x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Averse in toata tara

Averse in toata tara

27 Aug 2005   •   00:00
Averse in toata tara

Zilele urmatoare cerul va avea innorari temporare si vor cadea precipitatii scurte, dar in cantitati insemnate, mai ales la deal.

COMENTARIUL SPECIALISTULUI
Cumulonimbus este denumirea norilor din care cad averse, de cele mai multe ori, importante cantitativ. Sunt mase noroase dense, cu o mare dezvoltare pe verticala, in sensul ca baza lor - de obicei neteda - poate fi la cateva sute de metri inaltime, in timp ce varfurile, cu forme de turnuri de culoare alba sau de nicovala, pot depasi inaltimea de 8-10 km. Datorita miscarilor verticale foarte intense din acest tip de nori, se intrunesc conditiile necesare cresterii in diametru a picaturilor de apa, ceea ce favorizeaza si caderea lor pe Pamant. In cadere, aceste picaturi se unesc cu altele, ajungand la un diametru-limita, de pana la 5 mm. In conditiile in care la varful norului temperatura este cu mult sub zero grade, de acolo pornesc cristale de gheata care, in cadere, se topesc sau nu in totalitate, rezultand grindina. (meteorolog Romica Jurca)

BUCURESTI
  • maxima: 28 °C
  • minima: 15 °C
    Azi:
    Vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil si vant slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 15... 16 grade.

    Maine:
    Maine (duminica): Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara si in cursul noptii, cand vor fi conditii de ploaie. Temperatura maxima va fi de 28... 29 de grade, iar cea minima, de 16... 17 grade.

    Poimaine:
    Vor mai fi innorari, indeosebi ziua, cand trecator va ploua. Temperatura maxima va fi de 26... 27 de grade, iar cea minima, in jur de 15 grade.
  • MARAMURES
    Azi:
    Maxime: 25°C, minime: 12°C. Va ploua local, in averse, iar cerul va prezenta innorari accentuate. La munte cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

    Maine:
    Cerul va fi mai mult noros si va ploua. Local cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Maxime: 23°C si minime: 12°C.

    Poimaine:
    Izolat vor cadea averse, iar cerul va fi temporar noros. Maxime: 25°C si minime: 10°C.

    CRISANA
    Azi:
    Maxime: 27°C, minime: 12°C. Cerul va prezenta innorari accentuate si local va ploua in averse. La munte cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

    Maine:
    Va ploua in averse, iar vantul va sufla mai tare. Local cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Maxime: 24°C si minime: 13°C.

    Poimaine:
    Cerul va fi variabil si izolat vor cadea averse. Maxime: 27°C si minime: 12°C.

    TRANSILVANIA
    Azi:
    Maxime: 27°C, minime: 10°C. Va ploua local, iar cerul va prezenta innorari accentuate. La munte cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

    Maine:
    Cerul va fi acoperit si va ploua in averse. Local cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Maxime: 26°C si minime: 10°C.

    Poimaine:
    Va ploua izoalt, mai ales la deal si munte. Maxime: 25°C si minime: 8°C.

    BANAT
    Azi:
    Maxime: 28°C, minime: 13°C. Cerul va prezenta innorari accentuate si local va ploua. La munte cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

    Maine:
    Va ploua in averse, iar vantul va sufla mai tare. Local cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Maxime: 25°C si minime: 14°C.

    Poimaine:
    Cerul va fi variabil si vor fi averse locale. Maxime: 27°C si minime: 12°C.

    OLTENIA
    Azi:
    Maxime: 30°C, minime: 13°C. Vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil. Va ploua, spre seara, la deal.

    Maine:
    Cerul va fi variabil si va ploua local, in averse. Local, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Maxime: 29°C si minime: 13°C.

    Poimaine:
    Local vor fi averse, iar cerul va fi variabil. Maxime: 27°C si minime: 12°C.

    MUNTENIA
    Azi:
    Maxime: 30°C, minime: 13°C. Cerul va fi variabil, iar vremea va fi predominant frumoasa. Dupa-amiaza va ploua la deal.

    Maine:
    Indeosebi spre seara si noaptea vor fi averse locale. Maxime: 30°C si minime: 14°C.

    Poimaine:
    Cerul va fi variabil si local vor fi averse. Maxime: 28°C si minime: 12°C.

    DOBROGEA
    Azi:
    Maxime: 29°C, minime: 14°C. Vremea va fi frumoasa, cu cerul variabil.

    Maine:
    Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea, cand izolat vor cadea averse. Vantul va sufla mai tare. Maxime: 29°C si minime: 14°C.

    Poimaine:
    In cursul noptii vor fi averse locale. Maxime: 28°C si minime: 14°C.

    MOLDOVA
    Azi:
    Maxime: 28°C, minime: 12°C. Cerul va prezenta innorari accentuate in nord, unde va ploua in averse. In sud vremea va fi frumoasa.

    Maine:
    In nordul regiunii va ploua in averse, iar in sud va fi frumos. Maxime: 28°C si minime: 12°C.

    Poimaine:
    Cerul va fi variabil si izolat vor cadea averse. Maxime: 27°C si minime: 10°C.

    LA MUNTE
    Azi:
    Cerul va prezenta innorari mai accentuate si va ploua in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si jumatatea de vest a Carpatilor Meridionali. Vor fi mai ales averse, se vor semnala descarcari electrice, vantul va avea unele intensificari, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 de l/mp. In restul zonelor montane, cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene isi vor face aparitia in a doua parte a intervalului. Temperatura aerului nu va suferi modificari.

    Maine:
    Vremea va fi in general instabila. Cerul va fi noros si se vor semnala averse si descarcari electrice in cea mai mare parte a zonei montane. Local, cantitatile de precipitatii vor depasi 20-25 l/mp. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va scadea usor.

    Poimaine:
    Vor mai fi innorari si, local, ploi, indeosebi in prima parte a intervalului. Vantul va prezenta unele intensificari, mai ales in Carpatii Orientali.

    LA MARE
    Azi:
    Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar cele minime, intre 16 si 18 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21... 24 de grade.

    Maine:
    Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor situa intre 27 si 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 16 si 18 grade. Temperatura apei marii va fi de 21... 23 de grade.

    Poimaine:
    Vremea se va mentine predominant frumoasa. Cerul va fi variabil si izolat sunt posibile averse de ploaie de scurta durata, dupa-amiaza. Vantul va avea intensificari. Temperaturile maxime se vor situa intre 26 si 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 16 si 18 grade. Temperatura apei marii va fi de 21... 24 de grade.

    VREMEA ACUM UN AN
    Ploi in cantitati insemnate

  • Maxima: 30°C
  • Minima: 10°C

    In tara: Cerul a fost mai mult noros si au cazut averse in cantitati de peste 30 l/mp in majoritatea regiunilor, cu exceptia Munteniei, Moldovei si Dobrogei, unde a plouat slab, spre seara.

    In Bucuresti: Vremea a fost in general instabila si s-a racit. Cerul a prezentat innorari accentuate, au cazut averse si s-au semnalat descarcari electrice. Vantul a suflat moderat. Maxima a fost de 26... 27 de grade, iar minima, de 14 grade.
  • ×