x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Atuurile

Atuurile

19 Sep 2005   •   00:00
NEMULTUMIRI
Calitatea, confortul si piesele ieftine. Asta apreciaza romanii la masinile lor. Nemultumirile lor sunt legate in primul rand de consumul mare. Siguranta nu este o prioritate.

Este gri, are portbagajul mare, consuma putin. Stau bine in scaun cand conduc si daca cineva se afla in spatele meu nu ii simt genunchii. Romanii isi apreciaza masinile dupa criterii diferite. 15% dintre respondenti spun ca cel mai mult apreciaza la automobilul lor calitatea si confortul, 9% piesele ieftine si intretinerea usoara, iar 9% consumul mic. Fiabilitatea si performanta sunt cele mai importante pentru 8% dintre romani, in timp ce rezistenta pentru 7%, motorul pentru 6%. Pentru 30% dintre respondenti altceva este important, iar 16% nu au raspuns sau nu au stiut. Romanii nu sunt foarte interesati de siguranta. Sa treci cu bine peste evenimentele nefericite si nedorite nu prea intra in dorintele proprietarului de autoturisme. Consumul mic, piesele ieftine, confortul te ajuta doar in cazurile fericite. In momentul in care ai probleme mai poti sa te rogi sa te ajute faptul ca masina este rezistenta. Adica tabla tare.

NEMULTUMIRI. Fiecare avem nemultumiri legate de masina noastra. Fie ca ele pot fi remediate usor, fie ca nu prea se poate face nimic, nemultumirile exista. Si cum romanii sunt un popor sarac, cel mai tare ii deranjeaza ce ii arde la buzunare: consumul mare al masinii. 16% dintre respondenti sunt suparati ca masina lor are consumul mare, 14% sunt deranjati de vechimea autoturismului lor, 7% de lipsa calitatii si a confortului, iar 5% de piesele scumpe si de intretinerea dificila. Si aici putem intalni romani fericiti. 10% dintre respondenti nu sunt nemultumiti de masinile lor, 32% nu stiu sau nu au raspuns, iar 16% erau nemultumiti de altceva. Din nou, lipsa airbagului sau a altor masuri de siguranta nu ii nemultumeste pe romani. Doar in momentul in care trebuie sa scoata bani din buzunar apar nemultumirile si supararile.

Click pentru a mari imaginea
Ce apreciati cel mai mult la automobilul dumneavoastra?
  • 15% dintre respondenti spun ca cel mai mult apreciaza la automobilul lor calitatea si confortul
  • 9% apreciaza piesele ieftine si intretinerea usoara
  • 5% dintre respondenti apreciaza fiabilitatea si performanta
  • FEMEILE VOR MASINI PUTERNICE


    Reprezentantele sexului frumos sunt mai interesate de puterea motorului unei masini decat barbatii. Astfel, 16% dintre acestea, atunci cand aleg o masina, in afara de pret conteaza capacitatea motorului, in timp ce doar 14% dintre barbati sunt interesati de cat de puternica e masina. Tot pentru femei conteaza mai mult forma exterioara. 8% dintre femei si doar 4% dintre barbati apreciaza forma. Consumul de combustibil este important pentru 59% dintre reprezentantii sexului tare, in timp ce doar 43% dintre femei au fost interesate de cat de multa benzina sau motorina "inghite" masina lor.

    ROMANII VOR CA AUTOTURISMUL LOR SA CONSUME PUTIN


    Preturile la benzina si la motorina au tot crescut in ultima vreme. Ce-i drept, acum mai si scad. Oricum, una e ca masina sa consume peste 10% combustibil si alta sa consume 5%. In afara de pretul masinii, atunci cand isi aleg un autoturism, pentru 51% dintre romani conteaza consumul de combustibil. Confortul interior conteaza pentru 15% dintre respondenti. In aceeasi proportie, cei care au participat la sondaj sunt interesati de puterea motorului. Forma exterioara ii intereseaza pe 6% dintre romani, in timp ce 1% sunt atrasi de diferite dotari exterioare.

    TINERII NU SUNT INTERESATI


    Consumul de combustibil este mai important pentru cei de peste 56 de ani. Astfel, 60% dintre acestia spun ca, atunci cand aleg un autoturism, in afara de pret conteaza cel mai mult consumul. Acelasi lucru spun 55% dintre cei care au intre 31 si 55 de ani si doar 33% dintre cei intre 18 ani si 30 de ani. 25% dintre cei din aceasta ultima categorie de varsta sunt interesati de puterea motorului, in timp ce doar 12% dintre persoanele care au varsta cuprinsa intre 31 si 55 de ani si peste 56 de ani vor asta.
    ×
    Subiecte în articol: masina consumul apreciaza respondenti diverse