x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Un monument culinar: "Dictatura gastronomică" de Constantin Bacalbaşa

0
19 Noi 2009 - 00:00
Un monument culinar:
0-107300-coperta_bacalbasa_buna.jpgMarţi, 24 noiembrie, la Palatul Şuţu - Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti -, la ora 16.00, vă invităm la o întâlnire cu aristocraţia vechiului Bucureşti... După 75 de ani, cea mai spectaculoasă carte de bucate a României interbelice, despre care Păstorel Teodoreanu spunea că este "un monument gastronomic", va porni din nou pe drumul către cititori.

Dictatura gastronomică. 1501 feluri de mâncări a lui Constantin Bacalbaşa este îngrijită, prefaţată şi adnotată de Simona Lazăr - editor al Jurnalului de bucătărie - şi este tipărită astăzi sub auspiciile Editurii Cartex.

În prefaţa sa, Constantin Bacalbaşa spunea: "O carte de bucătărie nu este numai un indicator al sosurilor şi un catehism al lăcomiei, o, nu, ea este ceva mai mult şi este ceva mai bun: este o evanghelie... fiziologică". Aş completa spunând că anume culegerea lui de reţete "este ceva mai mult şi ceva mai bun", este o altfel de monografie a epocii sale, care ne arată astăzi moravurile şi năravurile vremii, din perspectiva mai perfidă (!?) a stomacului şi a papilelor gustative.
Citeşte mai multe despre:   agenda gurmanda
Serviciul de email marketing furnizat de