x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Printesa arenei

Printesa arenei

20 Feb 2005   •   00:00

MARELE PREMIU
Rodica Marinof castiga, cu trupa Cretu, in 1981, Clownul de Argint, la Festivalul de Circ de la Monte Carlo. Dupa 15 ani, fiica ei, Ewelyn, a obtinut la aceeasi competitie Clownul de Aur.
CATALINA IANCU

Trupa "Ewelyn Marinof" a obtinut "Clownul de aur" in 1996, la Monte Carlo
Celebra familie Cretu are cu ce se mandri: copiii lor, Titi, Mitica si Rodica, s-au intrecut in performante. Rodica era voltijera, adica cea care executa salturile pe coloana. Acelasi lucru pe care-l facea in tinerete l-a invatat fata ei, Ewelyn.

ARTISTA. Ca si alti copii ai artistilor, Ewelyn venea zi de zi la circ. Nu vorbea corect inca, dar ii placea sa sara pe trambulina. De atunci a prins gustul circului. Apoi, brusc, s-a aratat interesata de balet. A urmat cursuri speciale, iar gandul o batea sa se dedice dansului profesionist. Daca nu incepi antrenamentele de mic, n-ai nici o sansa sa mai ajungi acrobat. Asa ca Rodica si-a luat intr-o buna zi fata la o discutie foarte serioasa. I-a cerut sa se gandeasca la ce meserie ar vrea sa urmeze. I-a dat termen trei zile sa mediteze asupra subiectului, desi Ewelyn avea doar vreo 4 anisori. Dupa cele trei zile, Ewelyn s-a prezentat cu raspunsul: "Vreau sa ma fac acrobata". Si asa a fost. La 5 ani debuta in arena Circului elvetian Knie, intr-un spectacol sustinut de copiii artistilor. Cand a intrat la scoala, vorbea fluent engleza si italiana. La 13 ani, evolua in spectacolul "Gala surprizelor" ca protagonista. Au urmat turnee in SUA, Canada, Portugalia, Rusia sau Franta. La Paris a primit medalia de aur si Premiul special "Alain Pacherie".

MICUTA BALERINA. Fiindca baletul a ramas marea ei pasiune, Ewelyn a realizat intr-o perioada un numar original in care imbina acrobatia cu baletul. Desi isi asculta parintii, hotararile majore le-a luat singura. S-a casatorit de tanara, la 17 ani, iar la putin timp dupa majorat si-a facut cel mai frumos cadou din lume. Castiga, impreuna cu trupa care-i purta numele, Clownul de Aur la Festivalul de Circ de la Monte Carlo. "Eu chiar stau pe capul sotului meu!", ne spunea Ewelyn in 1996. Si, intr-adevar, din multitudinea de salturi pe care le executa - dublu salt pe umeri, cu aterizare pe un picior, ultimul dintre ele facea deliciul publicului. Dublu salt si voltijera ateriza pe capul sotului ei, Cristian, care se afla in varful coloanei formate din cinci oameni. Tot atunci a preluat stafeta de la mama sa, adica trupa - si i-a dat numele ei: Ewelyn Marinof.

Rodica Marinof, mama Ewelynei, a castigat "Clownul de argint" cu trupa Cretu

DINEU PRINCIAR. Dupa cum se stie, Festivalul de la Monte Carlo, cel mai cunoscut din lume, se desfasoara sub inaltul patronaj al printului Rainier de Monaco. Gazdele au organizat, dupa spectacol, o receptie in cinstea romancutei noastre. I s-a spus ca este invitata de onoare a familiei princiare. A pasit intr-o sala care i se parea enorma. Iar cei prezenti s-au ridicat in picioare si au inceput s-o aplaude. Incadrata de bodyguarzi, micuta si incantatoarea Ewelyn nu mai stia probabil nici cum o cheama. Ne-a dat atunci, exact dupa fericitul eveniment, declaratii "la cald". Era imbracata intr-o rochie neagra, dar nu-si mai amintea ce feluri de mancare s-au servit la dineu, in afara de friptura de porc si inghetata. Si chiar asa: cine s-ar mai fi gandit la mancare? A stat alaturi de printul Albert si fata-n fata cu printul Rainier si printesa Caroline. A vorbit cu fiescare dintre ei mai bine de doua ore. Din cauza emotiilor n-a putut sa bea decat un pahar cu apa. "Cred ca mi-a fost dat sa traiesc atunci cele mai minunate clipe din viata mea. Mi se parea ca visez. Totul era ca intr-un film, ca intr-un basm cu printi si printese", spunea Ewelyn, dupa ce-a scapat de stresul concursului. Caci a avut timp sa traga cu ochiul la superbele toalete si bijuterii ale doamnelor si smochingurile impecabile ale domnilor. Mignona, supla, tipul de bruneta focoasa cu ochii migdalati, Ewelyn i-a incantat pe toti cei prezenti.

COLEGI. Protagonistii acestei inegalabile performante au fost Ewelyn si sotul ei, Cristian Ghionea, Rodica si Marian Marinof, parintii Ewelynei, Dan Alexandrescu, Nicu Dragomir, Cristian Sant-Mare, Cornel Roman, Daniela Diaconu, Stefan Patrulescu, Adrian Stan si Ilie Lumei. O seara de vis, o seara pe care n-o vor uita niciodata. In mod inexplicabil, conducerea de atunci a Circului de Stat n-a catadicsit sa anunte presa despre aceasta fantastica performanta. Am aflat despre reusita trupei Marinof prin intermediul agentiilor de presa. De data aceasta am fost mai norocosi. Bine ca s-a "inventat" Internetul, caci o gramada de site-uri fac trimitere la renumita trupa Marinof.

"Nu pot sa descriu in cuvinte bucuria pe care am simtit-o cand am auzit ca am castigat Clownul de Aur. Cu siguranta a fost cel mai important moment din viata mea, si pentru seara aceea de neuitat ii multumesc lui Dumnezeu. Dupa primele minute de discutii cu familia princiara, mi-am dat seama ca sunt niste oameni extraordinari, modesti, dar distinsi. Nu m-am mai simtit intimidata in prezenta lor, dimpotriva, m-am simtit ca acasa
Ewelyn Marinof Ghionea

"Prefer sa ma retrag in plina glorie. Am realizat tot ce se putea realiza, iar acum este randul Ewelynei sa arate ce poate. Un dublu salt la coloana de cinci, fara lonja de siguranta, nu admite nici o abatere. Nici macar de un milimetru. A muncit foarte mult pana sa ajunga aici. Si-a cam sacrificat copilaria, dar ea singura a ales acest drum. Nu i-a impus nimeni ce sa faca.Si ii place extraordinar de mult ceea ce face
Rodica Marinof
×
Subiecte în articol: ewelyn marinof diverse