x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Diriginti postali in catalog

Diriginti postali in catalog

10 Oct 2005   •   00:00
Diriginti postali in catalog
30 DE ANI DE LA ABSOLVIRE
Pentru fiecare dintre noi aminitirile din perioada liceului sau a facultatii reprezinta un capitol aparte. Tocmai de aceea, fiecare intalnire prilejuita de trecerea unui anumit numar de ani de la absolvirea scoli este un prilej de sarbatoare.

Un astfel de moment emotionant s-a petrecut in aceasta toamna, cu doar doua zile inaintea inceperii unui nou an scolar, si cu absolventii promotiei 1975 a Scolii Postliceale de diriginti de posta din cadrul Liceului "Gheorghe Airinei" (fostul Liceu PTTR) din Bucuresti. Evenimentul s-a petrecut chiar la liceul bucurestean, loc in care 14 dintre cei care, acum trei decenii, reprezentau ultima promotie a Postlicealei de diriginti de posta, si-au dat intalnire pentru a rememora amintiri din cei doi ani de scoala si pentru a schimba impresii despre situatia lor actuala. Veniti din Falticeni, Cugir, Turnu-Severin, Sovata, Timisoara, Turnu-Magurele sau Bucuresti, cu totii se bucurau sincer de revederea cu fostii colegi. Chiar daca, in unele cazuri, recunoasterea parea ceva mai greoaie (doar au trecut atatia ani de la absolvire), odata aceasta facuta, totul se simplifica si lucrurile intrau pe fagasul normal.

ORGANIZATOARE. "Este o mare bucurie pentru mine ca am reusit sa pun pe picioare aceasta intalnire", au fost cuvintele cu care Constantina Strambu, diriginta Oficiului Postal Bucuresti 9, i-a intampinat pe toti fostii colegi imediat ce acestia intrau in curtea liceului. "Noi am mai avut astfel de intalniri si la zece ani de la absolvire, si la 20 de ani, insa aceasta este una speciala pentru mine fiindca este pentru prima oara cand sunt implicata direct in organizarea ei." Tanta, asa cum ii spun fostii sai colegi, este una dintre cele carora postliceala absolvita acum trei decenii le-a fost extrem de utila: "Am 30 de ani de posta. Pentru ca sunt foarte legata de acest liceu, m-am implicat foarte mult in deschiderea Oficiului Postal Bucuresti 23, care isi are sediul chiar aici, la parterul liceului, si al carui diriginte am fost o perioada buna de timp. Am dus lupte grele pentru a reusi sa-l deschidem, insa eforturile au meritat. Foarte multi elevi ai acestui liceu au facut practica la 23, au invatat meserie aici".

EMOTII. Spusele Constantinei Strambu sunt confirmate si de directorul Liceului "Gheorghe Airinei", Radu Seefeld, cel care, printre problemele cauzate de iminentul debut al unui nou an scolar si-a gasit timp spre a da o mana de ajutor la buna reusita a acestei intalniri. "Noi avem o colaborare foarte buna cu Posta Romana, totul in cadrul legislatiei existente la momentul actual. Clasele cu profil postal au foarte mare cautare, iar foarte multi dintre elevii acestor clase fac practica in oficiile postale din Capitala." Dupa aproximativ trei sferturi de ora petrecute in curtea liceului si odata aparuta profesoara de economie a fostilor elevii din urma cu trei decenii, toata lumea intra in clasa. Emotiile sunt mari, reintalnirea cu sala de curs, cu bancile scolii avand darul de a le rascoli si mai puternic amintirile din tinerete. Tatiana Rat, unul dintre cei doi profesori ai promotiei 1975 care au invins timpul, trece la strigarea catalogului. Rand pe rand, fiecare dintre cei prezenti la intalnire se ridica in picioare si deapana, pe scurt, povestea celor 30 de ani ce au trecut de la momentul despartirii. Multi dintre ei, de fapt majoritatea, au ramas in Posta Romana, insa o parte a ales sa plece catre alte zari.

