x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ciocolata, un deliciu cosmetic

Ciocolata, un deliciu cosmetic

17 Mar 2006   •   00:00

Cine poate rezista in fata ciocolatei? Nici macar femeile care vor sa scape de celulita si sa dea jos cateva kilograme. Caci, in cazul acestora, impachetarile cu ciocolata ...

Cine poate rezista in fata ciocolatei? Nici macar femeile care vor sa scape de celulita si sa dea jos cateva kilograme. Caci, in cazul acestora, impachetarile cu ciocolata reprezinta un foarte bun tratament anticelulitic. De asemenea, are proprietati relaxante, fiind un bun medicament contra stresului. Nu va imaginati ca la impachetari se intrebuinteaza ciocolata pe care o consumam ca desert. "Impachetarile se fac cu o pasta de ciocolata, un praf care are in compozitie cacao si guarana. Acestui praf i se adauga aproximativ 200-250 ml de apa (pentru efectul anticelulitic) sau de lapte (pentru relaxare)", spune cosmeticiana Monica Subtirica. In functie de greutatea pe care o are persoana care face impachetarea se stabileste cantitatea de praf care trebuie folosita. De exemplu, pentru o femeie care are 60 de kilograme si 1,70 metri inaltime sunt suficiente 150 de grame de praf de cacao.

PREGATIRE


"Inainte de impachetarea propriu-zisa, pielea va fi foarte bine curatata. De aceea se recomanda un peeling cu o crema abraziva pe baza de samburi de caisa, care dureaza 3-4 minute. Dupa ce timpul de actionare a expirat, crema se indeparteaza cu un prosop umed. Apoi se aplica pasta de ciocolata, cu ajutorul unei pensule. Impachetarile se fac de sub sani si pana la gambe", precizeaza Monica Subtirica. Dupa ce crema a fost aplicata, zonele se infasoara in folie, apoi persoana respectiva intra, pentru 45 de minute, in sauna cu radiatii infrarosii, denumita capsula. Spre deosebire de sauna obisnuita, in care eliminam 90% apa, la sauna cu radiatii infrarosii, 30% reprezinta toxine, metale grele, grasimi, alte substante nocive si doar 70% este apa. In cazul tratamentului anticelulitic, dupa cele 45 de minute in sauna si dupa dus, se aplica o crema anticelulitica foarte puternica, care trebuie lasata sa actioneze doua ore. "Efectele se vad imediat, se imbunatateste vizibil calitatea tegumentului, se instaleaza o stare de relaxare. Pentru a indeparta celulita putin vizibila, sunt suficiente 10 sedinte de impachetari cu ciocolata. In cazul celulitei proeminente, pentru rezultate optime se recomanda asocierea impachetarilor cu electrostimularea, vacuum sau ultrasunete", explica Monica Subtirica. Daca tratamentul anticelulitic este asociat cu o alimentatie echilibrata, femeile pot scadea in circumferinta de la 3 la 8-9 cm, eliminand 3-4 kilograme.

PRO SI CONTRA. Impachetarile cu ciocolata hidrateaza, inmoaie, asigura elasticitate pielii, previne imbatranirea prematura. De asemenea, indeparteaza celulele moarte, activeaza circulatia sangvina, accelereaza catabolismul grasimilor. Dar ele sunt contraindicate persoanele cu varice, celor cu boli de piele, cardiacilor, celor care au tije metalice, femeilor insarcinate.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul ciocolata