x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Tot Dacia...

Tot Dacia...

19 Sep 2005   •   00:00
PREFERINTE
Daciile sunt masinile pe care le intalnim cel mai des pe strada, dovada stau si cei 70% din subiecti care au declarat ca detin un automobil din aceasta marca.

Dintre masinile care alearga pe soselele patriei, cea mai mare pondere o detin Daciile. 70% din respondentii sondajului CURS care detin un automobil au spus ca masina lor este o Dacia. La mare diferenta vin masinile Daewoo, cu care se pot lauda 5% din subiecti.

De un Volkswagen se bucura trei procente din chestionati, iar de micutul Trabant, de Renault si de Aro - cate doua procente. Vechimea medie a automobilelor pe care le detin cei chestionati este de 14 ani.

PRETENTII DE TINERETE. 84 de procente din cei chestionati sunt multumiti de automobilul pe care il au. Cei mai impacati cu automobilul pe care il detin sunt cei care au peste 56 de ani - 91 de procente din aceasta categorie de varsta au spus ca sunt multumiti de masina pe care o au. Tinerii sunt mai pretentiosi cu caii putere - la categoria 18-30 de ani, 74% din subiecti au spus ca sunt multumiti de automobilul pe care il detin.

FEMEILE - MAI PUTINE MOFTURI. Numarul femeilor multumite de masina pe care o au este mai mare cu un procent decat al barbatilor chestionati (83% din barbatii chestionati si 84% din femeile chestionate au raspuns ca sunt multumiti de masina pe care o detin).

86 de procente din chestionatii cu studii superioare au spus ca sunt multumiti de masina pe care o au. La nivelul de educatie "sub liceu", procentul de multumiti scade la 83. Cel mai mare numar de nemultumiti (17 procente din cei chestionati) de masina pe care o poseda sunt cei care au ca studii liceul.

DACA AI BANI... Din cei cu venituri peste medie, 85% sunt multumiti de masina pe care o au. Proportia de multumiti scade la 82 de procente la categoria de chestionati cu venituri sub medie.

Cei de la tara pun mai mare pret pe masina pe care o au decat cei de la oras. Astfel, 88 de procente din subiectii care locuiesc in mediul rural s-au declarat multumiti de masina pe care o au. In mediul urban, proportia de multumiti e de 81% din chestionati.

TOPUL. Cel mai mare numar de multumiti de masina pe care o au se inregistreaza in Muntenia - 94% din chestionati. Un numar mare de multumiti se inregistreaza si in Oltenia si Crisana-Maramures. In fiecare din aceste regiuni, 87 de procente din chestionati s-au aratat multumiti de automobilul pe care il detin. Nici bucurestenii nu sunt foarte mofturosi - 85% din chestionatii din Capitala s-au declarat multumiti de automobilul detinut. Nemultumitii se pare ca s-au strans in Banat, unde un sfert din chestionati nu sunt multumiti de automobilul pe care il au.

Click pentru a mari imaginea
Ce marca este automobilul dumneavoastra?
  • 70% din respondentii sondajului CURS care detin un automobil au spus ca masina lor este o Dacia
  • De un Volkswagen se bucura trei procente din chestionati, iar de micutul Trabant, de Renault si de Aro - cate doua procente
  • Cu o masina Daewoo se pot lauda 5% din subiecti
  • CU PLETELE IN VANT


    Ideea de a zburda intr-o decapotabila nu ii incanta pe romani. Astfel, majoritatea celor care au raspuns sondajului CURS (82%) au spus ca, daca ar avea bani si ar trebui sa aleaga intre o masina decapotabila si una obisnuita, ar cumpara una clasica. Decapotabila a fost alegerea a doar 13 procente din subiecti. Doamnele au fost mai sensibile insa la ideea unei masini in care pot conduce cu pletele in vant. 15 procente dintre ele ar cumpara, daca ar avea banii necesari, o decapotabila. Proportia de domni care ar cumpara acest tip de masina a fost de 12%.

    TINERII SUNT CEI MAI MARI FANI


    Aproape o treime (32%) din cei cu varste intre 18 si 30 de ani ar achizitiona o decapotabila, in loc de o masina obisnuita. La categoria de varsta 31-55 de ani, numarul fanilor decapotabili scade la noua procente, pentru ca la categoria de varsta peste 56 de ani decapotabila sa nu mai prezinte interes decat pentru sapte procente din cei chestionati. 17 procente din cei cu studii peste liceu ar alege, daca ar avea finantele necesare, o decapotabila. Procentul potentialilor cumparatori scade la 13 procente la categoria care are ca studii liceul si la 10 procente pentru cei cu studii sub liceu. Daca ar avea bani, 15 procente din cei cu venituri sub medie ar alege o decapotabila, in loc de o masina obisnuita. 12 procente din cei cu venituri peste medie ar proceda la fel.

    CAPITALA VREA IN DECAPOTABILA


    Cei mai innebuniti dupa decapotabile sunt bucurestenii. 21% din subiectii din Capitala si-ar cumpara o astfel de masina, in locul uneia obisnuite. Decapotabilele au multi fani si in Dobrogea (19% din respondentii din acesta zona ar prefera o asemenea masina in locul uneia obisnuite), Crisana-Maramures (18 procente) si Oltenia (16 procente). Moldovenii sunt clar sustinatorii masinilor obisnuite. 85% din subiectii din Moldova ar prefera o masina clasica in locul unei decapotabile.
    ×