x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Un concurent a refuzat cuțitul de aur la ”Chefi la cuțite”: ”Nu vreau să o iau pe scurtătură.”

Un concurent a refuzat cuțitul de aur la ”Chefi la cuțite”: ”Nu vreau să o iau pe scurtătură.”

21 Noi 2018   •   11:28
Un concurent a refuzat cuțitul de aur la ”Chefi la cuțite”:  ”Nu vreau să o iau pe scurtătură.”

Seară spectaculoasă la ”Chefi la cuțite”, în cea de-a opta ediție a sezonului șase. Bucătari talentați s-au aventurat la bancul de lucru și au demonstrat că pot pune gustul competiției în farfurie, căci multe dintre preparate au trecut în etapa următoare cu 3 cuțite.

Ovidiu Malișevschi a fost o adevărată surpriză pentru jurați, chiar dacă experiența sa propriu-zisă în gastronomie este de doar doi ani. Rețeta sa impecabilă de scoici Saint Jaques cu piure de anghinare i-a convins pe chefi că merită să facă parte din competiție, iar pe chef Bontea că este demn de un cuțit de aur. Deși concurentul a mărturisit de la început că și-ar dori să lucreze alături de chef Dumitrescu, Sorin Bontea nu a ezitat și i-a făcut propunerea la care toți bucătarii visează. Deși a avut ocazia de a accepta și a merge mai departe cu acesta, tânărul a refuzat, motiv pentru care va continua competiția în Bootcamp ca toți ceilalți candidați, cu speranța că ar putea ajunge în echipa juratului său preferat: ”Nu vreau să o iau pe scurtătură. Nu îmi e frică să pierd.”, a mărturisit acesta încrezător.

Momentele de maximă tensiune au continuat în platoul ”Chefi la cuțite”, iar jurații s-au bucurat de spectacolul audițiilor pe nevăzute, unde concurenți de toate meseriile s-au întrecut în gătit. Astfel, printrre candidații care au încercat să arate că au sarea și piperul necesare pentru a face parte din competiție s-au numărat un barman, un inginer de aviație, un agent de vânzări sau o coafeză. Cu o voce de trei cuțite și un preparat pe măsură, Mona Șinatiu, cântăreață într-un cor de gospel, a reușit să îi impresioneze pe chefi cu o rețetă italienească, dar și cu personalitatea sa. Porția sa de ravioli cu gălbenuș de ou a fost pe placul celor trei jurați, iar arădeanca a obținut cu ușurință un pașaport către etapa următoare. Un alt bucătar ce a trecut în etapa următoare fără emoții este Andrei Balasz, concurent ce a venit special din Londra pentru a participa la ”Chefi la cuțite”. Plating-ul impecabil și preparatul sofisticat i-au asigurat 3 cuțite din partea chefilor, iar tânărul a reușit să demonstreze că pasiunea sa pentru bucătărie nu cunoaște limite.

Printre zeci de preparate delicioase și jurizări unice, un adevărat luptător a transmis o lecție de viață chefilor, dar și telespectatorilor, în ediția de marți seară. Marian Bașa, un pictor cu un handicap la mâini, i-a impresionat pe chefi cu atitudinea sa pozitivă și cu povestea sa demnă de un film. Pentru că nu își poate folosi mâinile, a gătit cu picioarele, cu aceeași pasiune cu care și pictează: ”În bucătărie mă simt ca și cum aș picta, mă joc cu texturi și culori. Este un sentiment de creație și de a deveni mândru prin produsul pe care îl prezinți. Niciodată nu am știut cum este mai ușor, ca să știu ce înseamnă acum că e greu.”, a mărturisit acesta. Ca de obicei, chefii au jurizat farfuria fără să audă povestea și mare le-a fost mirarea în momentul în care au aflat că Marian se află în spatele unui preparat extrem de elaborat: ”Ce scuză au ceilalți?!, se întreba chef Dumitrescu, în vreme ce chef Scărlătescu rămăsese fără cuvinte. Cu două cuțite, concurentul a mers mai departe în concurs și a marcat o jurizare memorabilă, pe care maeștrii ”Chefi la cuțite” nu o vor uita curând.

Tot aseară, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au luptat pentru bonusul cu numărul 8, încercând să o impresioneze pe chef Loredana Filip cu umpluturi delicioase. Cele trei farfurii au fost spectaculoase, motiv pentru care jurizarea nu a fost simplă, însă desertul specific italian pregătit de chef Bontea, canoli cu chips de ciocolată și fistic, i-a asigurat câștigul: ” Jurizările astea aduc avantaje periculoase doar unui singur om!”, afirma chef Dumitrescu. Astfel,

 

lider în clasamentul bonusurilor, acesta a mai adăugat o cartolină extrem de valoroasă, ce îi permite să schimbe un concurent din echipa sa, cu un altul dintr-o echipă adversă, până în ultimul battle. Vestea nu le-a picat foarte bine colegilor săi, căci Sorin Bontea deține o altă amuletă similară și va avea posibilitatea de a face două schimburi în confruntările sezonului 6, în cazul în care își va dori: Am voie să nu mai gătesc, să mă retrag? Sunt prietenii mei și nu mai vorbesc cu mine de două zile.”, afirma acesta amuzat la finalul probei.

Pentru că show-ul pare că se apropie cu pași repezi de proba de Bootcamp, și săptămâna viitoare jurații vor căuta cei mai talentați bucătari, în două ediții noi ale celui mai iubit show culinar, luni și marți, de la 20:00, pe Antena 1.

 

 

 

×