x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Unde ne petrecem weekendul? Sibiu Jazz Festival

Unde ne petrecem weekendul? Sibiu Jazz Festival

de Alice Petrescu    |    18 Mai 2018   •   10:20
Unde ne petrecem weekendul? Sibiu Jazz Festival

În acest weekend mii de muzee şi instituţii culturale din 37 de ţări europene își deschid porțile cu ocazia evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor 2018. Cu acest prilej, în București şi în ţară peste 300 de muzee vor putea fi vizitate gratuit. În Capitală 44 de instituții culturale vor participa la Noaptea Muzeelor, iar printre noutăţi se numără Muzeul Parfumului și Muzeul Kitsch-ului. În 2018, Noaptea Muzeelor aduce în premieră şi o serie de zece scurtmetraje documentare prin care sunt prezentate publicului aspecte neştiute şi nevăzute din culisele a 10 muzee din Bucureşti. De asemenea, organizatorii au pregătit şi un program extrem de variat cu spectacole de teatru, statui vivante, concerte, observații astronomice și reconstituiri istorice.


Sibiu Jazz Festival

În perioada 17-20 mai, Piaţa Mare a oraşului va vibra în acorduri de jazz, în cadrul celei de-a 48-a ediţii a Sibiu Jazz Festival. În cele  patru seri consecutive, artişti din 13 ţări vor încânta publicul cu muzica lor. Printre participanţi se numără: JazzyBit (România), Arcus Trio (România), Balázs Balogh Quintet (Ungaria), noJazz (Franţa) şi Street Jazz - Befunkbop (Spania).Concertele vor începe la ora 19:00, iar intrarea va fi liberă.

Zilele Clujului 2018

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Zilelor municipiului Cluj-Napoca, evenimentul fiind dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. De vineri până duminică strada Potaissa se va transforma într-o veritabilă scenă istorică. Taberele antice, medievale și istorico-militare vor oferi și anul acesta publicului șansa de a lua parte la diverse ateliere și demonstrații militare, care pun în scenă stiluri de viață de mult apuse. Seara  va continua cu concertele artiștilor Antonia, Compact, The Motans și Voltaj. 

Rockstadt la Braşov

Una din cele mai vechi formații ale scenei metal autohtone, Abigail, revine după o îndelungată pauză la Brașov, pe 19 mai, orele 20:00, la Rockstadt. Este de altfel și una din ultimele apariții în actuală formulă.

“Zilele Sighișoarei”

Cei care vor să se distreze în acest sfârşit de săptămână pot participa la Zilele Sighisoarei. Evenimentul are loc începând de vineri, 18 mai, până duminică, 20 mai. Pe parcursul celor trei zile, sighișorenii vor putea participa la competițiile sportive de handbal, fotbal și șah,  se vor putea bucura de plimbări gratuite cu trenulețul, dansuri săsești, maghiare și grecești, precum și de concertele susținute de artiști de renume: Raymond, Narcotic Sound, Vunk, Sony Flame, Oana Radu și Cargo.

×
Subiecte în articol: evenimente weekend Sibiu Jazz Festival