x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bronzare fara efecte adverse

Bronzare fara efecte adverse

19 Mar 2006   •   00:00

Persoanele care isi doresc sa aiba de Pasti un bronz de invidiat pot merge la solar. Dar este una dintre solutiile nerecomandate persoanelor cu piele foarte sensibila. Acestora le indicam o alta solutie: pistolul de bronzat.
Aceasta metoda de bronzare se poate realiza doar in saloanele de specialitate si consta in aplicarea pe corp a unui colorant natural cu ajutorul unui pulverizator. Fie ca vreti o culoare naturala, fie ca incercati sa obtineti o nuanta asemanatoare celei a braziliencelor, pistolul de bronzat este solutia optima. Rapida. Fara efecte adverse. Fara contraindicatii.

"Colorantul este preparat dintr-o substanta naturala, extrasa din trestie de zahar. De aceea, aceasta metoda de bronzat poate fi utilizata de oricine, chiar si de femeile insarcinate. Singurele persoane care ar trebui sa isi consulte medicul inainte de a veni la salon sunt cele care sufera de astm, deoarece este posibil ca, in timpul sedintei de bronzare, sa inhaleze vapori, ceea ce accentueaza crizele de astm", explica Anda Anituca, kinetoterapeut la Miko Palace.

PREGATIRE


Cu o zi inainte de a merge la salon pentru o sedinta de bronzare, clientului i se recomanda sa faca un peeling. Astfel, culoarea ciocolatie va ramane mai mult timp pe piele. In plus, pentru o aplicare uniforma a colorantului, trebuie ca pielea sa fie curata, fara lapte de corp sau alte lotiuni. "Clientul trebuie sa vina la salon imbracat cu haine cat mai inchise la culoare, deoarece exista posibilitatea ca, in urmatoarele cinci ore dupa incheierea sedintei de bronzare, acestea sa se pateze cu substanta coloranta", precizeaza Anda Anituca. Aplicarea colorantului dureaza aproximativ un sfert de ora, timp in care substanta se pulverizeaza pe piele in doua straturi. "Este interesant ca, dupa cele 15 minute, efectul obtinut este acelasi ca dupa trei sedinte de solar, fara efectele negative ale acestuia", arata specialistul.

Bronzul rezista pe piele intre cinci zile si o saptamana, dar la clientii care merg frecvent la salon, culoarea persista din ce in ce mai mult. Daca vreti sa va mentineti aspectul ciocolatiu, puteti sa apelati la cateva trucuri. De exemplu, nu trebuie sa faceti dus timp de cinci ore dupa sedinta de bronzare. La dus nu folositi geluri sau sapunuri abrazive, pentru ca pot aparea pete. Si un ultim sfat al specialistului este ca pielea sa fie in permanenta hidratata cu o lotiune de corp.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul bronzare