AMINTIRI. Dumitru Zamfirescu, care a venit pentru prima oara la o astfel de intalnire, a fost autorul celui mai emotionant moment al zilei. In vara lui 1975, a avut inspiratia de a le solicita fostilor sai colegi sa-i scrie cateva impresii intr-un caiet de amintiri. Acum, la trei decenii de la absolvire, a citit celor prezenti cateva din gandurile pe care acestia le-au asternut atunci pe hartie. Multe dintre ele il vizau in mod direct. "Eram campion la fotbal de catedra, cam asta reiese din insemnarile mele. Vreau sa va spun ca ramaneti in amintirile mele cele mai frumoase si ca nostalgia ma cuprinde de fiecare data atunci cand ma gandesc la clipele petrecute pe bancile acestei scoli", a sunat concluzia celui care, in acest moment, lucreaza la Serviciul de Control Financiar de Gestiune din cadrul DRP Timisoara.

MESERIA. Toti cei care au ramas in structurile Postei Romane tin sa sublinieze dragostea fata de meseria pe care o practica. "Cine sta cel putin cinci ani in Posta nu mai pleaca de aici, indiferent de ofertele pe care le are", este o fraza la care cu totii adera, la fel ca si la speranta de a iesi la pensie din CNPR. Odata terminat momentul strigarii catalogului si cel al fotografiilor facute pe treptele liceului, a urmat o mica petrecere ce a avut loc la Clubul Liceului "Gheorghe Airinei". Redactia noastra tine sa le ureze fostilor absolventi ai Scolii Postliceale de diriginti mult succes in activitate si sa aiba parte de astfel de intalniri emotionante si peste alti 30 de ani!

Rand pe rand, fiecare dintre cei prezenti la intalnire se ridica in picioare si deapana, pe scurt, povestea celor 30 de ani ce au trecut de la momentul despartirii. Cei mai multi au ramas in Posta Romana, insa o parte a ales sa plece catre alte zari.

"Noi avem o colaborare foarte buna cu Posta Romana, totul in cadrul legislatiei existente la momentul actual. Clasele cu profil postal au foarte mare cautare, iar foarte multi dintre elevii acestor clase fac practica in oficiile postale din Capitala." - Radu Seefeld directorul Liceului "Gheorghe Airinei"

ELEVI IN PRACTICA

"Am 30 de ani de Posta. Pentru ca sunt foarte legata de acest liceu, m-am implicat foarte mult in deschiderea Oficiului Postal Bucuresti 23, care isi are sediul chiar aici, la parterul liceului, si al carui diriginte am fost o perioada buna. Am dus lupte grele pentru a reusi sa-l deschidem, insa eforturile au meritat. Foarte multi elevi ai acestui liceu au facut practica la «23», au invatat meserie aici", povesteste Constantina Strambu, diriginta Oficiului Postal Bucuresti 9.

POSTA ROMANA, O FAMILIE TARE INDRAGITA

"Eu eram printre cei mai tineri elevi ai acelei promotii. Tot ceea ce am invatat in cei doi ani s-a dovedit a-mi fi extrem de folositor in viata. Am un respect deosebit pentru aceasta institutie de invatamant si pentru dascalii pe care i-am avut aici. Imediat dupa absolvire, in toamna lui 1975, m-am angajat in Posta. Timp de doi ani am lucrat pe la diverse oficii postale din Muntii Apuseni, iar din 1978 sunt dirigintele OP Cugir. Am reusit sa formez un colectiv minunat, de 21 de oameni, de care sunt foarte mandru si care se bucura de aprecieri la nivel judetean si regional. In afara dascalilor pe care i-am avut aici, as dori sa-l mai mentionez pe Pavel Blaga, acum pensionar, un om de Posta de la care am invatat cum stau lucrurile si in ceea ce priveste activitatea practica din Posta", marturiseste Ionel Stanciu, diriginte al Oficiului Postal din Cugir (judetul Alba).

INSEMNARI DE LICEENI

La trei decenii de la absolvire, iata cateva din gandurile fostilor elevi, asternute atunci pe hartie: "Eram campion la fotbal de catedra, cam asta reiese din insemnarile mele. Vreau sa va spun ca ramaneti in amintirile mele cele mai frumoase si ca nostalgia ma cuprinde de fiecare data atunci cand ma gandesc la clipele petrecute pe bancile acestei scoli", a sunat concluzia celui care, in acest moment, lucreaza la Serviciul de Control Financiar de Gestiune din cadrul DRP Timisoara.
×