x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Unde îţi laşi căţelul când pleci în vacanţă

Unde îţi laşi căţelul când pleci în vacanţă

28 Iun 2019   •   11:30
Unde îţi laşi căţelul când pleci în vacanţă

Statisticile arată că mai mult de jumătate dintre românii care trăiesc în mediul urban au animale de companie. La ţară, aproape că nu există curte fără o pisică sau un căţel. Dar ce fac aceşti oameni cu necuvântătoarele atunci când pleacă în vacanţă? Mulţi dintre ei întâmpină dificultăţi în a găsi soluţii confortabile pentru cazarea prietenilor cu blană.

Căţeii, hamsterii, iguanele, păsările, pisicile sau porcuşorii de Guineea pot fi cazaţi ca adevăraţi oaspeţi de onoare la sutele de hoteluri şi pensiuni dedicate lor. Camerele sunt amenajate special pentru talia, greutatea şi nevoile fiecărui animal în parte. Preţurile sunt demne de orice hotel care se respectă şi variază în funcţie de răsfăţul oferit.

Pe piaţă există camere standard, VIP sau penthouse-uri cu decor „ca acasă”, acces liber la locurile de joacă, camere web nonstop, accesibile de pe tabletă sau telefon, personal care are grijă să igienizeze spaţiul şi să-i servească pe „clienţi” cu mâncarea preferată. Totodată, stăpânii care îşi lasă animalele de companie în aceste hoteluri pot opta şi pentru şedinţe de dresaj sau de înfrumuseţare la salonul de cosmetică.

Cazare în gazdă

Dacă nu vă permiţi un hotel, aveţi şi varianta găzduirii la un iubitor de animale. Pe platforma caretopets.com/ro există „pet sitteri” verificaţi şi atestaţi, care oferă cazare în propriile locuinţe din Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara, fără cuşti, izolare şi capacitate limitată. Aceştia pot veni şi la domiciliu să vă plimbe căţeii sau să îngrijească tot felul de animale de companie.

Sfaturi dacă îl iei cu tine

Dacă vreţi să vă luaţi patrupedul afară din ţară, acesta are nevoie de „paşaportul internaţional”. E documentul întocmit de medicul veterinar în care se stipulează vaccinarea antirabică, deparazitările interne şi externe şi elementele de identificare şi certificare a proprietăţii (microcipul sau tatuajul). Nu uita botniţa, în cazul în care călătoriţi cu mijloace de transport în comun. Dacă mergi cu maşina, evită, pe timpul transportului, administrarea unor alimente greu digerabile sau în cantităţi mari. Oferă-i apă şi fă scurte pauze după perioade mai lungi de transport.

Atunci când pleci cu animalul de companie în vacanţă, evită să îl laşi mult timp în soare. El trebuie să aibă acelaşi program de stat la soare ca şi omul (nu între orele 11-16), dar pune-i la dispoziţie, pentru refugiu, şi un loc umbros.

×
Subiecte în articol: vacanta catei