. ”Este o senzaţie, o emoţie pe care mi-e greu să le descriu. E un moment în care parcă nu mai văd şi nu mai aud nimic, intru într-o stare de transă, efectiv. Pentru mine, a mânca ceva bun, şi spectaculos, şi surprinzător, mă trimite într-o dimensiune foarte greu de explicat. Sunt momente când, pur şi simplu, ajung la un extaz personal extraordinar. La mine s-a depăşit nivelul de a mă hrăni. Eu mă hrănesc spiritual cu emoţii, mâncând. şi soţia mea este foarte geloasă pe mine pentru chestia asta. şi nu înţelege cum ea, frumoasă, aranjată, sexy, nu poate să trezească în mine aceleaşi emoţii pe care le am când mănânc ceva spectaculos (râde). Dar n-are cum să înţeleagă apectul ăsta.”

Patronul de la Chocolat spune că şi-a împlinit deja visul din copilărie, acela de a demonstra la el acasă că este foarte bun în ceea ce face. ”Pe plan profesional am avut probabil cele mai mari satisfacţii, pentru că practic am dublat locaţiile, şi recunoaşterea creaţiei mele contează foarte mult pentru mine. Din ce în ce mai mulţi oameni apreciază ceea ce fac, mă înţeleg şi mă încurajează prin faptul că vin în locaţiile mele şi apreciază produsele mele, într-un moment destul de dificil pentru economia noastră. Asta îmi dă foarte mult curaj, pentru că ăsta a fost visul meu cel mai drag din copilărie, acela de a demonstra la mine acasă că sunt în stare de ceva, că pot să fac acel ceva la cel mai înalt nivel, că pot să devin lider de piaţă. Avem acum cinci locaţii (n.n. Chocolat) şi mai deschidem două în Bucureşti.”

L-am întrebat de ce să mă uit la Top Chef? ”Ca să vezi nişte oameni pasionaţi, care iubesc mai mult decât orice meseria pe care o fac. Nişte tineri ambiţioşi, frumoşi, şi cu un viitor, cel puţin pentru unii dintre ei, fabulos. Vor fi momente haioase, amuzante, vom râde foarte mult în acest sezon, vor fi şi momente palpitante, cu lacrimi, cu emoţii, cu bucurie. Nu mai spun de toate reţetele şi produsele excepţionale pe care aceşti tineri le-au pregătit. Dacă eu am putut să învăţ, cu siguranţă şi spectatorii vor avea foarte multe de învăţat din preparatele lor. O să vedem un reality show pe bune, plin de emoţii unde, gătind, îţi dai seama de personalitatea omului, de sufletul

pe care-l pune în ceea ce face. Avem invitaţi extraordinari, de-a lungul episoadelor, Răzvan Simion, Ozana Barabancea, Andreea Marin, familia Reghecampf, care au rămas surprinşi gustând din preparatele concurenţilor. Picanterii, glume, fete frumoase şi băieţi frumoşi, care au cucerit multe inimi în echipa de producţie... Dacă s-a legat ceva? E, asta rămâne în bucătăria noastră. Sau poate că se va vedea şi la televizor, cine ştie?”

×