x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse O lume minunata

O lume minunata

05 Iun 2005   •   00:00

SERILE CAPSA
Serile Capsa au ajuns la cea de-a treia dezbatere, poate cea mai frumoasa si mai interesanta dintre toate. De ce? pentru ca e vorba de copiii Romaniei.

  • de ALEX ANGHEL

  • In luna copiilor si a cireselor am vrut sa cunoastem mai bine, prin ochii parintilor, copiii Romaniei. Aceasta este tema care va fi pusa pe tapet marti, 7 iunie, la Casa Capsa. Vom dicuta despre modelele copiilor nostri, despre pasiunile, jocurile si activitatile care le ocupa timpul. Vom profita de aceasta ocazie pentru a lasa grijile cotidiene deoparte: serviciu, treburi gospodaresti si a arunca o privire atenta asupra universului copiilor si a ceea ce putem face ca acestia sa se bucure de tot ce noua ne-a lipsit.

    AI NOSTRI COPII. Ei sunt viitorul, si pentru ca toate sperantele indreptarii lumii noastre sunt legate de ei, am considerat ca aceasta dezbatere este una de bun augur. Invitatii acestui eveniment se vor numara din randurile persoanelor publice, parintilor, autoritatilor in domeniu si copiilor cu insusiri cu totul speciale.

    Se intampla uneori ca rolurile sa se inverseze. Copilul sa se transforme in "parinte", matur, responsabil, iar parintele de dragul vremurilor apuse sa vrea sa fie rasfatat, sa se joace, sa se distreze, sa redevina copil.

    Nota: participarea la eveniment se face doar prin confirmare la
    luminita.gurita@jurnalul.ro

    FEREASTRA DESCHISA CATRE VIITOR
    De ce copiii Romaniei? Pentru ca sunt inocenti, curati la suflet, pentru ca in ei ne regasim pe noi, fiindca prin ochii lor privim inspre viitor, pentru ca adevarul cel mai adesea este rostit de ei.

    Este interesant de vazut in ce directie a evoluat lumea copiilor. Daca inainte jocurile copilariei erau mai simple, desfasurandu-se in mare parte in natura, acum tehnologia, in special computerul, le ocupa majoritatea timpului liber. Dupa cum bine stim educatia oferita de parinti unui copil are un rol determinant in viata acestuia insa nu trebuie neglijat nici mediul in care traieste.
    ×
    Subiecte în articol: diverse