x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Banii sau mustata!!!

Banii sau mustata!!!

05 Iun 2005   •   00:00

INVINGATORI SAU ATARNATORI
Nu exista loc mai bun de investit finantele familiei decat in dragul de copil, mai ales daca pustiul, de varsta mai mica sau mai mare, exact asta asteapta!

  • de COSTIN ANGHEL

  • Ce sa zica un biet adult cand mogaldeata de langa el ii cere aia sau cealalta, o jucarie sau un "ceva bun"? Sa fim sinceri, toti am fost copii si toti i-am isterizat pe oamenii mari de langa noi atunci cand le ceream bani pentru te miri ce. Pustii din ziua de azi ar trebui sa fie o exceptie pentru ca asa vrem noi, adultii? Sondajul CURS a aflat cat de solicitate sunt finantele oamenilor de catre cei ce n-au implinit inca 18 ani. In procente generale, 80% din cei intervievati ii parasc pe copii ca asteapta sa primeasca bani de la ei. Totusi 11% din intrebatii sondajului nostru ii lauda pe copii pentru cheful lor de munca, iar 9% nu stiu ce sa zica. Probabil ei nu stiu daca-s fraieriti de copii sau nu. 83% dintre femei spun ca micutii lor asteapta bani de la ele. Normal, doar ele le-au dat viata! 14% dintre barbati se lauda insa cu cheful de munca al copiilor de langa ei.

    Cere copilul bani si in functie de bogatia casei din care provine. 83% din picii celor cu venituri peste medie asteapta sa primeasca bani si numai 7% din ei se gandesc sa si-i castige singuri. Cand scade bugetul gospodariei sub medie, 14% din copii incearca sa-si castige singuri banii de-o paine sau poate de-o acadea si doar 78% mai asteapta bani de la adultii pe care-i au in preajma. Bucurestenii sunt, statistic, cei ce asteapta cel mai mult bani de la adulti. 84% din micii locuitori ai Capitalei cer bani de la adulti, pe cand copiii din estul tarii fac asta in proportie de doar 73%.
    Copiii dvs. sunt interesati sa primeasca bani de la dvs. sau sa castige bani pe cont propriu?

  • Asteapta sa primeasca de la noi 80%
  • Vor sa castige pe cont propriu 11%
  • NS/NR 9%
  • EST, VEST, BANI

    Doar 7% dintre tinerii din vestul tarii vor sa-si castige singuri banii, spre deosebire de cei 25% dintre copiii esticilor care vor sa aiba propriile finante. Fie ca stau in mediul rural sau urban, 11% din pustii Romaniei vor sa-si castige singuri banii. Copiii par sa le fi prins slabiciunile celor cu varste intre 15 si 30 de ani, altfel nu inteleg de ce 87% din pitici le cer bani acestora, iar celor de la 31-55 ani, doar 79% dintre copii. Cand vine vorba de nivelul de educatie al adultilor, 13% din pustii celor fara liceu si ai celor cu studii superioare vor sa-si castige pe cont propriu banii.

    SI NOI AM FOST CANDVA COPII

    Am copilarit in Bucuresti. Uneori aveam noroc si plecam la matusi la tara. Satul copilariei mele era unul plin cu rude, veri si verisoare, unchi si matusi gospodine. La bloc nu colindam iarna, in satul vacantelor da. Sorcova si Plugusorul aveau mai mult farmec cand te alergau cainii satenilor decat aici, in orasul de beton cu suflete stinghere. Aici primeai bani, acolo te asteptau colaceii satencelor. Mai tarziu, pe la 14 ani, nu te mai gandeai la colacei, te gandeai la pustoaicele dragute aparute parca din senin in curtea oamenilor. In loc de un mar rosu, voiai un pupic de pe doua buze rosii, cat sa te inrosesti si tu in obraji.

    ×
    Subiecte în articol: copii bani castige diverse