x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Un tănâr bucătar i-a impresionat pe chefi cu o rețetă dulce: „ E cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua de azi!”

Un tănâr bucătar i-a impresionat pe chefi cu o rețetă dulce: „ E cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua de azi!”

16 Mai 2018   •   17:19
Un tănâr bucătar i-a impresionat pe chefi cu o rețetă dulce:  „ E cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua de azi!”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Ediția de marți seară a emisiunii “Chefi la cuțite” a adus pe masa jurizării alte preparate de poveste, iar mâncarea savuroasă s-a împletit de minune cu concurenții inediți care și-au făcut apariția în fața celor trei jurați. Emoțiile au fost la înălțime, căci pe măsură ce etapa jurizărilor pe nevăzute se aproprie cu pași repezi de final, ultimii candidați care încearcă să obțină votul de încredere al chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu sunt nevoiți să surprindă cu farfurii de-a dreptul spectaculoase.

După cinci sezoane în care au degustat sute de farfurii, chefii au avut ocazia să descopere un preparat pe care l-au catalogat ca fiind „cel mai bun desert de până acum”. La doar 21 de ani, Bogdan Vandici are o experiență în bucătărie de 5 ani și a descoperit printr-o coincidență că gastronomia este cea mai mare pasiune a sa. Marți seară, le-a pregătit celor mai duri jurați o pavlova reinterpretată cu rubarbă, iar această rețetă a fost special creată pentru a-l sensibiliza pe chef-ul său preferat, Florin Dumitrescu: „Chefi la cuțite e un test pentru mine, îmi doresc tare să intru în această competiție. Vreau în echipă la chef Dumitrescu.”. Gustul spectaculos și plating-ul impecabil au fost apreciate de fiecare dintre jurați, iar după ce cloșurile au dezvăluit trei cuțite binemeritate din partea lor, chef Scărlătescu a ținut să mai adauge ceva: “Este cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua asta. Combinația de gusturi eexplozivă!”.

Deși competiția dintre candidați se resimte încă din prima etapă a concursului, tot aseară, la bancul de lucru „Chefi la cuțite” gătitul a legat prietenii. Bârlea Rodica și Sztupi Ede sunt doi concurenți cu o poveste de viață emoționantă și cu două pasiuni comune, motociclismul și gastronomia, motiv pentru care au avut o chimie puternică, deși luptau pentru același scop: ,,Am emoții, dar a fost frumos și am avut un coleg foarte priceput în dreapta mea!, a mărturisit doamna. Rodica este un mare fan al emisiunii și experiența sa de cofetar patiser este dublată de multe concursuri și premii în competiții culinare. Tocmai de aceea le-a pregătit chefilor o prăjitură aromată de cacao, cu care a reușit să ia și numărul maximum de voturi: ,,Foarte puțini concurenți iau 3 cuțite de la noi!”. Jurații au fost impresionați atât de preparat, cât și de experiența și hobby-urile doamnei, care la 61 de ani le-a mărturisit că deține un scuter și că este pasionată de motociclism. La bancul de lucru alăturat s-a aflat Sztupi, un ungur care și-a petrecut mai bine de jumătate din viață pe motor, motiv pentru care a legat rapid o prietenie cu doamna Rodica. Aspectul unui om dur a fost trădat de o personalitate caldă, iar povestea concurentului despre soția sa care nu îi mai este alături a emoționat până la lacrimi. Chefii au fost captivați de energia pe care concurentul a adus-o în platou și în ciuda faptului că

 

preparatul său nu a obținut votul de trecere, l-au încurajat să vină în sezonul următor să își încerce iar norocul.

Ediția de aseară a marcat o premieră pe masa juraților, care pentru prima oară în cinci sezoane au primit câte un preparat diferit, în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia: ,,Este primul concurent care a gătit comandă specială! Abia aștept să văd cine ne-a făcut poftele. Abia aștept să văd cine poate să fie!. Traian Lorincz a ajuns pentru a treia oară la ,,Chefi la cuțite”, motiv pentru care a fost mai dornic ca oricând să impresioneze. Pentru chef Dumitrescu a gătit mâncare de cartofi, pentru chef Bontea desertul său preferat – savarina, iar pentru chef Scărlătescu o porție de clătite, în spirit de glumă. Deși cei trei au apreciat inițiativa concurentului, Traian nu a trecut nici de data aceasta în etapa următoare.

Perioada de jurizări pe nevăzute este cât mai aproape de final, însă tensiunile între chefi au început deja să se resimtă: „Ne apropiem... se lucrează la psihic.”, afirma chef Bontea în mijlocul unei dispute din platou. De săptămâna viitoare, ultimii concurenți care s-au înscris în sezonul de poveste al emisiunii își vor încerca norocul la bancul de lucru, urmând ca marți proba de Bootcamp să stabilească cine merită cu desăvârșire să își adjudece un loc în cele trei echipe finale. Luni și marți, de la ora 20:00 pe Antena 1, cel mai iubit show culinar continuă, iar lupta culinară se anunță a fi cu totul și cu totul condimentată.

 

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite