x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Acte nefiresti?

Acte nefiresti?

29 Mai 2005   •   00:00

Intrebare: "Ce parere aveti despre perversiunile sexuale". Raspunsurile romanilor sunt diverse. In Romania de astazi, cat de frecvente credeti ca sunt urmatoarele practici: "sexul in grup", "sexul anal", "sexul oral", "masturbarea partenerului", "auto-masturbarea"? Raspunsurile, in functie de toleranta fiecaruia.

  • de CRISTIAN PETRU
  • PERVERSIUNI
  • Potrivit dictionarului explicativ al limbii romane, perversiunea sexuala este savarsirea de acte nefiresti in viata sexuala. Acte nefiresti pot insemna multe, iar conotatia expresiei s-a modificat si se modifica mereu. O pozitie sexuala diferita de cea clasica era considerata in trecut ceva nefiresc. Acum, revistele de specialitate se inghesuie sa ne invete ce pozitii sa folosim, cum sa maximizam placerea stand cu un picior pe dulap si altul pe masa. Sexul oral este in continuare privit de catre pudici ca fiind ceva ciudat, despre care nici nu vor sa auda. Si totusi multi ofera placere partenerului cu o repriza de sex oral. Reciproca - pozitia 69 - sau pe rand. Tot la perversiuni sexuale intra si sexul anal in relatiile dintre un barbat si o femeie. In cazul relatiilor homosexuale nu. Masturbarea partenerului si auto-masturbarea sunt trecute tot la perversiuni. Sexul in grup este tot perversiune sexuala, dar in ziarele cu anunturi erotice tot mai multe cupluri isi cauta parteneri "pentru jocuri". Si sunt atat de multi incat ai impresia ca romanul nu se mai poate duce singur in dormitor. Zoofilia, gerontofilia si pedofilia sunt tot acte nefiresti. Dar si subiecte de bancuri. Experientele imparatesei Maria Tereza cu armasarul ei sunt indelung discutate, chiar daca nu exista nici o dovada ca acestea au avut loc. Dar nu cred ca cineva, atunci cand vorbeste despre perversiuni sexuale se gandeste la pedofilie sau gerontofilie.

    FEMEI/BARBATI. Romanii nu s-au aratat toleranti fata de perversiunile sexuale luate la gramada. 64,7% dintre cei intervievati considera ca perversiunile sunt ceva de condamnat. 21,4% considera ca reprezinta ceva care poate fi tolerat, iar 5,3% le considera ceva normal. 8,6% dintre persoanele chestionate nu au stiut ce sa raspunda sau nu au vrut. 8% dintre barbati ca si 3% dintre femei considera perversiunile ceva normal. Procentul femeilor care considera perversiunile ceva de condamnat este mai mare decat al barbatilor. In cazul romanilor cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, 8% dintre ei cred ca perversiunile sunt ceva normal. Cei cu venitul gospodariei sub medie se dovedesc a fi mai radicali. 4% dintre ei cred ca perversiunile sexuale sunt ceva normal, 14% cred ca pot fi tolerate, 72% spun ca sunt de condamnat si 10% nu stiu sau nu raspund.

    SAT/ORAS. Diferente in perceptia sau acceptarea perversiunilor sexuale exista si intre cei care locuiesc in mediul rural fata de cei de la oras. 6% dintre cei care locuiesc in mediu urban considera perversiunile ceva normal, iar dintre cei din mediu rural 5%. 28% dintre cei din orase spun ca perversiunile sunt ceva ce poate fi tolerat, in timp ce 13% dintre subiectii din mediul rural considera asta. 73% dintre cei de la tara cred ca perversiunile sunt de condamnat, iar cei din mediul urban cred asta in proportie de 59%. Oltenii se pare ca nu si-au uitat fetele fierbinti care ne atrageau in mrejele lor prin tot felul de reclame, nu inainte de a incarca factura telefonica. 8% dintre cei care locuiesc in Oltenia si in Crisana- Maramures care au raspuns la intrebari considera perversiunile ca fiind ceva normal. 7% dintre bucuresteni considera de asemenea perversiunile ceva normal, 33% dintre acestia spun ca pot fi tolerate si 47% considera ca sunt ceva de condamnat. Banatenii sunt cei mai putin toleranti fata de perversiuni. 3% dintre locuitorii din aceasta regiune cred ca perversiunile sunt ceva normal, 32% cred ca pot fi tolerate, 56% considera ca sunt de condamnat si 9% nu raspund.

