x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ce faceti duminica?

Ce faceti duminica?

de Roxana Roseti    |    19 Feb 2006   •   00:00
Ce faceti duminica?
UN PIC MAI PERSONAL
Ati fost vreodata foarte atenti la ce faceti duminica? Haideti, fiti sinceri: ce faceti duminica? Cascati foarte mult, mai mult ca in celelalte zile ale saptamanii. Va dati jos din pat, cu miscari moi. Eventual va indreptati spre fereastra. O vedeti pe fata aceea care se grabeste spre buticul din coltul strazii unde e "vanzatoare de duminica".

Daca aveti catel, probabil ca vi se incolaceste la picioare, rugandu-va cu o privire candida sa-l scoateti naibii odata la plimbare sau sa-i dati o bucatica de zahar cubic. Da’ ceva nu cititi? O carte sau... un ziar. "Da domne, ca au inceput astia sa iasa si in ziua noastra de odihna. Acum, inca un ziar de duminica... Noi asteptam musafiri sau ne lafaim in fotoliu molfaind prajiturele in forma de inima cu ochii la televizor. De ce sa mai citim ziarul duminica? Nu citim destul in timpul saptamanii?" Priviti in continuare, de la fereastra, mersul leganat al fetei: "Se va harjoni iar cu baiatul care vinde ziare?", mormaiti in barba.

Intr-un fel ii invidiati: au asa, un aer de libertate... Mai ca le-ati strica idila cumparand un ziar de duminica, dar va e prea lene sa iesiti. Dati-ne voie sa deranjam vietile dumneavoastra mai mult sau mai putin patriarhale, sa va scapam de musafiri si aceleasi prajituri. V-o spunem asa, un pic mai... personal: ganditi-va ca merita sa deranjati harjoana "fetei de duminica" pentru un ziar care nu-i prajitura-inima.
Este chiar o inima.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul duminică