x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Emotii legale

Emotii legale

29 Mai 2005   •   00:00

Activitatea sexuala este cel mai important lucru intr-o casnicie. 56,8% dintre intervievati spun ca nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, 33,3% sunt de acord, iar 9,9% nu au oferit nici un raspuns.

  • de LORETA POPA
  • CLIMAT POZITIV
  • Daca ne gandim ca tara noastra este atat de saraca, iar familiile se lupta pentru supravietuirea zilnica, numarul copiilor depaseste de multe ori cifra 5, locuintele sunt nesatisfacatoare, nu ofera intimitatea si caldura de care are nevoie un cuplu sa se simta bine, nu trebuie sa ne miram de rezultatele acestui sondaj. Sunt familii de romani care locuiesc in vile, pot sa viseze linistite la o noapte de dragoste la lumina lumanarilor parfumate, dar dati-mi voie sa ma simt apropiata de minoritatea care are nevoie de mult mai putin ca sa fie fericita.

    GRIJI. Acesti ingeri tristi ai unei tari saracite nu se mai gandesc la necesitatile proprii atunci cand intemeiaza o familie. Si in clipa in care vin copiii nevoile lor trec pe ultimul plan. Mamele sunt prea obosite dupa o zi de munca si nu stiu ce sa faca mai intai. Sa faca mancare, sa-l asculte pe cel mic la lectii, sa vada daca sotul are camasa curata. Dupa ce spala copiii, le dau sa manance, pentru ca tatal a uitat si bani de bona nu sunt, credeti ca mai au chef de o partida romantica? Sa fim seriosi! Cei cu varste cuprinse intre 15-30 de ani cred in proportie de 56% ca activitatea sexuala nu este cel mai important lucru intr-o casatorie, cei intre 31-55 de ani afirma acelasi lucru in proportie de 59%, iar 52% din cei peste 56 de ani cred si ei in neimportanta activitatii sexuale intr-o casatorie. 32% din cei cu varste intre 15-30 de ani cred ca sexul conteaza, la fel 34% din cei intre 31-55 de ani si 33% din cei peste 56 de ani. Cei cu venituri sub medie cred in proportie de 53% ca sexul nu este cel mai important intr-o casatorie, iar din cei cu venituri peste medie 64% spun tot nu. 36% din cei cu venituri sub medie sunt de acord ca sexul este important, iar 30% din cei cu venituri peste medie cred la fel. Activitatea sexuala are totusi o importanta deosebita atat la femei, cat si la barbati, indiferent de convingerile care intaresc aceasta afirmatie sau de conceptiile care o neaga. Multe cupluri se destrama din cauza neimplinirii sexuale, insa nu stiu cati recunosc.

    Ce se intampla intre doi oameni de comun acord in viata intima se incadreaza intr-o practica sexuala normala. Majoritatea ignora aceste lucruri si, din cauza rusinii, asaza pe primul plan grija fata de ziua de maine. Asadar, viata sexuala este trecuta pe plan secundar, pana cand nu mai e abordata deloc. Dupa ă€˜89, un procent mic din populatie a devenit constient de anumite libertati si a capatat o anumita constiinta de sine. Acestia isi cauta o implinire in viata sexuala, unde desigur, mai exista si unele dificultati. A crescut numarul femeilor care consuma alcool, ceea ce determina aparitia problemelor in viata sexuala, iar stresul este un alt factor care afecteaza viata intima.

    PLANURI. Eu gandeam ca pana la 27 de ani trebuie sa termin o facultate si sa-mi pun pe picioare cariera si paralel cu asta sa ma casatoresc, sa am primul copil, iar la 30 sa-l am pe al doilea. De fapt, m-am casatorit la 29, la 32 am avut primul copil, iar de al doilea nu poate fi vorba. Departe de a spune ca sunt plictisita dupa mai multi ani de casatorie, cred ca acum ma distrez mai mult in dormitor. Sunt mai putin inhibata dupa atatia ani de practica si atrasa de tot felul de nebunii. Dupa casatorie, femeilor nu le mai este rusine sa ceara ce vor, mai multa incredere in sotii lor. Unul dintre secretele casatoriilor fericite si de durata este securitatea pe care o ofera dormitorul conjugal. Dar eu sunt un caz fericit...

    Sunteti sau nu de acord cu urmatoarea afirmatie: Activitatea sexuala este cel mai important lucru intr-o casatorie?
  • Nu sunt de acord 56,8%
  • De acord 33,3%
  • NR 9,9%
  • CAT DE IMPORTANT ESTE SEXUL
    Cei cu studii sub liceu cred in proportie de 53% ca sexul nu conteaza intr-o casatorie, cei cu liceu afirma in proportie de 56% acelasi lucru, la fel si cei peste liceu 66%. 34% din cei intervievati care cu studii sub liceu cred ca sexul conteaza, 36%, din cei care au liceul afirma ca viata lor sexuala are un rol important, iar cei cu studii peste liceu cred in proportie de 28% acelasi lucru. Cei care locuiesc in mediul rural cred in proportie de 57% ca sexul nu conteaza intr-o casnicie, la egalitate cu cei din mediul urban. Cei care cred ca sexul este important sunt in proportie de 35% la sate, iar 31% cei de la oras.

    INAINTE ERA TACERE, ASTAZI E O DESCHIDERE TOTALA
    Odinioara, casatoria era cea care ne conducea catre viata intima. Societatea noastra de azi este mult mai deschisa fata de sex, deci experienta trebuie sa existe. O viata sexuala reusita coroborata cu sentimente de iubire ajuta la crearea unei atitudini pozitive in ceea ce priveste viata. Exista apoi si problema copiilor. Oricat ne-am stradui sa gandim relatia doar din perspectiva celor doi, trebuie sa luam in calcul si copiii. In fond, e vorba de o familie.

    EXPERIENTA, BAT-O VINA!
    In ciuda divorturilor, casatoria ramane cel mai visat statut. Daca ar fi intrebate, femeile nu ar spune nu unei partide de sex pe masa din bucatarie sau pe bancheta din spate a masinii, alaturi de sotul care o iubeste si o protejeaza. Nici o carte sau manual nu-ti poate oferi sfaturi referitoare la modul in care poti face sex. Fiecare familie are particularitatile sale. Totusi, femeile spun ca nu cred ca sexul este cel mai important lucru intr-o casatorie in proportie de 59%, 31% dintre intervievate sunt de acord, iar 10% nu au raspuns. 54% din barbati nu cred ca sexul este cel mai important intr-o casatorie, 36% spun da, iar 10% nu au dat nici un raspuns.
    ×