    SEX IN GRUP. Cand vorbesc de sex in grup mintea mea se duce automat la doua lucruri: la anunturile cuplurilor care isi cauta un partener pentru jocurile lor sexuale (un partener, doi, trei - in functie de marimea dormitorului fiecaruia) si la intalnirile adeptilor MISA despre care se spune ca fac sex in grup. Sa faci acum sex in grup da bine si este si interesant. Fetita minora din Motru nu se sfieste sa se filmeze facand sex cu un baiat sau doi. Este mai incitant. Mai mult chiar, cativa copii care erau in clasa a IX-a in 2003 au semnat un angajament pe care l-au postat si pe Internet. In angajament ei erau de acord sa faca sex in grup la sfarsitul clasei a XII-a. Adica peste un an, in 2006. "Aceasta actiune este o miscare libera si nu va implica nici un fel de sentimente. In acelasi timp, nu se vor invoca prietenii sau iubitul/iubita. Aceasta semnatura nu poate revoca...", spun in angajament cele doua fete si cei vreo sase baieti semnatari. Ei (acum au este 15 ani si poate au fost chestionati) sau parintii lor poate au participat la acest sondaj. 17,2% dintre cei care au fost chestionati considera ca oamenii fac sex in grup des, iar 30,1% rar. Cei mai multi dintre cei care au fost chestionati au fost prea pudici sau prea putin interesati de subiect. 52,7% dintre respondenti nu au stiut ce sa raspunda sau nu au vrut.

    Costume de piele, catuse si biciuri. Ingredientele unei intalniri deloc plictisitoare

    DIFERENTE. Barbatii sunt mai deschisi decat femeile fata de sexul in grup. 19% dintre reprezentantii sexului tare cred ca romanii fac sex in grup frecvent, 38% cred ca se intampla rar ca de sub plapuma sa iasa mai multe picioare, iar 43% nu stiu sau nu raspund. Femeile cred in proportie de 16% ca in Romania se face des sex in grup, 24% cred ca se face rar, iar 60% nu stiu sau nu raspund. In functie de mediul in care locuiesc, 18% dintre cei de la tara cred ca oamenii fac sex in grup des, fata de 17% dintre respondentii de la oras. Dupa regiunea din care provin cei mai multi respondenti care cred ca se face sex in grup des sunt din Muntenia (29%), urmati de dobrogeni (19%), moldoveni (17%), bucuresteni si olteni (cate 15%). 14% dintre cei din Crisana si Maramures si 12% dintre banateni cred ca in Romania se face sex in grup des. Doar 9% dintre ardeleni cred ca la noi in tara se face des sex in grup. Regiunea geografica din care erau cei mai multi care nu au stiut ce sa raspunda sau nu au vrut sa spuna nimic este Moldova (60%).

    SEX ANAL. Ce-ati spune daca v-as opri pe strada sau v-as suna acasa si v-as intreba: "In Romania de astazi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: sexul anal? Ce mi-ati raspunde? Mi-ati spune ca nu stiti sau ca nu raspundeti asa cum au facut 53% dintre cei chestionati de catre CURS - SA, ati spune ca romanii fac sex anal des (asa cum cred 18,6% dintre respondenti), sau ca fac rar (asa au raspuns 28,4% dintre cei chestionati). Barbatii cred mai mult decat femeile ca romanii fac sex anal. 21% dintre reprezentantii sexului tare cred ca se face sex anal des, iar 35% cred ca se face rar. 17% dintre femei cred ca romanii fac sex anal des si 23% rar. 29% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani cred ca in Romania se face sex anal des. Procentul scade la 14% in randul celor intre 31 si 55 de ani si respectiv la 11% in randul celor trecuti de 56 de ani.
    Ce parere aveti despre perversiunile sexuale?

