x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Scoala romanilor

Scoala romanilor

12 Sep 2005   •   00:00

Intrati in careu!

  • Editorial de Carmen Anghel
  • Astazi este una dintre cele mai emotionante zile din viata unui copil: va deveni "om serios", cu responsabilitati. De astazi, papusica si masinuta, care erau permise la gradinita, vor astepta cuminti acasa intoarcerea stapanului. Astazi, copiii care incep clasa I intra pentru prima data in careu.

    Cum va fi mai departe? Probabil ca se vor lovi si ei de probleme precum lipsa dotarilor din scoli, cladiri care se darama peste ei, lipsa profesorilor, a invatatorilor, drumuri de cativa kilometri pana la scoala. Poate unii se vor intalni cu dascali prea plictisiti si prea saraci sa mai aiba daruirea aceea cu care plecasera cu ani in urma pe acest drum. Poate unii dintre copii vor face cunostinta si cu pedepsele - o linie la palma, o scatoalca, un tras de perciune, o palma peste obraz - chestii din acestea care, in viziunea unora dintre profesori, dar si a unora dintre parinti, te educa. Conform zicalei: ce nu te omoara te face mai puternic.

    Totusi, parca s-a mai schimbat ceva in invatamant in ultimii ani. Nu este totul asa de negru. Nu mai aud povesti ca pe vremea parintilor mei, care mergeau la scoala in opinci, vara-iarna. Unele scoli au atins standarde inalte, iar parintii, pentru a-si vedea copiii in acele scoli, se dau peste cap. Sunt si elevi fericiti.

    Iar astazi, toti elevii sunt fericiti, macar ca mersul la scoala le mai da prilejul sa se si distreze putin.

    Succes!
    ×
    Subiecte în articol: diverse