x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Leul de la Capsa

Leul de la Capsa

04 Iul 2005   •   00:00
SEARA BANILOR NOI
Leul nou a devenit o realitate. De plastic, de dimensiunile monedei europene, noii bani ne vor usura trecerea la euro.

S-a vorbit mult despre el. La inceput era doar o idee foarte indepartata, primita cu semne de intrebare si sprancene ridicate a mirare. A starnit controverse; unii s-au bucurat, sperand ca ii va ajuta sa scape din hatisul cifrelor cu multe zerouri. Altii s-au ingrozit, crezand ca denominarea le va risipi tot castigul si ii va aduce la sapa de lemn. Pe masura ce ziua lansarii se apropia, am inceput sa il cunoastem mai bine. Din fotografii, pliante, brosuri, explicatii, din ziare, de la televizor. Si ne-a devenit chiar simpatic. L-am asteptat cu infrigurare, am incoltit bancomatele cu dorinta de pune mana pe el, de a-l vedea "in carne si oase". Si a aparut. Micut si mai putin fioros decat ne asteptam, dar puternic si sanatos, cum l-a prezentat guvernatorul BNR. Din cea mai slaba moneda, dupa denominare, leul a devenit mai puternic decat monedele statelor care au intrat deja in Uniunea Europeana.

SEMINAR. Leul nou e aici, a devenit realitate, iar vremea cand Romania era o tara de milionari se apropie de sfarsit. Jurnalul National organizeaza marti, 5 iulie, ora 19:30, la Casa Capsa, o dezbatere cu tema "Leul greu si banii romanilor". Alaturi de bancheri, politicieni, oameni de afaceri si analisti economici, vom discuta despre banii romanilor, despre cum este privita denominarea si ce implicatii are aceasta, pe baza rezultatelor unui sondaj realizat de cercetatorii de la CURS.

DEZBATERE DESPRE BANI SI LEUL GREU
Dezbaterea Jurnalului National va aduce in prim-plan subiecte legate de banii romanilor si efectele trecerii la leul greu. Invitatii nostri vor analiza implicatiile denominarii si vor comenta pe marginea rezultatelor sondajului CURS.
Printre cele mai importante teme abordate in cadrul cercetarii se numara problema economiilor si datoriilor populatiei, cat castiga romanii, ce ar face conationalii nostri daca ar avea un milion de dolari, cum se descurca romanii cu banii, ce cred ca le va aduce denominarea sau ce parere au despre averile politicienilor.

×
Subiecte în articol: leul diverse