  • Este ceva de condamnat 64,7%
  • Este ceva care poate fi tolerat 21,4%
  • NS/NR 8,6%
  • Este ceva normal 5,3%
  • In Romania de azi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: auto-masturbarea?
  • NS/NR 49,1%
  • Des 35,5%
  • Rar 15,3%
  • DINTE, LIMBA SI ALTE CHESTII, ADICA SEX ORAL
    Sexul oral, o practica tot mai des intalnita
    Merge fara preludiu. Doar ii spui, si se executa, nu se discuta. In ultimii ani, sexul oral a castigat teren in lupta cu celelalte placeri sexuale. Cateva dintre motivele invocate de cei care il practica sunt cele legate de durata - iti ofera placere in scurt timp si partenera nu ramane insarcinata. In unele cupluri, sexul oral este un compromis, sa mentionam doar cazurile in care partenera este obligata de parintii mai conservatori sa ramana fata mare pana in noaptea nuntii ca sa aiba cu se mandri, a se vedea "fala miresii". E, dar mai sunt alte cazuri: cand barbatul e impotent si are o femeie de satisfacut, cand femeia e frigida, dar are o familie de tinut... Mai nou, femeile vor sa li se faca la schimb, alte cupluri au descoperit pozitia 69. 38,1% dintre cei chestionati au declarat ca sexul oral este o practica sexuala deasa. 15% au raspuns ca sexul oral este facut sau i se face mai rar. 46,9% au preferat din anumite motive sa nu raspunda la intrebare. Barbatii cred ca aceasta practica este des intalnita, in numar de 44 de procente. 34% din femei spun ca sexul oral este facut des. Surpriza, 58% din tinerii de peste 15 ani, dar pana in 30 de ani opineaza ca sexul oral este o practica deasa. Majoritatea celor care se incadreaza intre 31-55 se abtine (53%), in timp ce chestionatii de peste 56 de ani afirma in numar de 11 procente ca este o practica rara. Respondentii care au studii peste liceu cred ca sexul oral se practica des in Romania (48%), in schimb doar 28% dintre cei care au raspuns si au studii sub liceu cred ca sexul oral este o practica deasa. Celor care au bani le sta mintea la sexul oral sau, cel putin, asa au declarat. Cei cu venitul gospodariei situat sub medie au fost rezervati in procent de 58%, in schimb, 47% dintre cei cu venituri peste medie au spus ca sexul oral este o practica des folosita. 53% dintre cei din mediul rural au ales varianta NS/NR. 45% dintre cei care locuiesc la oras cred ca sexul oral este des intalnit. Dupa zonele istorice, dobrogenii cred ca sexul oral este des practicat (51%). (Mihai Stirbu)
    In Romania de azi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: masturbarea partenerului/ei?
  • NS/NR 55,7%
  • Des 24,3%
  • Rar 20,0%
  • In Romania de azi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: sexul anal?
  • NS/NR 53,0%
  • Rar 28,4%
  • Des 18,6%
  • CU MANA DE UNUL SINGUR
    Cauta placerea cu orice pret. Neavand altceva la indemana, se folosesc de o mana, de doua sau chiar de un deget. Prin definitie, onanismul este autoexcitarea artificiala a organelor sexuale pentru obtinerea orgasmului. Este un mod de a invata cum reactioneaza sexual fiecare dintre noi. Asemanata in trecut cu o boala, masturbarea a fost intens dezbatuta de fetele bisericesti, ajungandu-se chiar la raspandirea zvonului ca masturbarea ar provoca orbire, crestere de par in exces pe maini si castigarea unui bilet dus catre Infern. Acum, ca nu mai exista aceste retineri, omul, fie barbat sau femeie, apeleaza la aceasta modalitate ori de cate ori are chef. De obicei, masturbarea incepe de timpuriu, isi are punctul maxim in adolescenta, cand teama de esec in cuplu e mare, si se stinge cand te casatoresti. Cu totii stim cum se realizeaza si ca ne scapa de stres, asa ca hai sa vorbim despre rezultatele sondajului. Ca o privire generala, romanii se auto-masturbeaza des. 35,5% dintre cei care au raspuns la aceasta intrebare au declarat acest lucru. 49,1% au decis ca nu stiu raspunsul la aceasta intrebare sau nu au dorit sa raspunda, ceea ce nu ne mai mira. Restul, 15,3%, au concluzionat ca se recurge la auto-masturbare rar. 40% dintre barbati au declarat ca este o practica des intalnita, in timp ce doar 32% dintre femei au putut spune acest lucru. Tinerii intre 15-30 de ani cred cu tarie ca aceasta practica este deasa (51%). Cu cat respondentul este mai scolit, cu atat are impresia ca auto-masturbarea este raspandita in Romania si se practica des (48% dintre cei cu studii peste liceu au declarat acest lucru). Aceasta practica ieftina si fara riscuri, am zice, dupa rezultatele sondajului, ca este mai imprastiata si folosita mai des in mediul urban (42%) decat in cel rural (28%), dar tot ei mai admit ca s-ar putea sa le mai scape si cate-o manuta mai rar (15%). In final, cei din Bucuresti recunosc ca este foarte posibil ca aceasta practica sa fie folosita des. Nu mai putin de 54% dintre bucuresteni au declarat acest lucru. (Mihai Stirbu)
    In Romania de azi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: sexul in grup?
  • NS/NR 52,7%
  • Rar 30,1%
  • Des 17,2%
  • In Romania de azi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: sexul oral?
  • NS/NR 46,9%
  • Des 38,1%
  • Rar 15,0%
  • "IUBI, AI O MANA LIBERA?"
    Vrem sa fim occidentali, dar gandim ca pe vremea bunicii. Asadar, la intrebarea: "In Romania de azi, cat de frecventa credeti ca este urmatoarea practica sexuala: masturbarea partenerului/ei?", majoritatea celor chestionati s-a mutumit sa aleaga varianta "Nu stiu/Nu raspund", adica nu ma bag. Un numar de peste 1.200 de persoane au preferat sa stea in banca lor. 24,3% dintre cei intervievati au declarat ca aceasta practica, utilizarea mainii partenerului sau partenerei pentru stimularea organelor sexuale, este des folosita. E, unii mai cuminti au spus ca aceasta joaca in cuplu este folosita mai rar (20%). Pentru ca sunteti curiosi, urmeaza teoria cutiei de chibrituri: femeile, la al caror domiciliu s-a facut deplasarea operatorilor de interviu CURS, s-au abtinut mai mult ca barbatii in a-si da cu parerea (63% fata de 47%). In continuare, 26% dintre barbati spun ca aceasta practica este frecventa, femeile incercuiesc si ele aceasta rubrica intr-un numar de 23%. Barbatii care isi cred in stare fratii de glie de a comite aceasta practica mai rar sunt in numar de 27%, pe cand femeile care isi cred suratele in starea de aceasta practica intr-un mod mai rar sunt 15%. Sa trecem la urmatorul criteriu al analizei, cel al distributiei dupa categorii de varsta. Conform rezultatelor, cu cat inaintezi in varsta, cu atat iti dispare cheful pentru masturbarea in cuplu. De la pustanul de 15 ani pana la tanarul de 30 declara in procentaj de 36% ca masturbarea este o practica des folosita in aducerea ranjetului pe fata partenerului/ei. Daca la grupul 31-55 inca mai exista o anumita preferinta pentru aceste acte (20% dintre respondenti au declarat ca masturbarea partenerului/partenerei este o practica des intalnita), la cei de 56 de ani si peste, masturbarea in cuplu nu mai inseamna "cotidian" decat pentru 12% dintre acestia. Daca iti tocesti coatele doar pe bancile scolii generale, nu te vei putea bucura de masturbarea in grup, pardon, in cuplu (doar 16% au spus ca aceasta practica este deasa). (Mihai Stirbu)

    O SARCINA GREU DE INDEPLINIT
    Mergand prin desertul Saharei, Bula se intalneste cu o o zana.
    - Fiindca m-ai gasit, spune zana, iti voi indeplini trei dorinte!
    - Tu ai zis-o. Prima dorinta: taie-ti mana stanga.
    - Esti nebun, Bula? Nu visezi sa ai masini, palate, bani...?
    - Nu! Am zis sa-ti tai mana stanga.
    Zana nu mai comenteaza si isi taie mana stanga.
    - Bun, Bula. A doua dorinta...
    - Taie-ti mana dreapta.
    - Nu vrei femei?
    - Taie-ti mana dreapta!
    Zana isi taie mana.
    A treia dorinta: Bula, linistit, zice: Masturbeaza-ma!

    EDUCATIA DESCHIDE MINTEA SI CAND ESTE VORBA DE SEX
    30% dintre cei care au terminat liceul cred ca romanii se masturbeaza in cuplu des. Insa daca ai studii peste liceu, atunci esti un om si implinit, si fericit - 34% au declarat ca masturbarea in grup este des practicata. Mintea dezghetata o poseda cei al caror venit este situat peste medie. 31% dintre acestia cred ca masturbarea in cuplu este raspandita in cuplu. In fine, cei care s-au abtinut cel mai mult in a-si da cu presupusul au fost moldovenii, urmati de maramureseni. 35% dintre bucuresteni au declarat ca aceasta practica este des folosita de cupluri.

    CURIOZITATE INAINTE DE CASATORIE
    La Radio Erevan, cativa tineri, pe punctul de a se casatori, pun cate o intrebare: Primul tanar: Alo! Stiti, prietena mea doarme cu capul pe dreapta, as vrea sa imi raspundeti la o intrebare de care depinde viitorul nostru: face ea sex oral sau nu? Al doilea tanar: Iubita mea doarme in fiecare seara cu capul pe stanga. As vrea sa stiu daca face sex oral sau nu? Va raman profund recunoscator. Raspuns Radio Erevan: Terminati, domne, cu intrebarile astea tampite - orice femeie cu capul pe umeri face sex oral!!!
    ×